Nàstic-Reus, una relació inversa

El passat cap de setmana els reusencs van guanyar i els grana van perdre. Un fet anecdòtic, si no fos perquè des del 14 de Setembre quan un aconsegueix la victòria, l’altre no ho fa

Reus i Nàstic tenen dinàmiques oposades des de mitjans de Setembre // FOTO: Flickr Nàstic
Reus i Nàstic tenen dinàmiques oposades des de mitjans de Setembre // FOTO: Flickr Nàstic

És molt difícil, per no dir impossible, que Nàstic i Reus somriguin a la vegada. Quan un s’imposa, l’altre punxa.           És una evidència. De les 12 jornades disputades, en només dues han guanyat els dos equips tarragonins de la categoria. Totes dues, per cert, a l’arrencada del campionat. D’ençà del 14 de Setembre no hi ha hagut cap jornada feliç per a granes i roig-i-negres. I ja fa més de dos mesos…

Com dèiem, l’inici va ser similar. A les jornades 1 i 3 cap va guanyar, mentre que a la segona i la quarta tots dos ho van fer. Nàstic i Reus, doncs, han passat de tenir trajectòries paral·leles a oposades. Curiós oi? Des d’aquell 14 de Setembre s’han disputat 8 jornades. 4 victòries pel Reus i 4 pel Nàstic. Cap ha coincidit.

A la cinquena jornada es va iniciar el curiós cas del camp de Tarragona. El Reus guanyava el Mallorca B de forma contundent (0-3) i el Nàstic deixava escapar dos punts del Nou Estadi contra l’Hércules. A partir d’aquí, els de Vicente Moreno van guanyar dos seguits (València-Mestalla 1-2 i Alcoyano 1-0) i els de Natxo González van sumar només 1 punt de 6 possibles (1-1 Eldense i 1-0 Huracán).

Dinàmiques oposades, que van canviar radicalment de forma recent. Després de quatre victòries del Nàstic per una del Reus, es va passar a dues dels del Baix Camp per cap dels grana. Vist així, i segons l’estadística, la propera jornada li tocaria guanyar als tarragonins i no als roig-i-negres. El futbol, però, no és una fórmula matemàtica i segur que els dos eterns rivals – cadascú per la seva part – poden propiciar que es repeteixi el que no passa des de la quarta jornada: una doble victòria a la vegada.

Reus-Nastic