Més equips i més igualtat per a la Tercera Federació

Amb 18 participants i la inclusió de diversos equips històrics de categories superiors comença aquest cap de setmana una Tercera Federació molt igualada i menyspreada pel president de la FCF, Joan Soteras

El retorn i la supervivència del Reus FC Reddis a Tercera és un gran senyal d'alegria per a tot el futbol català // FOTO: Reus FC Reddis
El retorn i la supervivència del Reus FC Reddis a Tercera és un gran senyal d’alegria per a tot el futbol català // FOTO: Reus FC Reddis

@ManuelSeguraM

Nova temporada per a la Tercera Federació i nova oportunitat per a tornar a comprovar el menyspreu que el president de la FCF, Joan Soteras, i la seva junta mantenen per aquesta categoria. Incapaç de resoldre el problema de Primera Federació, els clubs van somiar que el septuagenari podria aconseguir 2 grups per a la cinquena categoria del futbol espanyol. Per descomptat que no va moure ni un dit.

Així les coses, es torna als 18 equips, per capritx de Luis Rubiales, i, tret que canviïn el reglament durant la competició (més que possible), el curs arrenca aquest cap de setmana.

El final de la primera volta serà el 21 de gener del 2024 mentre la Fase regular acabarà el 12 de maig. Un mes més tard (juny) finalitzarà el play-off d’ascens a la 2a Federació. Els dies 10, 24 i 31 de desembre es gaudirà descans i l’1 de maig es jugarà en jornada intersetmanal.

UNA TERCERA IGUALADA

El retorn d’equips com Olot i Prat de Segona, l’arribada de Mollerussa, L’Escala i Reus FC Reddis, de Primera Catalana, animen la competició.

Semblava que 'la bala' d'Estartit penjaries les botes, però per a bé del futbol català segueix actiu // FOTO: FC L'Escala
Semblava que ‘la bala’ d’Estartit penjaries les botes, però per a bé del futbol català segueix actiu // FOTO: FC L’Escala

Clàssics poderosos com a L’Hospitalet, Girona B i Badalona, als quals s’uneixen Tona i FE Grama, al costat dels ‘guerrers’ San Cristóbal, Castelldefels, Pobla Mafumet i Montañesa donen cos a una categoria potent.

Només el campió puja de manera directa, tornen a barallar del segon al cinquè per una altra plaça d’ascens i baixaran 3 tret que els catalans de Segona Federació diguin el contrari.

FITXATGES INTERESSANTS

Amb una ‘finestra’ gegantesca per a fitxatges (de l’1 de juliol 2023 a l’1 febrer 2024), els clubs s’han reforçat de veritat. Prat i Vilafranca només han mantingut a 5 futbolistes mentre en la FE Grama, Rapitenca i Vilassar són 6. El pressupost mínim exigit per la RFEF (80.000 euros) queda molt lluny de la realitat de la majoria de participants.

Noms com Batanero i Forlín, Marimón, Galeano i Kilian Villaverde, Ot Serrano, Pime i Xumetra, Joel Lasso i Sanku, Juwara, Kevin Alarcón, Marc Mas i Ufano o Marc Padilla tornen a entrar en la carpeta dels futbolistes destacables.

Afegeixin també a aquesta llista de futbolistes interessants a José Enrique, Ferran Sarsanedas i Martín Lamelas, Escudero, Ramon Folch, Arimany i Miguel Martínez, Pau Morer, Varo i Oriol Molins.

El tècnic Miki Carrillo inicia la seva onzena temporada al capdavant del conjunt mariner // FOTO: Piero Alvarez
El tècnic Miki Carrillo inicia la seva onzena temporada al capdavant del conjunt mariner // FOTO: Piero Alvarez

POCS ENTRENADORS NOUS

A les banquetes no hi ha hagut excessiu moviment. Aquí qui mana, un altre any més, és Miki Carrillo (Castelldefels) i li segueixen Santi Alvarez, Solivelles, Arnau Sala, Cortès, Paje, Adolfo Baines i el gadità Carlos Ríos.

S’estrenen sis tècnics: Sergi Mora (Girona), Joan Sánchez (L’Hospitalet), Pedro Dólera (Olot), Alex Marsal (Peralada), Miguel Motoso (Prat) i Santi Triguero (Vilafranca).

MENYS DINERS DEL PROMÈS

Atenció al capítol subvencions per part de la RFEF (Impuls 27). Segons es pot llegir en aquest ‘Programa’, els clubs han de rebre 37.000€ més 5.000€ per desplaçaments, com a màxim. No obstant això, els interessats no oculten la seva preocupació davant la sortida de Luis Rubiales de la RFEF.