Nou equips implicats en el play-off d’ascens

La Pobla torna per desena jornada en tota la temporada a acabar una jornada com a líder de 3a. Ha aprofitat l’ensopegada de l’Ascó que feia dues setmanes consecutives que era primer. La lluita per la 4ª plaça és més disputada que mai. Sis equips (del quart al novè) separats per 5 punts a falta partits pel final

El campió de la Copa Catalunya, a Gavà /FOTO: HAVOKCF GAVÀ

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER

Finalitzada la trentena jornada de lliga de Tercera Divisió, on ha deixat resultats interessants de cara al play-off i també per la zona de descens. L’Ascó queia al municipal Sagnier davant d’un Prat pràctic que va fer saber valer el gol de Molins quan faltaven 10 minuts per la finalització d’un matx igualat. L’Ascó tornava a perdre setze jornades després, i ho feia davant d’un Prat que mostra aptituds per lluitar per entrar al play-off a final de temporada.
La Pobla de Mafumet torna a ser líder i comença a no ser novetat aquesta temporada. Trencava, davant de la Montañesa, una mini ratxa de dos partits sense guanyar i gràcies als gols d’Álvaro al fil del descans, i de Gabriel López quan faltaven 10 minuts, donaven els tres punts al conjunt de Martin Posse.

L’Europa s’apropa a la segona posició després d’aquesta jornada. Els de Dólera estan en un bon moment i veuen com tenen a l’Ascó a un partit. Victòria per 2-1 contra un Gavà que arribava en bon moment. Frenada en sec del conjunt de Pons que tot i aconseguir contrarestar el gol inicial de Poves (15′) gràcies a Pérez (31′), abans del descans Rosillo faria el 2-1 definitiu.
La UE Rubí complia a casa en un partit que no es presentava fàcil. I és que rebia el Peralada, equip que venia d’un seguit de mals resultats però que afrontava el partit com a la darrera opció de poder-se enganxar a la quarta plaça.A la mitja hora Vila avançava al conjunt local, i seria Àlex, al minut 53, qui sentenciava amb el 2-0 final.
El Vilafranca aconseguia sumar tres punts que el situen setè classificats amb 42 punts i que pràcticament tenen la salvació al sac i ben lligat, i inclús tenen a només cinc punts la quarta plaça. Un gol de Víctor Oribe donava els tres punts als del Penedès contra un Santfeliuenc que cada cop s’aproxima més a la zona baixa. Ara només a dos punts del Martinenc.
De fet, el Martinenc rascava aquest diumenge un valuós empat al camp del CD Masnou, un equip que veu com fa un pas petit enrere per la zona alta, al cedir dos punts al seu municipal. L’equip d’Agustin Vacas s’avançava al quart d’hora, gràcies a Albert Vivó, però un gol de penal transformat per Toledo al minut 81, repartia els punts entre els dos conjunts.

Crucial victòria de la UE Figueres contra el Terrassa per seguir creient amb les seves opcions. Bona jornada pel conjunt d’Eduard Vílchez que veu com rivals com el propi Terrassa o Masnou han punxat i tenen el play-off a cinc punts. Un gol de Revert era suficient per tumbar al conjunt egarenc.
Victòria important del Manlleu al camp del Sabadell B, en un partit directe per la salvació. Els gols s’han fet esperar. I és que fins al minut 73 no es mouria. Domínguez avançava al Sabadell B però el Manlleu no ho havia dit tot. Payan al minut 81 empatava el matx i al temps afegit, Manel Sala situava l’1-2, per capgirar en 10 minuts el marcador. El Sabadell B es queda a tres punts del descens.

El Palamós ha sortit més que viu del partit contra el Cerdanyola, i aixó que a la mitja hora el marcador era crític. 0-2 amb gols de Josué i Roland, que feien pronosticar el pitor. Una reacció a la segona part feia capgirar al truita i fer sumar tres punts per deixar el descens a quatre punts.
Inapropiada derrota del Castelldefels a casa contra el cuer (Vilassar) i veu tallada una ratxa de quatre setmanes seguides puntuant i com la salvació s’allunya un pèl més. Cop dur del Castelldefels però glopada d’aire per un Vilassar de Mar que aconsegueix superar la barrera dels 20 punts. Adrian avançava al conjunt de Miguel Carrillo abans de la mitja hora, però un penal i expulsió del porter local Planagumà, situava l’1-1 i deixava en problemes als locals. Al minut 65, Calvo veia la segona groga i deixava al Castelldefels amb 10 homes. Les expulsions no s’acabaven aquí i Grau al 73 també era expulsat, i el Castelldefels es quedava amb 8 jugadors. Aquí ho aprofitava el Vilassar per marcar fins a tres gols en quatre minuts i sumar la victòria.