Montañesa, Europa i Cornellà, OK; Terrassa, KO

Primer diumenge de promoció d’ascens a Segona B i primera prova que els equips catalans són una seriosa opció d’èxit. Positiu per a Montañesa,  i Europa, miraculós per a Cornellà i obligada remuntada pel Terrassa

REDACCIÓ
redaccio@futbolcatalunya.com

El Cornellà va empatar al minut 93 //FOTO: UE CORNELLÀ

Tot va començar de la millor manera amb el primer triomf de la Montañesa,  en la seva visita a Paterna. Decidits a sentenciar en el Gerardo Salvador, els de Manolo González van sortir a per totes i van aconseguir certificar amb dos gols les seves dues primeres aparicions sobre la porteria rival. Alex Poves va col·locar el 0-1 (18’) i Nil Puchades va fulminar el 0-2 (32’) encara que els locals mai es van donar per vençuts. És més, els valencians segueixen pensant que la remuntada és possible en Nou Barris; l’1-2 que va col·locar Tello (58’) va complicar una mica el desenvolupament del partit, però la ‘Monta’ i els seus aficionats mai van perdre la compostura.

Va seguir la ‘festa’ a la tarda en el Merkatondea d’Estella amb debut d’un Cornellà que sortia amb la lliçó apresa del seu KO l’any passat davant el filial del Depor. Una lesió de Joel (18’) va obligar a Jordi Roger a rellevar-lo per Juli mentre la sorollosa parròquia visitant es bolcava en suport als seus.

Una triple ocasió dels verds en els primers quinze minuts de la segona meitat davant la meta defensada per Contreras va donar pas a la jugada clau (65’) del xoc. Un sortida d‘Iñigo va ser interpretada pel col·legiat com a penal i expulsió pel que va haver de sortir José Bermúdez. Fermín va aprofitar l’ocasió i va col·locar l’1-0. El curiós és que a partir d’aquí va jugar molt millor el Cornellà i fruit d’aquest esforç Dani Martí va posar l’1-1 final (minut 93!!!), un gol que pot valer un ascens. Jordi Roger li va comentar al nostre company Eric Garcia que “el Izarra és un equip molt treballat i serà complicat superar-ho a casa”. El mateix va dir el protagonista del partit, Dani Martí: “Va ser una jugada d’estratègia que em van col·locar en el segon pal i vaig arribar per marcar. Ara només queda rematar a Cornellà”.

L’únic KO es va produir en l’Olímpic de Terrassa i això que els de Miki Carrillo van fer un major desgast que els andalusos del Linares Esportiu la imatge del qual va ser bastant positiva. Una pena màxima molt rigorosa va decidir finalment aquest primer partit de l’eliminatòria enfront d’un rival que va tirar mà de l’experiència per portar-se el primer pols. Rafa Payán (65’) no va fallar. Però queda la volta i per a aquesta cita a terres andaluses, l’egarenc Alex Gallar creu que hi ha possibilitats. “Tenim un bon equip i confiança. Podem guanyar allà perfectament”, va comentar.

També haurà de ratificar el triomf d’aquest diumenge l’Europa fora del Nou Sardenya on van acudir 2.450 aficionats. Partit estrany, tibant i emocionant amb un grandiós Rafa Leva en la primera meitat i un precís Álex Cano que fa bé el treball d’estratègia que tant prioritza el seu tècnic, Pedro Dólera. Iñigo Gil (17’) va creuar moltíssim una pilota fàcil davant el meta local quan el més fàcil era marcar el primer tant i, poc després, va tornar a erigir-se en salvador (37’) en desviar una falta directa de Guembe. Una vaselina de Javi Sánchez va donar pas a una segona meitat on els escapulats no van perdonar.

De fet, només van passar dos minuts quan Javi Lara va executar una falta indirecta que va anar directament a Alex Cano. El central va encertar i va tornar a marcar en una temporada on és tan efectiu enrere com davant. “Vam corregir coses en el descans i a la segona meitat vam estar més compactes”, va comentar Dani Valderas després del partit. D’altra banda, Cano es quedava amb el fet de “no haver encaixat cap gol. Ara intentarem fer un bon partit a Pamplona “