Miguel Pérez, president del FC Ascó:: “Som molt a prop d’assolir un repte enorme”

Amb un posat alegre, però al mateix temps tranquil, sabedor que el Futbol Club Ascó es molt a prop de tancar una temporada perfecta i històrica per un club de les Terres de l’Ebre, Miquel Pérez atén a les preguntes de FutbolCatalunya a tan sols dos dies del partit més important de la història del futbol asconenc

ALBERT FERNÁNDEZ MIR
Miguel Pérez, president de l'Ascó/ FOTO: IRIS SOLÀ
Miguel Pérez, president de l’Ascó/ FOTO: IRIS SOLÀ

L’Ascó jugarà diumenge a La Hoya davant el Jumilla amb el 2-2 de l’anada que haurà de remuntar si vol pujar per la via ràpida a Segona Divisió B. Tot un repte per un club d’una població de poc més de 1000 habitants que no obstant viatjarà amb el maleter del autobús carregat d’il·lusió per assolir un repte grandiós.

Que suposa, més enllà de fer història, per un poble tant petit estar a les portes de pujar de categoria a 2ªB?

Representa un fet que traspassa l’estrictament esportiu. Mai en gairebé 75 anys de futbol a Ascó s’havia arribat a aquesta fita i es tracta d’un fet totalment insòlit en les comarques de la Terra Alta, Ribera d’Ebre i el Priorat. Estem molt il·lusionats i amb el sentiment que estem fent una cosa molt gran. Som molt a prop d’assolir un repte enorme que esperem complir, però en cas contrari ho tornarem a intentar en el futur.

Que ha canviat en el club en tan sols cinc temporades?

Al 2010 vam iniciar un camí ambiciós. En aquell inici vam cometre errades degut a certa inexperiència dels que em sabut aprendre. A banda de canviar de tècnics, hem fet diversos canvis en la nostra gestió interna i a més a més em tingut la sort de comptar amb una plantilla totalment compromesa en les últimes temporades, que ens van dur en primer lloc a recuperar la Tercera Divisió i en segon lloc a liderar-la i dur-nos fins on som avui. A nivell de club, ens em posat a l’alçada del que suposa estar a Tercera Divisió i això afegint el recolzament institucional que tenim ha permès obtenir una formula guanyadora.

Imaginava el president del FC Ascó arribar fins aquí?

No, sincerament no. La nostra intenció des d’un principi va ser fer un equip de nivell que pogués competir en categories elevades del futbol català, però ni de bon tros haguéssim imaginat mai fer-ho tant ràpid i molt menys d’estar a un sol partit de poder arribar a la categoria de bronze del futbol espanyol.

Que passa si s’aconsegueix aquest ascens? Com es planteja la propera temporada de forma immediata?

Estem analitzant tot el que suposaria fer el salt a Segona B. Tant a nivell esportiu, organitzatiu com econòmic, si som capaços de complir amb aquests aspectes anirem endavant i fins on faci falta. No era l’objectiu inicial de la temporada i per tant fins fa poc no ens havíem plantejat aquesta possibilitat, però veient com estem acabant la temporada, cada cop estem més convençuts de la possibilitat d’assolir una nova categoria on esperem poder seguir comptant amb tots els recolzaments necessaris per afrontar aquest repte.

Que en pensa de la possibilitat de veure la propera temporada al Municipal equips Lleida, Hospitalet, Badalona, o fins i tot Sabadell o Barça B?

Somiar és gratuït. Ara mateix seria un somni i una il·lusió enfrontar-nos a aquest equips seria el màxim per a la nostra entitat i per a la nostra població.

Podria aquest fet ajudar a mobilitzar més al públic?

Segur que si. Comptem amb el suport de la gent de tres comarques. Estem convençuts de que a la gent li agrada veure futbol de nivell i que respondran tal i com ja ho han fet en els últims dos anys. Veure l’estadi com el passat dissabte en el Play Off o la temporada passada contra el Sabadell és emocionant. Tota la feina i l’esforç que suposa portar un club a aquest nivell, es veu recompensat en dies com aquests en els que veus que la gent respon i ajuda a l’equip.

Parlem del partit de diumenge. Quines expectatives hi ha per la tornada de la eliminatòria?

Evidentment serà difícil. Estem jugant contra un altre equip campió i l’empat a 2 de l’anada ens obliga a guanyar el partit o a fer molts gols. Tenim esperances per que creiem que el nostre equip te la capacitat i la experiència necessària per superarla eliminatòria, però som conscients que ens ho posaran molt complicat i que el públic murcià serà una gran ajuda per al Jumilla.

Hi ha prevista alguna celebració en cas d’ascens?

Sóc un home no massa donat a avançar aconteixements. Si ho aconseguim, ja veurem com ho podem celebrar amb el poble, però abans cal centrar-se en guanyar el partit com si fos un partit més i respectar al rival com es mereix