Nou i impresentable ‘ball’ electoral a la FCF

Aquest dilluns comença oficialment un nou i impresentable ‘ball’ electoral al carrer Sicília amb unes noves eleccions a la FCF. Per segona vegada en la història, la vergonyosa direcció dels últims comicis obligarà els clubs a definir-se

Aquesta junta electoral repetirà escena encara que sense la presència del seu expresident // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

Encara que el silenci és la nota oficial per part de la junta directiva de la Federació Catalana de Futbol (FCF), aquest dilluns es reiniciarà el ‘ball’ després de la brutícia viscuda a Blanes el mes de juny passat. Cert que els mitjans de comunicació van col·laborar amb un silenci també pudent i ara aquesta incògnita sembla una mica més oberta.

Els últims moviments després de la decisió del TCE mantenen en un constant encreuament de declaracions acusatòries uns i altres. Bé, en el costat del poder només Soteras assumeix aquest paper de vocalia encara que el silenci seria el seu millor aliat. No és així i s’ha limitat a dictar al més ‘Tonto’ del grup el seu habitual missatge de prepotència des de Riad. Allí se’n va anar ‘a plorar’ al cap Luis Rubiales, qui no dubtarà a treure’l de sobre si cau a les urnes.

ELS CANDIDATS A LA FCF, PENDENTS DE LA JUNTA

No obstant això, els interrogants que envolten a aquesta segona part de la segona major vergonya d’aquesta FCF són nombrosos. La junta electoral posarà aquest dilluns les coses més clares encara que ja estan preparats els serveis jurídics de totes les parts per a dificultar el procés.

Soteras amenaça amb presentar un recurs individual (a càrrec de la seva butxaca, per descomptat) mentre el mut Talavera ja es veu guanyador d’un concurs en el qual ja s’oblida d’assenyalar al director Calle. Les seves afirmacions als mitjans amables només deixen entreveure un futur meravellós sense assenyalar els punts més polèmics.

Al final tots quedaran 'retratats'// FOTO: FCF // FOTO: FCF

Al final tots quedaran ‘retratats’// FOTO: FCF // FOTO: FCF

Immers en un silenci irreverent per als clubs catalans aquests vuit últims mesos, ara comença a unir subjecte i predicat i a mostrar el seu caràcter ‘guerriller’ que li va portar a la presidència del Cornellà. Atenció a Talavera i al seu equip de treball amb cares noves sorprenents i nombroses infidelitats.

Queda pendent saber si finalment es presentarà o no perquè les reunions amb Isern s’han repetit en aquest temps i això que cap es fia de ningú. Això sí: saben que si tornen a presentar-se per separat, el septuagenari de Sabadell podrà arribar a ser octogenari al capdavant de la FCF.

Sobre Pep Palacios no val la pena parlar. Ja va dir a Futbolcatalunya que no tornaria a les urnes encara que ara li tornen a escalfar el cap i es comenci a creure que pot treure més de 23 vots.

DATES I REGLAMENTS

Atents a tot aquest tipus de ‘mogudes’, l’única cosa que interessa és saber el que decideix la junta electoral i no pot ser una altra cosa que atendre al dictat pel TCE. Sanguino, Cuenca i Viñas (junta electoral) tenen un bon ‘marrón’ a les seves mans encara que ells s’ho van buscar. És clar que preparar aquesta jornada de votació necessita una prèvia de 2 a 3 setmanes sota uns reglaments que han conduït al futbol català a una lamentable repetició.

Setembre del 2018: presa de possessió de Joan Soteras i el seu particular junta // FOTO: FCF
Setembre del 2018: presa de possessió de Joan Soteras i la seva particular junta // FOTO: FCF

Curiós que el TCE obligui a una segona part electoral, però no assenyali al veritable culpable d’aquesta negra història. Tant de bo tot es pugui decidir en el termini d’un mes, de dos o de tres, però es pugui ‘netejar’ a fons al carrer Sicília, on fa temps que olora molt malament en la zona noble.

Una cosa més: el temor més gran que tenen tots es diu participació. Els 1.027 vots admesos el juny del 2022 sobre 1.220 assembleistes són irrepetibles perquè els clubs estan bastant farts del ridícul permanent dels seus dirigents. La sentència del Tribunal Català obligarà els vicepresidents a justificar legalment la seva presència, si els presidents no poden assistir; d’igual manera, les actes notarials seran documents formals amb pagament inclòs.