Només el Figueres guanya còmodament

L’Espanyol B es deixa dos punts al Joan Baptista Milà de Sant Boi en una jornada 17 de Tercera on només el Figueres ha pogut guanyar de més d’un gol i on Sant Andreu, Terrassa i Pobla de Mafumet empaten a la quarta posició

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER @ffgaya
La UE Figueres assolia una treballada i amplia victòria // FOTO: UE Figueres

Cap de setmana on cap dels quatre primers classificats abans d’iniciar la jornada eren capaços de guanyar. El Santboià arribava al partit davant del líder en el seu millor moment, amb uns quants partits seguits puntuant. Els locals van saber aguantar la pressió visitant i encara que l’Espanyol B tindria opcions a marcar, el Santboià es mostrava molt seriós els 90 minuts.

Tot i no guanyar, el filial blanc-i-blau és més líder aprofitant les derrotes d’Ascó i CE L’Hospitalet, als camps del Figueres i a casa davant del Sant Andreu, respectivament. El Figueres, únic equip capaç de guanyar aquesta jornada per més d’un gol li treia els colors a l’Ascó. El gol de Muntadas abans d’arribar al descans feia mal als ebrencs, que veurien com al tram final, els gols de Molist i Ferron deixaven el partit enllestit.

Els jugadors quadribarrats van abraçar un Josu emocionat en marcar el seu gol // FOTO: @Mark_SplashFoto

D’altra banda, el Sant Andreu guanyava el partit de la jornada, al camp del CE L’Hospitalet en un partit que no es decidiria fins al temps de descompte. Partit molt igualat i on els quadribarrats aconseguien avançar-se al partit amb el gol de Muñoz (24′) però abans del descans, Velillas aprofitava una acció per posar-se per davant. Quan tot semblaria que acabaria amb un empat, un gol des del punt de penal de Josue, decantava la balança pels de Sant Andreu.

Triple empat

Els egarencs deixen la zona de play-off amb el seu empat, encara que empatat a punts amb el Sant Andreu, i una Pobla de Mafumet que guanyava a Les Grasses i també es troba empatat amb els de Terrassa i els de Barcelona.

Empat sense gols entre Terrassa FC i Vilassar de Mar. El cuer de la categoria aconseguia un punt de mèrit al camp d’un dels primers classificats i deixava la porteria a zero, acabant la jornada amb 9 punts total, a sis de la permanència, mentre que els egarencs desaprofita l’ocasió per situar-se tercer.

El Terrassa no podia passar de l'empat davant del VIlasar de Mar // FOTO: Terrassa FC
El Terrassa no podia passar de l’empat davant del VIlasar de Mar // FOTO: Terrassa FC

La Pobla de Mafumet aconseguia els 3 punts en la seva visita al camp del Santfeliuenc per seguir creient en poder entrar al play-off. Acaba la jornada amb els mateixos punts que el quart i cinquè fent valer el gol de Pol Ballesteros al minut 63 de partit.

L’Europa i Vilafranca treien tres punts treballats davant Palamós i Gavà per posar-se a un i dos punts respectius de la quarta posició, mentre que AE Prat i Reus B, amb 26 punts, es troben just per sota la classificació. L’Europa feia valer el gol matiner de Pérez al minut 9 de partit per superar al Palamós.

Per la seva banda, el Vilafranca marxava de La Bòbila amb els 3 punts per seguir escalant posicions. El gol d’Aday als primers minuts de la represa deixava sense reacció als blaugrana.

Somriures i llàgrimes

En novena i desena posició, i a un partit de diferència del play-off, es troben Prat i Reus B, que aquesta jornada signen resultats diferents. El Prat queia a casa davant l’Horta que guanyava el tercer consecutiu fora de casa. Un penal obria el marcador pels de Nacho Castro però als primers moments de la segona part Padilla feia l’empat. El partit s’acabava decantant per l’Horta amb un gol de Corominas al minut 66.

Quant al Reus Deportiu B, tornen al camí de la victòria després de diversos partits sense poder fer-ho, i es torna a enganxar a la quarta posició (3 punts). Semblava que el seu partit davant del Granollers s’encarava quan al minut 48 el marcador reflectia el 2-0 (Forgas i Fabra) però una reacció entre els minuts 63 i 66 situava el 2-2. El Reus B no es venia avall i a través de Meseguer superava a Santolo per donar els 3 punts al filial reusenc.

El Castelldefels, al costat del Figueres ha estat l’únic capaç de guanyar de la zona baixa. Ho feia davant del Cerdanyola, un rival directe per la salvació. Com en gairebé tots els partits de la jornada, el duel dels grmans Carrillo s’ha decantat per un sol gol de diferència a favor de l’equip de Miki. En aquest cas seria Enric Vega l’autor de l’únic gol del partit.