“No es pot ser molt amic dels jugadors”

José Pinti ha estat un dels grans protagonistes del futbol català aquesta setmana després del seu comiat de l’Espluguenc. Aquest ‘guerrer’ tornarà aviat després d’haver après molt

José Pinti i el seu grup tècnic manté que no hi havia una altra sortida que sortir del Espluguenc // FOTO: J.P.
José Pinti i el seu grup tècnic manté que no hi havia una altra sortida que sortir del Espluguenc // FOTO: J.P.

Pocs entrenadors reuneixen tants elogis com José Pinti. La seva llarga trajectòria –Premià de Dalt, Sant Juan At. Montcada, CE Jupiter ,UDA Gramanet, Sant Gabriel, Hospitalet i Espluguenc– li avala igual que la seva personalitat. Però ser antepenúltim es ‘paga’ i no feia falta que li destituïssin sinó que va reunir el seu cos tècnic, va dimitir i va donar pas a Miki Rodríguez.

Va ser una decisió del cos tècnic, ja que portem dos anys molt bons per a intentar ascendir. Vam perdre davant el Sarrià fa dos anys i el passat vam ser quarts, a dos punts del play-off, ara…” diu a Futbolcatalunya.. Ara ser antepenúltim es paga amb l’adeu.

ACTITUD JUGADORS I APOSTES

L’entrenador barceloní recorda que aquest curs “es van renovar 15 jugadors i es van signar a 7/8; no obstant això, ha sortit tot a l’inrevés pels resultats”. Per aquesta raó “no hi havia més solució que o canviar jugadors o anar-nos-en nosaltres”.

Atenció a Pinti perquè no sols és “un tema mental sinó també actitud, ja que entrenaven bé, però competir és una altra cosa”. L’exposició de l’entrenador és tant dura com realista: “Amb Craviotto, el nostre entrenador de porters, comentem que, si jo perdo, me’n vaig ‘encabronat’ a casa mentre que jo he vist com algun estava embolicat amb les apostes al mateix vestuari”.

L'entrenador barceloní no ha pogut complir amb la seva tercera temporada al capdavant de l'Espluguenc // FOTO: CF Espluguenc
L’entrenador barceloní no ha pogut complir amb la seva tercera temporada al capdavant de l’Espluguenc // FOTO: CF Espluguenc

Li demanem a Pinti que ens desenvolupi una mica més aquest assumpte de les apostes. “Doncs que alguns jugadors, ni tan sols es dutxaven sinó que anaven directes a apostar i això és no pensar en el futbol. Els dona tot igual encara que no a tots sinó a una majoria”.

MENYS AMISTAT

Aquestes raons expliquen el perquè de la seva sortida. “Sí, me’n vaig ‘cremat’. Com deia Toshach, el dimarts els faria fora a tots, el dijous a 7, i el dissabte posaria als mateixos ‘cabrons'”.

Agraït a l’Espluguenc perquè “el club s’ha portat molt bé amb nosaltres”, Pinti també reconeix que altres competicions com “la Kings League o aquesta Lliga Elit, que s’han muntat, fa que aquestes categories nostres no interessin res les nostres”

La part positiva i “amb això prefereixo quedar-me” són “els amics” i amb la idea de “tornar perquè el futbol és la meva passió i tornaré a les banquetes de cap. Només sé entrenar, són 23 anys i mai he estat en descens. També em serveix per a aprendre”

En resum: “Igual cal mirar més pel club i per un mateix que pels jugadors perquè no es pot ser molt amic dels jugadors”.