“No podem perdre la il·lusió mai”

És clar que “no podem perdre la il·lusió mai”. La frase correspon a l’entrenador del cadet de la UE Castelldefels, Adrián Rodríguez. Quinze dies de treball ‘on-line’ mantenen viva la il·lusió d’un grup de xavals entre 15 i 16 anys.

Una imatge que es repeteix a aquests temps. El cadet mariner treballaamb il·lusió    'on line' amb els seus tècnics // FOTO: UE Castelldefels

Una imatge que es repeteix a aquests temps. El cadet mariner treballa amb il·lusió ‘on line’ amb els seus tècnics // FOTO: UE Castelldefels

Qualsevol cosa val per a mantenir la il·lusió – No podem perdre la il·lusió”– encesa en el futbol formatiu. És el cas del cadet de la UE Castelldefels dirigit pel seu entrenador, Adrián Rodríguez. No oblidin mai: “

“Hem preparat treball individualitzat per als xavals amb aspectes de mobilitat i toc de pilota, que no parin. Intentem que l’activitat mantingui la il·lusió i les ganes”, comenta.

El seu pla de treball es basa “a simular una mica durant tres dies la càrrega d’un entrenamen i mai s’arriba a la realitat perquè depenem d’ells. Per això els obliguem al fet que ens passin un vídeo de l’exercici. Així avaluem el seu treball. Els nois tenen aquesta responsabilitat assimilada”.

MANTENIR LA IL·LUSIÓ

La sort, si es veu el costat positiu, passa perquè “es pot sortir encara al carrer individualment. És a dir, tocar pilota, poc, clar. Alguns tenen casa amb terreny i tenen espai però no la majoria. Així doncs, la previsió és que seguim així, no volem sobrecarregar-los. Són nens i mai estan parats. Aquest diumenge vam fer sessió d’estiraments i joc de cançons. Tenim il·lusió”.

El cadet del Castelldefels dirigit per Adrián va estar tres dies a Girona de stage a la pretemporada // FOTO:  Adrián Rodríguez
El cadet del Castelldefels dirigit per Adrián va estar tres dies a Girona de stage a la pretemporada // FOTO:  Adrián Rodríguez

És molt difícil “mantenir la relació, la il·lusió i que es motivin”, afegeix Adrián, per això, els caps de setmana “fem jocs perquè no perdin la comunicació amb els companys o nosaltres. No volem desvincular-nos ni perdre el contacte amb els nens. Nosaltres som un grup de 19 futbolistes”.

READAPTACIÓ

L’entrenador mariner admet que “tenim un grup molt connectat, estem molt contents amb la seva actitud des que vam iniciar la temporada en el stage de Girona“. Això no vol dir que “estiguin preparats per a tornar a l’activitat immediatament, necessiten un procés. Qui millor s’adapti, guanyarà”.

L’important és “la formació, sempre. Hi ha gent que diu que es començarà a entrenar al desembre, uns altres el gener del 2020; hi ha un pont enmig de desembre i reduiran mobilitat. Una Lliga, a una volta, i poder recuperar”.

Atenció al missatge que han transmès el president del club, Adolf Borgoñó i el director esportiu, Dani Gómez ja que “no podem perdre la il·lusió ni l’esperança. L’important són els nois i això els transmetem”, destaca Adrián, membre del cos tècnic del primer equip amb Miki Carrillo i coordinador del futbol onze.

REPTES EXEMPLARS

Cal prendre nota. Val la pena prendre nota d’iniciatives amb il·lusió com la que proposa Adrián Rodríguez per als benjamins. En resum: incitem als entrenadors que truquin als nens, els hem posat el repte de donar 5 tocs a la pilota consecutius i interactuem. Cal tenir esperança que això acabarà”.