Muniesa: “El liderat del Farners és anecdòtic, en vindran de mal dades”

Repassem el moment dolç del Farners, sorprenent líder al Grup 1 de Primera Catalana, amb Pep Muniesa, un incombustible del #futbolcat

ENRIC ARCALÀ @enricarcala
Muniesa, en acció en un partit contra el Martinenc de la temporada 2016-2017 // FOTO: Dani Falcón
Muniesa, en acció en un partit contra el Martinenc de la temporada 2016-2017 // FOTO: Dani Falcón

El Farners,  líder en solitari a Primera Catalana amb 19 punts, Pep. Us ho esperàveu?

No, sabem que és anecdòtic i que la lliga està molt igualada. Veurem canvi de líder constantment en aquesta categoria.

Només dues derrotes en nou partits i una gran imatge en els tots els partits disputats. Quina és la clau d’aquest Farners?

De moment ens estem avançant en la majoria de partits i això fa que l’equip rival hagi d’estirar línies. A la contra som un equip molt perillós, tot i que no concretem les nombroses ocasions que tenim.

Molta gent pot pensar que el coixí de punts que ara esteu arreplegant nomes servirà al Farners per no patir mes del compte a la segona volta i assegurar la permanència. Què en penses? L’objectiu és l’ascens a Tercera?

Doncs que tenen raó. Si ens salvem, significarà que 5-6 equips ho hauran fet pitjor que nosaltres. Tenim jugadors joves, de 3a catalana, equip i misters nous… Hem d’estar preparats per quan vinguin mal dades.

“La clau és que juguem sense pressió e res, ens ho passem bé i a tots ens agrada la pilota””

Dissabte rebeu el cuer, el Castellar. A priori, partit fàcil per seguir líder una jornada més?

No hi ha partits fàcils, les coses no els surten com voldrien i algun dia hauran de guanyar. Esperem que no sigui aquesta setmana. Després entrarem al Tourmalet particular.

Aquest Farners conserva l’esperit de la temporada passada. Des de fora la impressió és que hi ha una gran pinya a Santa Coloma. Què ens en pots dir?

Potser hi ha hagut tantes renovacions com incorporacions; però la clau és que juguem sense pressió de res, ens ho passem bé i a tots ens agrada la pilota. A partir d’aquí el futbol són dinàmiques.

Quin paper hi té Pau Menéndez en l’arrencada fulgurant d’aquest Farners?

Pau té clar al que hem de jugar, partint de tenir la pilota.. i com molts d’altres té més a guanyar que a perdre en un categoria exigent i amb una plantilla a qui no se’ns pot demanar més del que és el competir setmana rere setmana.

La temporada passada va ser peculiar, amb l’adéu inesperat de Nacho Castro i l’arribada de Raúl Matito. Com ho vau viure?

El primer cas va ser per temes personals. Llavors Raúl va entrar ja dins una mala dinàmica de resultats que ens va fer patir més del que desitjàvem.

“És cert que a principis d’estiu vaig estar a punt de marxar, però finalment segueixo aquí i les coses estan anant bé a nivell personal i col·lectiu”

Quins equips creus que lluitaran per l’ascens a finals de temporada? Mulla’t una mica.

Evidentment, Montanyesa, Fundació Grama, Llagostera B i Vic estaran a dalt. Després Manresa, Manlleu i La Jonquera, si retroben l’idil·li del gol i no es despengen en el que queda de 1a volta, seran els equips a seguir.

Ja fa dues temporades que ets al Farners. Vas tenir ofertes per canviar d’aires a l’estiu?

Bé, la primera me la vaig passar quasi bé mitja volta lesionat. És cert que a principis d’estiu vaig estar a punt de marxar però finalment segueixo aquí i les coses estan anant bé a nivell personal i col·lectiu

Quin és l’equip que més t’ha marcat en la teva carrera? I l’entrenador?

L’equip suposo que l’Aiguafreda. Sortir de juvenil de 2a i ser important en un equip punter a la comarca i aconseguint l’ascens a 1a catalana és increïble. I pel que fa a l’entrenador, cada maestrillo tiene su librillo, però he fet bones migues amb en Toni Garcia (Ripoll i Abadessenc) i l’any passat en Nacho em va ensenyar temes tàctics interessants ja que sempre he jugat d’extrem i actualment m’han reciclat a punta.

Un ocellet m’ha dit que ets l’ànima de la festa al vestidor i que has deixat molt bon record per on has passat…

Sempre he pensat que el futbol és per anar-ho a passar bé i sóc de la conya. A tot arreu hi ha gent més o menys seriosa però tothom sap que a part de la qualitat, l’important és fer pinya i que d’aquí uns anys puguem retrobar-nos i comentar anècdotes.

“Mai no tornaria al Vic perquè no es fan bé les coses des de dalt”

D’aquí ben poc visites el Municipal de Vic. Hi tens molts amics i coneguts, i serà un partit ben especial. Hi tornaries si en tinguessis l’ocasió?

Sí, la setmana que ve visitem Vic, camp difícil… ple de jugadors de qualitat. El Vic ha canviat molt però encara hi ha els mítics Ramonet, Héctor, Peque.. I no, mai no hi tornaria perquè no es fan bé les coses des de dalt. Si no, el Vic estaria consolidat a Tercera Divisió.