“No sóc ni ‘submarí’ ni satèl·lit de ningú”

Arriba del bàsquet encara que ja acumula una desena d’anys al capdavant de l’At. Sant Just i ara Pep Palacios vol guanyar en els despatxos de la Catalana de futbol. “No sóc ni ‘submarí’ ni satèl·lit”, va afirmar amb relació a la seva possible afinitat amb Joan Soteras, ni vol “una cadira” a la FCF amb cap precandidat

L'actual president de l'At. Sant Just, Pep Palacios, vol accedir a la Federació Catalana // FOTO: futbolcatalunya

L’actual president de l’At. Sant Just, Pep Palacios, vol accedir a la Federació Catalana // FOTO: futbolcatalunya

@ManuelSeguraM

Una hora de discurs va ser la presentació del segon precandidat a la presidència de la Federació Catalana de futbol, Pep Palacios; de l’opció ‘Joan Soteras’ només se sap la seva permanent campanya des de la presidència i de la possible ‘Juanjo Isern‘ per la seva presència en les xarxes socials. Després d’Àlex Talavera’, aquest divendres ha estat el torn del màxim dirigent de lAt Sant Just, deu mesos després d’anunciar-lo en la vergonyosa assemblea de Blanes 2021.

Acompanyat de diversos mandataris del futbol català –diuen que són 20-, i amb el suport incondicional del president de la Plataforma Units Pels Ascensos i del Riudeperes, Jordi Pérez, va basar la seva exposició en 11 punts. “Represento a la majoria del futbol català, sóc l’alternativa del canvi de veritat”, va dir, d’entrada, per a afegir que representa “el 95%/96% dels clubs petits”.

PALACIOS, NI ‘SUBMARÍ’ NI SATÈL·LIT

Va recordar que “vaig ser l’únic que va dir a Blanes que m’anava a presentar” i es va avançar en afirmar que “no sóc ‘submarí’ ni satèl·lit” de la candidatura oficial encara que va trigar a citar a Joan Soteras. Molta prudència quan parla de l’actual rector sabadellenc així com del director Calle; com a màxim va dir que els actuals sous de president i alguns executius “voregen la indecència i no som una multinacional”.

Un altre ‘toc’ verbal per la qüestió de sous: “El futbol català no és un centre de negocis o la Lliga Professional de Futbol, on es paguin sous de 100.000 euros. El futbol català ha de ser una cooperativa de servei públic”. A més: “No pot ser que hi hagi 400 clubs que no puguin votar (a les eleccions).

El president de la Plataforma Units Pels Ascensos i del Riudeperes, Jordi Pérez, forma part de la seva candidatura // FOTO: futbolcatalunya
El president de la Plataforma Units Pels Ascensos i del Riudeperes, Jordi Pérez, forma part de la seva candidatura // FOTO: futbolcatalunya

A l’hora d’utilitzar comparacions, l’exaler de L’Hospitalet, TDK i Barcelona, entre altres, no va estar molt fi. “Els presidents semblem els sanitaris mentre uns altres s’embuxaquen els calers”, amb relació a l’escàndol que es viu a Madrid .

CRÍTIQUES A LA UE CORNELLÀ

A l’hora de parlar de possibles precandidats va obviar a Soteras, va recordar que “Isern va ser vicepresident amb tres presidents” i es va centrar en Àlex Talavera, ja que “porta amb si a l’advocat de Subies i a tota la seva guàrdia real”.

Amb l’expresident verd va ser més explícit: “On estava el sr Talavera quan es va parlar a Madrid de la 3RFEF?. Només hi ha un grup mentre Andalusia, amb menys llicències, té 2. A Catalunya no hi ha cap representant de Tarragona (Ascó, Sa Pobla M.?)”. Palacios ‘va oblidar’ que el representant dels clubs era Alberto Prieto (cap de presidència FCF) i ara és Francisco Manchado (San Cristóbal).

Però va ser més enllà, ja que “tenen 3 equips en Preferent mentre legalment només poden tenir 2. Per això volem l’assimilació de categories dels equips-clubs + Fundació”. D’aquesta manera, segons el precandidat del Bon Pastor “no hi hauria ‘trampas’ ni supremacisme. Nosaltres tenim un equip en Primera Catalana sense pagar als jugadors”.

EL REGAL DE LA CADIRA

Només al final del discurs on van participar alguns convidats –aplaudiment per al president degà del CP Sarrià, Josep Calderó-, va donar més detall de les seves intencions. Va admetre “haver-me reunit i parlat amb els tres precandidats” i no haver acceptat “la cadira que m’han ofert a l’FCF; mai signaré amb ningú per una cadira”.

Sobre la vintena de presidents acompanyen a Pep Palacios // FOTO: futbolcatalunya
Sobre la vintena de presidents acompanyen a Pep Palacios // FOTO: futbolcatalunya

Per aquests arguments, bàsicament, “les crítiques no l’afecten, ja que “han d’inventar relats. Tenen por perquè som una força, som els ‘pardalets’ mentre ells són ‘falcons’ i ‘voltors’. La seva referència animal li va portar a sentenciar que “si els pardalets ens ajuntem som una forca; els voltors i els falcons ens tenen per perquè si ens organitzem podem fer un sorpasso””.

Ah! Només una referència a la vintena de plets judicials que manté la Federació i quan se li va recordar: “”Jo tinc posada una denúncia contra la FCF a la Ciutat de la Justícia”, va recordar. De la resta es va oblidar.