“Molts podrien estar com jo, però no han pogut”

Manolo Márquez s’acaba de proclamar campió de la Superlliga Índia amb l’Hyderabad FC. L’entrenador català ha arribat a un èxit històric en la seva tercera experiència lluny del futbol català

L'entrenador català Manolo Márquez s'ha proclamat campió de la Superliga índia amb el Hyderabad FC // FOTO: Club

L’entrenador català Manolo Márquez s’ha proclamat campió de la Superliga índia amb el Hyderabad FC // FOTO: Club

@JordiMestres_

Manolo Márquez és un dels noms clàssics del nostre futbol català. Format a la Penya Anguera, ha dirigit molts partits a Segona B i fora de Catalunya. A Gran Canària va dirigir sis partits a Primera Divisió amb Las Palmas, després va viure una experiència dolenta a Croàcia i ara, a la tercera experiència fora, ha guanyat un títol. L’Hyderabad FC, que no partia com a favorit, ha estat el campió amb Manolo a la banqueta.

“Ha estat un any difícil, hem estat 5 mesos tancats en una bombolla per Covid”, explicava el nostre protagonista a l’Instagram Live de FutbolCatalunya del passat dilluns. A més, “s’han canviat les regles cada 2 per 3”, però “sento que guanyar la lliga Índia és especial. És un país on la competició té punts de Premier League. Era totalment inesperat i és una gran alegria. Té similituds amb la Premier del Leicester“.

“M’he sentit el representats d’entrenadors que podrien estar on estic jo i no han pogut o no s’han atrevit o no han tingut l’oportunitat”, deia un Manolo Márquez que ja havia tingut una experiència fora d’Espanya i no va anar gens bé: “Croàcia és de les que més ràbia em va fer. Volien a Curro Torres i quan va dir que sí em van fer fora”.

MANOLO MÁRQUEZ, A FONS

“A VEGADES PARLAR MÉS DEL COMPTE M’HA COSTAT CAR”

Als seus 53 anys Manolo Márquez acumula moltes vivències futbolístiques: “Excepte Segona Divisió A he entrenat a totes les categories. La única que em falta és una Selecció Nacional, tot i que vegades parlar més del compte m’ha costat car”.

Bogeria total en el Hyderabad FC indi després de la consecució d'un inesperat títulp // FOTO: Club

Bogeria total en el Hyderabad FC indi després de la consecució d’un inesperat títulp // FOTO: Club

I és que les seves rodes de premsa sempre han estat un clàssic: “A vegades ser massa sincer és un defecte. El futbol va més encaminat a la gestió de grup per sobre dels coneixements”. En aquest sentit, Manolo Márquez va destacar diferents noms com Matías Borsot, Nacho Castro, Eder Sarabia i sobretot Pepe Delgado, “el gran responsable de tot el que està passant al Prat”.

“NO EM VEIG DE TORNADA”

Manolo encara no ha confirmat la seva continuïtat a la Índia, però va deixar entreveure que seguirà allà: “No em veig de tornada, li he agafat el gust a entrenar fora. He estat molts anys aquí i els sis partits a Las Palmas m’han obert les portes d’entrenar fora, tot i que el nivell és més baix”.

De fet, la Índia ha enamorat a Manolo dins i fora del camp: “Valoro molt que aquí no tenen res i t’ho han donat tot. La Índia té 200 i pico d’idiomes i és un país de contrastos i recomano visitar-lo”. Com a curiositat, “les vaques a la Índia són l’animal sagrat i no es poden tocar. Si es paren al mig de la carretera t’has d’esperar”.

“AL FUTBOL NO S’ENTÈN LA CONTINUÏTAT”

La circulació és un dels grans problemes, ja que “per conduïr a la Índia és necessita bon clàxon, bons frens i bona sort. Condueixen fatal” “Passen poques coses pel que podria passar”.

I ja per acabar el directe, algunes reflexions futbolístiques interessants: “Al futbol no s’entén la continuïtat. És un punt poc valorat” i “Si un et dona 5000 i l’altre 4000 potser és millor el de 4000. No tot són els diners. S’ha de tenir amplitud de mires”.