Mig segle de futbolcat els contemplen

Molts futbolistes que han superat els 50 segueixen actius en el nostre futbolcat; mig segle de futbolcat els contemplen. Aquest cap d’any els presentem a dos: Josep Mª Casals ‘Casalets’ (Termens) i Àngel Darné  ‘Nane’ (Joanetes)

Àngel Darné 'Nane' (Joanetes) i Josep Mª Casals 'Casalets' (Termens), dos grans protagonistes del nostre futbol català // FOTO: A.D./J.M.C
Àngel Darné ‘Nane’ (Joanetes) i Josep Mª Casals ‘Casalets’ (Termens), dos grans protagonistes del nostre futbol català // FOTO: A.D./J.M.C

@ManuelSeguraM

Josep Mª Casals (Termens) i Àngel Darné (Joanetes) són dos futbolistes catalans que representen a molts que superen els 50 i que, a més, continuen encara actius amb mig segle de futbolcat. Atenció al que ens expliquen aquests dos ‘fgrans’ personatges al llarg de mitja hora de conversa.

Els dos coincideixen en molts aspectes que hem tractat en una xerrada improvisada, pactada amb molt poques hores d’anticipació i sense conèixer-se cap dels dos protagonistes. Al final, poden comprovar, que va ser una estona especialment agradable.

Aquí està un dels seus futbolistes més fidels de tota la seva història (Casalets) // FOTO: AE Termens
Aquí està un dels seus futbolistes més fidels de tota la seva història (Casalets) // FOTO: AE Termens

JOSEP Mª CASALS ‘CASALETS’ (TERMENS)

Al seus 50 anys (1970), Casalets segueix inscrit al Termens de Lleida, l’equip més antic de la Terra Ferma. Juguen (o jugaven) a Segona Catalana. “Menys un any que vaig estar a l’Artesa de Segre i un altre al Balaguer de Tercera, crec que són més de 30 els que jugo en el Termens amb el ‘5’ a l’esquena.

“No he tingut mai en la meva vida res seriós i això m’ajuda. Jugo 5′ o 10′ però no acostumo a fallar mai als entrenaments”, afegeix.

I atenció perquè: “m’aixeco cada dia a les 5 del matí, em dedico a la pagesia i a la ramaderia i a la nit entrenem tres dies. Tenim 1.500 vedells i 50 hectàrees de regadiu”.

L'entitat de La Vall d'en Bas té en les seves files al gran 'Angel Darné 'Nane' // FOTO: Joanetes CF
L’entitat de La Vall d’en Bas té en les seves files al gran ‘Angel Darné ‘Nane’ // FOTO: Joanetes CF

EL ‘VOLCÀNIC’ NANE (JOANETES)

Àngel Darné Guillamet ‘Nane’, amb 51 anys, treballa de torner i programador de control numèric. “La meva vida és més tranquil·la que la d’en Casalets” comenta.

El gironí afeiixeis que “habitualment intentàvem entrenar els dimarts a les 20 h, però pel confinament no hem pogut començar”.

Nane va començar a jugar “al Joanetes (en la temporada 1988-1989, 33 consecutives) i ara estem a Quarta Catalana” i està per al que faci falta. “Estem per a ajudar i aportar experiència. Estar amb la joventut també et fa sentir més jove. Tot això ens dóna més ganes de continuar”.

NÚMEROS EXEMPLARS

En resum: Josep Mª Casals (Termens) i Àngel Darné (Joanetes) tanquen amb un missatge clar a la FCF i a la joventut de cara al futur del futbol formatiu. S’han perdut molts VALORS i això cal recuperar-ho. Escoltin a aquests dos grans PROTAGONISTES. Són els que saben.