Montañesa: El somni s’acaba amb el cap ben alt

Amb el 2-1 del partit d’anada, el Municipal de Nou Barris era l’escenari d’un partit més que esperat. 20 minuts abans de l’inci, les taquilles ja estaven tancades i no es venia cap entrada. El caos a la porta principal de la Via Júlia, amb desenes i desenes de seguidors que no tenien localitat i que no podien accedir, era una bona mostra de l’expectació que havia generat aquesta cita.

Mai aquesta instal·lació havia estat com a la tarda d’aquest diumenge 26 de juny. Seguidors anònims vinguts de tot arreu, com els membres del Racó Targarí que somiaven amb què la ‘Munta’ impulsés al Tàrrega a Tercera. Actors veïns de la barriada com Carles Flavià, qui ja es va deixar veure en el partit contra el Rayo Cantabria. Polítics com Alberto Fernández Díaz, sorprés pel que passava a la porta principal minuts abans de l’inici. Entrenadors de totes les categories –Nando Manresa passejava per la zona de general a la mitja part- i titulacions. Nombrosos representants dels mitjans de comunicació que volien ser al costat dels de Nou Barris. I per sobre de tots, una afició gloriosa, exemplar, incansable, capitanejada pels incombustibles de la Peña Al Hueco, dirigint la coral groc-i-negra des de la zona de tribuna i silenciant als seguidors vinguts de Sestao fins que, al final, es van fondre en una abraçada simbòlica en acabar el partit.

INICI ESPERANÇADOR

Els balcons dels edificis veïns també havien posat el cartell de ‘no hi ha localitats’. Quina bogeria! Fantàstica bogeria pel futbol modest, exemple a seguir. Tots van vibrar quan Edu Sanjosé va transformar el primer penalti del partit, per mans de Basagoiti, en els primers minuts, enganyant al desafiant porter sestaoarra Álvaro. Era el gol somiat. El gol que posava matemàticament a la Montañesa entre els 80 clubs de la nova Segona B.

El partit avançava amb bones vibracions pels de Carrillo, tot i les protestes dels visitants per unes possibles mans en l’àrea local abans del descans que l’àrbitre no va veure. I sí que va veure les de l’inici de la segona part, per part del mateix futbolista que havia comés el primer penalti. Navarro Collados li va perdonar la segona groga a Basagoiti… i Edu Sanjosé va estavellar la pilota al pal.

Aquesta errada ha estat el preludi del que ningú –tret dels seguidors del Sestao- volia que passés. Hernáez, en un xut de falta, ha establert l’empat i quatre minuts després Sergio Francisco ha capgirat la truita. L’ascens viatjava a terres basques perquè a la ‘Monta’ li feien falta tres gols, amb només 20 minuts per davant.

L’expulsió de Villegas amb vermella directa per perdre els nervis amb una empenta a l’àrbitre va precedir el gol de l’empat final, en un cop de cap de Xavi Valls després d’un córner botat per Edu Sanjosé. Un empat que no va ser suficient perquè la Montañesa assolís el seu objectiu. Malgrat tot, la glòria és groc-i-negra perquè a Nou Barris molts han pogut gaudir d’una experiència única de la mà de Miki Carrillo i el seu gran grup. Un grup que ha presentat les seves credencials de cara al futur i que, si no hi ha desbandada, promet fer història en els propers anys.

DOS ASCENSOS DE QUATRE

Així doncs, la fase d’ascens a Segona B es tanca amb dos ascensos pel que fa als quatre clubs catalans que aspiraven a la nova categoria. El campió Llagostera ho va aconseguir a la primera, guanyant al Cerceda, mentre que el Reus va deixar fora de competició a Universidad de Oviedo, Náxara i Comarca de Níjar, amb l’inconvenient de jugar sempre la tornada com a visitants. El Pobla de Mafumet es va veure fora de competició en els despatxos per la reclamació d’un Constancia que va quedar eliminat a la segona ronda. I la Montañesa ha tingut l’ascens als dits després d’eliminar al Cartagena La Unión i al Rayo Cantabria. El Sestao l’ha tancat el pas.

Els quatre equips que aspiraven a l’ascens de categoria si la ‘Monta’ pujava (Tàrrega, Horta, FE At. Vilafranca i La Planada) s’han quedat sense celebrar el retruc. No obstant això, els dos últims hauran d’estar atents a la situació del Mataró ja que, com avançava Mundo Deportivo divendres passat, el Mataró podria retirar-se de la competició de Segona Catalana.