Menys distàncies i grup més assequible a 1aRFEF

Els quatre equips de Catalunya queden enquadrats al grup 2, amb navarresos, bascos, equips de La Rioja, sorians, valencians i murcians. Desapareix el mini clàssic i milloren els desplaçaments

Aquesta és la divisió de grups per la Primera RFEF 22-23
Aquesta és la divisió de grups per la Primera RFEF 22-23

@JordiMestres_

El repartiment de grups a 1aRFEF ha beneficiat clarament els equips catalans. Aquesta vegada sí. A diferència de la temporada passada, el panorama és més que positiu. Per dos motius, el del nivell i el de les distàncies. Ara els quilòmetres a recórrer són molt menors, ja que no hi haurà viatges a Cádiz ni a Sevilla. El miler de km d’aquests desplaçaments es reemplaça per altres més propers cap a la franja nord. L’altre punt positiu és que el nivell futbolístic dels dos grups queda més equilibrat.

La temporada passada van ascendir tres equips del grup 2, clarament superior a l’1. Per la temporada 2022-2023 dos descendits de Segona Divisió aniran a un grup (Fuenlabrada i Alcorcón) i dos més a l’altre (Amorebieta i Real Sociedad B). Aquests últims, precisament, aniran enquadrats al grup dels catalans.

1aRFEF, SENSE CLÀSSIC

Un grup 2 que tindrà a Athletic B, Osasuna B, Calahorra, Numancia, Sabadell, Alcoyano, Atlético Baleares, Castellón, Eldense, Intercity, La Nucía, Barça B, Nàstic, Murcia, Real Sociedad B, Real Unión, Amorebieta, SD Logroñés, Cornellà i UD Logroñés. Quatre bascos, un navarrès, tres de La Rioja, un sorià, quatre catalans, cinc valencians, un balear, un murcià. Un altre punt positiu és que dels 20 equips només quatre són filials.

Taula brillant de @TheStig23F en la que es pot apreciar que les distàncies pels catalans han millorat ostensiblement // FOTO: @TheStig23F
Taula brillant de @TheStig23F en la que es pot apreciar que les distàncies pels catalans han millorat ostensiblement // FOTO: @TheStig23F

SATISFACCIÓ ALS CLUBS CATALANS

Aquesta proposta va guanyar la votació ahir a la RFEF. En general, era la que més satisfeia als equips catalans pels motius esmentats anteriorment, nivell i distàncies. Sobretot el dels desplaçaments, ja que l’estalvi és notori en aquest sentit. Fonts dels quatre clubs de Catalunya han expressat la seva satisfacció a Futbolcatalunya respecte com ha quedat el panorama.

POSSIBLE IMPUGNACIÓ

Però com res del que fa la RFEF està exempt de problemes, en aquest tema, el del repartiment dels grups, res es pot donar per fet. El motiu? Que a la votació telemàtica d’ahir no va votar la Real Sociedad B i segons explicava el nostre company Ángel García (Cazurreando) el filial basc podria impugnar la votació. Un resultat, per cert, que va ser de 20-19. Per tant si el ‘Sanse’ impugnés i votés per l’altra opció hi hauria un empat a 20. Definitivament, amb la gestió de la Primera RFEF mai es pot respirar tranquil.