“No m’imagino el que podria passar si pugem”

Pau Darbra ha sabut trobar el seu lloc en aquesta UE Sant Andreu que mira fixament cap a la primera plaça d’aquesta competida Segona Federació i cap a la Primera

El futbolista de Tiana somia amb el final de temporada del seu equip // FOTO: Gentilesa UESA
El futbolista de Tiana somia amb el final de temporada del seu equip // FOTO: Gentilesa UESA

@ManuelSeguraM

msegura@futbolcatalunya.com

Va ser un dels fitxatges que va reclamar el tècnic Xavi Molist per al seu nou projecte a la Segona Federació. I volia Pau Darbra perquè exercís en una nova posició de pivot al centre del camp i el de Tiana ha pogut passar la prova i donar la cara.

Als seus 31 anys, Pau prefereix confirmar, com més aviat millor, el play-off d’ascens a la Primera Federació, que pensar en possibles caramboles. La basa de comptar amb una afició excepcional sempre la tindrà del seu costat.

“JO ENS POSO UN NOTABLE-EXCEL·LENT”

Va dir el seu entrenador, Xavi Molist, aquest passat diumenge que “no hem competit. Ens hem de centrar en nosaltres mateixos”. A hores d’ara de la competició, l’equip no competeix?

La veritat és que en intensitat ens van passar per damunt a Formentera. Som persones, sempre es pot tenir un mal dia i el míster no sols es refereix en intensitat sinó també a voler la pilota, no amagar-nos o pressionar bé… tot és l’assumpte de competir i no vam estar a l’altura.

Vostè creu que aquest Sant Andreu està presentat una temporada correcta?

Sí, encara més, jo la catalogaria amb un notable-excel·lent. El nostre objectiu era mantenir-nos i hem aconseguit salvar-nos a falta de moltes jornades i ara, tan bo com arribi, millor per a nosaltres.

“VOLEM PASSAR I JUGAR EL PLAY-OFF”

I què passarà en aquest final de Lliga perquè tenen un embolic aquí a dalt!

És molt imprevisible. Hi ha partits entre els rivals i, encara que es diu que nosaltres només ens queden contraris fàcils, s’ha demostrat que no és així. L’Espanyol B era un equipàs, el Formentera va ser molt difícil a casa seva, i Torrent, València Mestalla i Andratx tampoc són fàcils. Nosaltres intentarem fer-ho el més ràpid possible i certificar el play-off com més aviat millor.

Primer es tracta de ficar-se al play off i després pensar en Primera Federació // FOTO: UESA
Primer es tracta de ficar-se al play off i després pensar en Primera Federació // FOTO: UESA

El que hem de fer tots és ‘donar les gràcies’ a Ferran Costa per anar-se’n a l’Andorra, ja que ha animat més la classificació amb els tres KO del CFB Futur…

És clar que ens ha ‘ajudat’ una mica a tots perquè ja sabem qui és Ferran, un tros d’entrenador. No sé com és el tècnic que hi ha ara, però segur que els seus jugadors tenen nivell per a reflotar la situació.

“LA NOSTRA AFICIÓ ÉS UNA PASSADA”

Com és possible que un líder com el Lleida E. sumi encaixades 10 derrotes o vostès, 8?

Perquè és una Lliga supercompetida i pot guanyar tothom. Nosaltres hem perdut partits que no mereixíem, tot es decideix amb detalls i el dia que no estàs encertat de cara a porteria contrària o defensivament et pot guanyar qualsevol. Per exemple: contra el Cerdanyola o el Manresa, equips que estan a baix, no vam ser capaços de guanyar.

El migcampista quadribarrat elogia el treball de tot el grup aquesta temporada // FOTO: UESA
El migcampista quadribarrat elogia el treball de tot el grup aquesta temporada // FOTO: UESA

Aquest Sant Andreu ha guanyat a casa 27 punts i fora, 26 i això que tenen, si no la millor, una de les millors aficions del món.

La nostra afició és una passada, no ja per a nosaltres que notem aquest plus, sinó pels rivals, ja que els minimitza una mica el seu nivell. Baixen el seu rendiment per la seva pressió, és clar, i tenir la responsabilitat de guanyar per aquesta gent és un luxe.

“QUEDAR PRIMERS NO SOLS DEPÈN DE NOSALTRES”

I la primera plaça?.

No depèn de nosaltres només sinó de cinc equips. Jo signo, per descomptat, quedar primer i anar-nos-en de vacances al maig. La veritat és que som (dels 5) els qui menys opcions tenim. Primer volem guanyar a casa, celebrar el play-off amb l’afició i entrar a la Copa del Rei.

Home! Si pugen a Primera Federació, tanquen el barri durant més d’una setmana!.

No m’imagino el que podria passar. Encara que jo no estava, he vist vídeos i imatges impressionants.

Una curiositat: qui és el jugador més ‘pesat’ de la plantilla?.

“JOSU ES EL NOSTRE NÚMERO 1”

Josu és el personatge de l’equip, ajuda i fa riure a tothom. En aquesta plantilla hi ha molts personatges, però Josu és el nostre número 1.

Pau Darbra no té paraules per a elogiar a l'afició del Narcís Sala // FOTO: UESA
Pau Darbra no té paraules per a elogiar a l’afició del Narcís Sala // FOTO: UESA

Se’n va anar Pochito, es va lesionar Ernest, però han sabut tirar endavant.

El que té de bo aquest equip és que està molt compensat. Se’n va anar Pochito, però va entrar Serrano, no li descobrirem ara.

Bé, Sergi és el ‘pitjor’ dels Serrano, eh! Té un germà al futbol sala, estel·lar!

No he vist al germà, però Sergi és boníssim. D’altra banda, es va lesionar Ernest i va aparèixer Paredes, una feblesa per a mi. A més, Alexis, o els més veterans que sempre han fet un pas endavant per a compensar aquestes baixes.

“SERRANO ÉS BONÍSSIM”

El seu entrenador Molist li ha donat la confiança que només Ferran Costa també li va mostrar?.

Estic molt agraït a Xavi perquè, quan vaig fitxar des del Manresa, estava jugant com a extrem dret i em va dir que aquí em volia de pivot. Així ha estat i crec que m’he guanyat la seva confiança pel rendiment. Li estic agraït, ja que hi ha hagut partits que no he estat a l’altura i ha continuat apostant.

Per cert: el Manresa ja és nou Tercera.

No he parlat amb ningú d’allí perquè ara millor no fer-ho. Em costa parlar i que em parlin.

Una curiositat: Transfermark diu que Pau Darbra té una cotització de 150.000€!.

Tant de bo. No sé com són aquests valors, però per mi ningú pagaria ni 100€. Agraït però…

“ESTIC MOLT AGRAÏT A MOLIST”

Una última qüestió: alguna sorpresa si queden campions?

No tinc cap. Em suggereixes alguna? Alguna cosa farem al balcó, no? Per quedar primer, signaria qualsevol cosa.