Muñoz, Triadú, Farners, Girona B i viceversa

Pep Triadú ha deixat la banqueta de la Selva per a ocupar la del filial i Miquel Àngel Muñoz ha seguit el camí invers. Ambdós es processen respecte mutu i presenten el seu projecte

Farners i Girona B  s'han canviat els entrenadors // FOTO: diaridegirona.cat
Farners i Girona B s’han canviat els entrenadors // FOTO: diaridegirona.cat

Els partits entre Farners i Girona B seguiran tenint els mateixos tècnics a les banquetes. Amb els equips canviats, això sí. Miguel Àngel Muñoz va ser un dels tres inquilins que van dirigir el filial 13/14, mentre que Pep Triadú va fer un gran curs amb l’equip de Santa Coloma. El nostre #futbolcat és molt petit i ara tots dos es veuran les cares, altre cop, a la Primera Catalana. Muñoz i Triadú, Triadú i Muñoz parlen l’un de l’altre. Opinen d’un fet més que curiós: Farners, Girona B i viceversa

“Són les coses que té el futbol. És anecdòtic. El Pep Triadú ho ha fet molt bé a la base i a Primera Catalana”, explica Miquel Àngel Muñoz a Futbolcatalunya.com. Ell, que ha passat molts anys a la base del club blanc-i-vermell, no dubta que al seu company “ara li arriba la oportunitat d’anar a un equip gran com el Girona”.

És un honor, però també una responsabilitat: “El Girona sempre té l’obligació de guanyar i és el favorit”. “Tinc admiració cap al Pep Triadú i tots els tècnics de la categoria. Que estiguin aquí vol dir que estan capacitats i tenen nivell per a fer la feina”, això sí i Muñoz ho defineix com “un respecte professional i només em queda felicitar-lo”.

Pel que fa al seu homòleg al filial, el discurs és similar: “és curiós. Entenc el Farners. Han de buscar el millor i Miquel Àngel va estar de segon a Segona A. Dels tècnics de la província, probablement és qui té el millor currículum”. Segons Triadú, “la decisió és molt encertada i és un entrenador molt vàlid”. És més, “és un tècnic contrastat i jo ni m’hi acosto”.

EL FARNERS APOSTA PER LA JOVENTUT

Pel que fa al projecte del Farners 14/15, “aquest any hem fet molts canvis. Queda poca gent de l’any passat i ha arribat gent jove, amb ambició i qualitat per a fer una bona temporada”. El seu tècnic declara que “el perfil que he treballat sempre és la gent jove. Jo vinc de la formació a Girona i em trobo molt a gust treballant així”.

No podia ser d’una altra manera. Si a la joventut “se li afegeix la dosi de veterania crec que podem muntar un bloc competitiu i digne de la categoria”. No cal tornar-se bojos, però i “potser tenim dificultats a l’inici, però millorarem. Tinc confiança absoluta”. La temporada passada el Farners – amb Pep Triadú – va quedar cinquè.

L’objectiu per aquesta no és aquest i “cada temporada les expectatives són diferents. Estem a una entitat consolidada, és cert, i amb potencial a nivell esportiu”. La recepta de Miquel Àngel Muñoz per a deixar-lo palès és la següent: “Hem de ser ambiciosos i hem d’anar dia a dia, minut a minut i entrenament a entrenament. S’han de fer petites passes en una categoria molt dura i difícil”.

LA FORMACIÓ I COMPETIR, OBJECTIUS DEL GIRONA B

Difícil per equips com el Girona B. Tercer en discòrdia la temporada passada, el filial es va quedar a les portes d’un ascens que van aconseguir Peralada i Sabadell B. No va ser un curs fàcil i ara “ha estat un inici convuls”. Oriol Alsina va fitxar a Triadú, però pocs dies després va abandonar l’entitat.

Un cop resolta la incertesa al primer equip, el filial també ha començat a caminar. “Les prioritats són la formació de jugadors pel primer equip i competir”. Més clar, impossible. Serveixi d’exemple per a demostrar-ho els 7 futbolistes del B que entrenen a les ordres de Pablo Machín durant la pretemporada.

La proposta del Girona B era una de les poques que podia trencar el vincle Triadú – Farners: “La decisió de marxar del Farners va venir donada per anar a un club on es treballa professionalment. Jo estava molt bé a Santa Coloma”. De fet, estava parlada la continuïtat i tot.

Ara toca canviar el xip, en un entorn completament diferent. Tot i que molts – entre ells Miquel Àngel Muñoz – titllen el Girona B de favorit, Pep Triadú afirma que “no hi ha cap pressió. Els hi he dit als jugadors que tenen el primer equip a l’abast. La temporada passada l’objectiu era l’ascens, però hi van haver patacades fortes”. Perdre a Nil Marín, tenir tres entrenadors i algunes lesions van frenar la inèrcia positiva d’un equip que va perdre pistonada a la segona volta.

Pot passar altre cop aquesta baixada de rendiment? Sí, sens dubte. El Girona B té un equip jove. Molt jove. Tots són sub 23 excepte dos futbolistes i la Primera Catalana no és la categoria ideal per a captar jugadors: “No enganyaré. Per a reforçar la plantilla estant a Primera Catalana costa molt. La Tercera és un gran aparador i hi tenim alguns cedits”. Girona B i Farners es veuran les cares ben d’hora. El 14 de setembre al Municipal de Santa Coloma.