Nacho Castro, el tècnic de moda

Dues temporades. Això és el que ha necessitat el tècnic de moda de Tercera Divisió, Nacho Castro, per a portar a l’Horta a la promoció d’ascens per primera vegada en la seva història. El seu equip ha ‘regalat’ el millor futbol de la categoria

Nacho Castro, Horta
Nacho Castro compleix la seva segona temporada al Feliu/FOTO: @Mark_SplashFoto

Difícilment ningú es podia creure que aquesta plantilla podria no només estar a dalt en el campionat de Lliga sinó plantar-li cara a altres favorits per pressupost, però és futbol, o millor dit, és el millor futbol que s’ha pogut veure aquesta temporada a Tercera Divisió. De la mà del tècnic Nacho Castro, l’Horta deixarà el fortí del Feliu i Codina petit per a la promoció d’ascens a Segona B.

“És una cosa històrica, molt emotiu i feliços per fer feliç a molta gent, al barri amb un equip humil, amb un gran grup que ha fet una temporada sensacional jugant a un nivell molt alt. Hem tingut un premi molt merescut”, declarava Nacho Castro al programa EN JOC (Laxarxa) aquest passat diumenge.

És més, “han estat dos anys excel·lents. L’any passat, la primera a Tercera, vam arribar a la final de la Copa Catalunya, el nostre objectiu era intentar salvar la categoria perquè s’havien anat jugadors importants. No obstant això, és cert que ningú esperava això, hem aconseguit una bona plantilla amb xavals joves i enorme projecció que al final s’ho han cregut i és una barbaritat haver aconseguit 76 punts en aquesta Lliga tan competida”.

Els números són impressionants: 76 punts (poden ser 79) de 120 disputats (65,83%), amb 22 victòries (13 a casa), 10 empats (6 en el Feliu) i 7 derrotes (0 en el seu fortí), han tancat una segona volta estel·lar amb “42 punts. En altres temporades amb 62/64 ja estaves ficat en promoció; era una cosa que no esperàvem però ha estat molt merescut i ara a gaudir d’aquest play off que és una cosa molt bonica per a tots”. I el que s’ha dit, ho han fet mostrant la millor versió del futbol sobre un terreny de joc.

Castro admet que “hem jugat molt bé al futbol amb molts afalacs de la gent que ens ha seguit i és d’agrair aquest seguiment. Al final, els nois han estat molt valents i davant crítics d’un nivell molt alt. Hem jugat molt bé perquè ells són molt bons i, si tens nois d’aquesta qualitat, malgrat la seva joventut, tenen un grau de maduresa. És un gran grup humà”.

Minimitza la seva aportació

El secret passa per la confiança en el grup més que en l’aportació del cos tècnic que dirigeix: “Els que juguen són els futbolistes però crec que hem encertat una altra vegada fitxant, amb el perfil que volíem, amb un pressupost reduït i amb jugadors que s’han sentit còmodes aquí. Al final, si jugues bé, és perquè el futbolista és molt bo. Nosaltres només els demanàvem que fossin valents i atrevits; és una pena perquè aquí hi ha nois amb un nivell molt alt i tant de bo puguin viure d’això”. Amb una mitjana d’edat “de 22 anys”, Nacho insisteix que “el nostre mèrit és haver encertat fitxant amb un pressupost molt reduït. Els vam donar confiança i han demostrat que poden seguir més amunt.

Per cert, de cara a la promoció “m’agradaria que el primer partit fos a casa però, si quedes 2n hi jugues fora el primer, fix, i si quedes tercer, per sorteig. Som un equip molt humil i preparar un viatge en 3 o 4 dies és complicat. Cal intentar gaudir sabedors de la dificultat que hi ha. Cal ser valents i no canviar la nostra manera de jugar perquè és una cosa històrica”.