Nacho Castro contra la caiguda lliure de l’Andorra

L’equip tricolor és el pitjor de la segona volta i no guanya des del 5 de Gener. Nacho Castro arriba per a fer reaccionar l’Andorra i rebaixar els 8 punts que el separen del play-off

JORDI MESTRES @jordimestres7
Nacho Castro, Horta, Matito
Nacho Castro, tècnic del Andorra/FOTO: @Mark_SplashFoto

La notícia de la setmana al grup 3 de Segona B ha estat la del canvi d’entrenador al Futbol Club Andorra. El club del Principat ha decidit prescindir de Gabri García i busca un revulsiu en la figura de Nacho Castro. Els tricolors han escollit l’asturià perquè “és una figura que encaixa en el nostre model de joc”, segons explicava Jaume Nogués en la presentació. El primer repte de Castro com a entrenador de l’Andorra serà la visita al Rico Pérez del proper diumenge.

De fet, aquest partit serà el seu debut a les banquetes de Segona B, una categoria en la que hi ha disputat més de 400 duels com a futbolista en els anys 90 i principis del segle XXI. L’experiència a les banquetes de Castro fins ara ha estat a Catalunya en clubs com el Guíxols, el Peralada, el Girona B o l’Horta. Amb aquest últim, precisament, va fer promoció d’ascens a Segona B la passada temporada.

Aquest és el principal aval de Nacho Castro per a donar el salt. El seu Horta va competir a les mil meravelles amb un estil de joc definit, netament ofensiu i de bon tracte de pilota. Aquesta manera d’entendre el futbol és la que ha convençut els dirigents de l’Andorra per a apostar pel tècnic asturià.

“El grup vol sortir d’aquesta situació”

“M’he trobat un vestidor bastant tocat per la situació. Tots som persones i estaven vinculats amb l’anterior entrenador. Aquestes situacions són complicades, però els jugadors saben que això també és futbol”, comentava Nacho Castro en la seva presentació. De fet, l’Andorra és el pitjor equip de la segona volta, empatat a 3 punts amb el Badalona. Tres empats i quatre derrotes – les tres últimes de forma consecutiva – que s’han emportat per davant a Gabri García.

Segons Nacho Castro, “el grup vol sortir d’aquesta situació. Tenim molt poc marge de maniobra per aplicar els nostres matissos jugant a futbol”. Per a fer-ho, el camí és el de principi de temporada: “La primera volta ha estat molt bé i l’Andorra ha sotmès els rivals amb una proposta que tothom ha elogiat. Hem de treballar l’aspecte mental”.