Moltes candidatures per a poques places #1cat

En el Futbol Català hi  ha una categoria molt especial on conviuen equips  històrics amb equips provinents del futbol més humil. És la 1a Catalana, que aquest cap de setmana disputarà la seva jornada número 10. Temps suficient ja per realitzar un primer anàlisi

Ara 'juga' fora del camp / FOTO: A.D.
Ara ‘juga’ fora del camp / FOTO: A.D.

PER: ÀLEX DELMÀS

D’entrada, crec convenient destacar –vos una dada significativa. 36 equips dividits en 2 grups competeixen per 3 places d’ascens. Moltes candidatures per a poques places, cosa que fa, que la regularitat hagi de màxima al llarg de l’any.

GRUP 1
Jo vaig sortir del futbol base del Granollers. És la meva primera casa i, com a tal, la porto al cor. Per aquest motiu i per proximitat geogràfica, conec molt bé el grup1d’aquesta categoria que engloba els equips del Barcelonès, Vallès i Manresa.

Les 9 jornades disputades fins ara ja han donat una idea bastant clarivident tant a la part de dalt com a la part baixa de la classificació. Tot i així, crec que hi ha matisos a fer i que hi haurà certs canvis d’aquí a final de temporada. Al meu entendre, hi ha dos candidats clars a l’ascens directe. Un és el Granollers (al quan desitjo tota la sort del món). Té una gran plantilla i Raúl Matito té els conceptes molts clars. L’altre, tot i trobar-se actualment a la novena posició, és el Girona B. Té una dinàmica i uns mecanismes molt assentats des de la temporada anterior. A més, els equips filials acostumen a millorar el seu comportament en competició amb el pas de les jornades i crec que aquest fet farà que acabi lluitant per una de les places que té com a premi pujar de categoria.

A partir d’aquí, hi ha un grup de 5 equips que crec que es troben en una escala lleugerament  inferior i que estaran en la lluita per les posicions capdavanteres : el Júpiter de Juanjo Garcia, el Manresa (campió de la Copa Catalunya amateur)  i  La Jonquera. Tots tres han començat  molt bé i ja són a dalt.

Un històric dins i fora del camp / FOTO: A.D.
Un històric dins i fora del camp / FOTO: A.D.

Un altre equip que em transmet  molt bones sensacions és el Vic. Sé com treballa un excompany meu  com Jordi Salvanyà i crec que donarà  molta  guerra. Així mateix, l’Horta té un equip de molt nivell i la seva qualificació a ben segur que  millorarà amb el pas de les jornades.

Per el que fa a la part de baix, aquí sí que crec que les 9 jornades disputades han marcat clarament la tendència. Equips com la Gramanet, que perd gas amb el pas dels anys, el Montcada, el Banyoles, el Tecnofutbol o el Molletense crec que seran els que lluitaran per evitar el descens.

GRUP 2
La meva aposta en aquest segon grup són el Vilanova (té molt bona pinta per el demostrat fins ara), el Balaguer (únic equip dels dos grups encara imbatut), el Morell (que compta amb un bon conegut meu com Joan Anton Pallarès a la banqueta i  jugadors contrastats com David Sangrà o Borja Abenia), el Tàrrega i el Santboià.  Aquest últim, que era l’equip favorit d’entrada per a  tothom  i que sembla que no acaba d’engegar, estic convençut que acabarà lluitant per les posicions capdalts.

El Catllar està sorprenent a tothom i li vaticino un molt bon any. El més lògic però, és que perdi una mica d’embranzida amb el temps.

Altres equips com el Reddis o la Rapitenca tenen també nivell i potencial però, per una raó o altre, un cert punt d’irregularitat que els penalitzarà al meu entendre.

I per  la part de baix, crec que els  recents ascendits Joventut o Sant Ildefons  i altres dos equips com Torreforta o Igualada  lluitaran  per  evitar  les places que retornen a la Segona Catalana.

Aquests són els meus pronòstics i el meu anàlisi tenint en compte que el camí per recórrer encara és molt llarg i la incertesa del futbol és possible que ens tingui alguna sorpresa preparada.