Matthew Edile canvia el vermell d’Olot pel de Terrassa

El futbolista nigerià enceta una nova etapa a Terrassa, on està tenint continuïtat i espera que li respectin les lesions. En la seva tercera temporada a Tercera Divisió, Edile diu que és “feliç” i es considera “un afortunat”

Edile enceta una nova etapa a Terrassa // FOTO: Futbolcatalunya.com
Edile enceta una nova etapa a Terrassa // FOTO: Futbolcatalunya.com

Després de tres anys a la Unió Esportiva Olot, Mathew Origoya Edile (1990) va canviar el club de la Garrotxa per un altre aspirant a l’ascens a Segona B com el Terrassa. El passat 3 de juliol es va oficialitzar el fitxatge i el nostre protagonista va marxar a terres egarenques buscant la continuïtat que no va tenir en la seva última temporada a l’Olot degut als problemes físics. A l’Olímpic de Terrassa, un campió del món sub-17 busca consagrar-se.

De moment va pel bon camí, ja que té la confiança de Miki Carrillo i és titular habitual en els onzes del tècnic. El passat dissabte a Sant Feliu de Llobregat va jugar d’inici una vegada més, però una inoportuna lesió – lastre habitual del jugador – va provocar que fos substituït. ““Tinc la cama inflada i crec que serà una setmana” explicava un relaxat Edile a Futbolcatalunya.com.

No cal preocupar-se, doncs, i el nigerià no ho fa. “Penso en la temporada i encara queden molts partits. Ha estat mala sort la meva lesió, però estic molt content amb la victòria de l’equip”. Equip abans que individualitat. Potser aquest és un dels motius que Edile deixés tant bon record a l’Olot, on mai va causar cap tipus de problema a l’entitat i la seva predisposició va ser absoluta tot i tenir més d’un problema per a fer el que més li agrada: jugar a futbol.

A Terrassa, “tenim bon equip i juguem bé. Hi ha partits més difícils i altres que surten nets com el del Santfeliuenc i hem de seguir endavant”. A l’entrevistat li és indiferent on jugar, ja que “sóc un jugador que puc jugar de defensa, lateral i extrem. M’agrada aprendre coses noves i rendir a totes les posicions”. Sempre i quan les lesions el respectin perquè Edile encara recorda que “quan estava a Olot vaig patir molt per les lesions i aquest any espero tenir més continuïtat”.

Les bases estan sentades i el nostre protagonista s’està adaptant al canvi que suposa passar de viure a Olot a fer-ho a Terrassa. El que no ha variat són les seves ocupacions més enllà del futbol. I és que Edile, amb un somriure de satisfacció a la cara, respon a la pregunta de què estudia o treballa aquí a Catalunya amb un curt “estudio català i castellà”.

El futbolista egarenc duu a terme aquesta tasca perquè “aquí està la meva vida i haig d’adaptar-me del tot perquè ja fa tres anys que hi sóc”. Tres anys, que ja és un període de temps a tenir en compte. Edile s’encarrega de confirmar que no té cap queixa de Catalunya i afirma estar “molt content perquè sempre he tingut sort”.

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com