Nil Ruiz, una Copa d’estrella sota pals

Aquest passat diumenge va disputar el seu partit més important contra el FC Barcelona sota la porteria del CF Damm, un xoc de la Copa del Rei que posa als cervesers en els vuitens de final. Aquest diumenge 6 tornen a enfrontar-se en la Lliga, però a Horta

Nil Ruiz i Joan Cañadas, tècnic especialista amb els porters, fan carrera en la Damm // FOTO: Ignasi Cardó

Nil Ruiz i Joan Cañadas, tècnic especialista amb els porters, fan carrera en la Damm // FOTO: Ignasi Cardó

EDUARDO BERZOSA

Difícilment oblidarà Nil Ruiz (Corbera, 2005) el partit de Copa del Rei a la CE Joan Gamper contra el FC Barcelona (0-1); especialment, mai oblidarà aquesta classificació a la qual va ajudar moltíssim amb el seu treball per a aconseguir l’èxit.

Objecte ‘perseguit’ pels mitjans com el seu entrenador Luis García, aquest porter, que va passar per Tordera, Sant Ildefons i, ara, Damm (quart any), demostra que té el cap en el seu lloc. Compartir una bona estona amb aquest xaval al nostre Live d’Instagram va ser un plaer i, si ho desitgen, poden escoltar-lo en aquest enllaç; també els presentem un extracte de les seves declaracions.

Atenció a aquest pròxim diumenge perquè Damm i Barcelona es tornen a trobar encara que serà partit de Lliga i serà a Horta (19 hores).

NIL RUIZ, PROTAGONISTA

“Em vaig imaginar aquest partit de mil formes, però mai em vaig imaginar que seria així. Jo també sóc del Barça, però quan estàs a un camp no hi ha amics ni sentiments ni res, només penses en el teu equip”.

“Ningú sap res de la Copa, ni quan és el sorteig ni si jugarem contra el Espanyol. La nostra victòria d’ahir no va ser sort. Teníem clara la idea que ens va dir Luis García” Aquest partit el vam guanyar per llestos”.

“Al nostre gol no tirem la pilota fora perquè la possessió abans la tenia el Barça i tampoc la van tirar” “Un partit de Copa és difícil de gestionar”.

Nil va ser protagonista destacat de l'Instagram Live de futbolcatalunya

Nil va ser protagonista destacat de l’Instagram Live de futbolcatalunya

“La Damm ha fet història, té molta importància el que hem fet però ens ho prenem amb naturalitat. El meu ídol és Buffon. Luis García quan acaba un partit ja està parlant amb el següent, és un malalt del futbol”.

“EL MILLOR PARTIT DE LA MEVA VIDA”

“Vinc d’una família que està com una cabra, en la que el meu pare també va ser porter” “Jo era central i per la lesió d’un company em vaig posar de porter” “Ahir va haver tangana al final del partit, és normal hi havia tensió”.

“El que va passar ahir va ser espectacular. Li hem solicitat una prima a Ramón Agenjo tot l’equip, a veure si l’accepta. Vaig començar a ser porter a l’Infantil B i després de 4 anys estic al Damm”.

“Vull estudiar Màrqueting i RRPP, ara estic acabant segon de Batxillerat. M’havia imaginat aquest partit de mil maneres i cap com aquesta. El de diumenge va ser el millor partit de la meva vida”.

JOAN CAÑADAS, EL SEU MESTRE

La gran feina de Nil Ruiz és obra també de l’actual coordinador de porters cerveser, Joan Cañadas. Després de jugar en el futbol base del Barça i passar per Blanca Subur, Europa, Mataró, Masnou, Vilanova, Granollers, a Tercera, s’ha convertit en un autèntic mestre. Joan va gaudir moltíssim aquest passat diumenge.

El mestre Joan Cañádas al costat dels seus deixebles Nil Ruiz i Izan Celda // FOTO: I.C.
El mestre Joan Cañádas al costat dels seus deixebles Nil Ruiz i Izan Celda // FOTO: I.C.

“Nil té un bon joc de peus, 1,91 d’alçada, actua molt bé en situacions de defensa de porteria i és molt segur en situacions de joc aeri amb una personalitat perfecta per a ser porter professional”, comenta a Futbolcatalunya.

Repassar noms com Rodrigo, al Vila-real i a la selecció espanyola, Marc Monedero (Mallorca), Juan Flere (Cadis), Alex Ruiz (Barça B) o Àlex Domínguez (Eivissa i selecció espanyola) ha de dignificar a aquest treballador del futbol, un autèntic especialista.