Martí Cifuentes i Sascha Andreu van veure dos partits diferents a Nou Barris

El tècnic del Rubí i el davanter de la Montañesa donen el seu punt de vista del que va passar durant i després del partit a Nou Barris. La versió d’un i altre difereix molt i no coincideixen per a desxifrar la realitat del que es va viure ahir al vespre

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com

marti cifuentes monta
Martí Cifuentes, ahir a Nou Barris // FOTO: BTV

Futbolcatalunya ha volgut saber què va passar ahir en el Montañesa-Rubí. Per a fer-ho, ens hem posat en contacte amb un membre de cada equip. Primer Martí Cifuentes i després Sascha Andreu. Cadascú ha expressat amb total llibertat el seu punt de vista i, tot i trucar a un abans que a l’altre, el nostre mitjà de comunicació s’ha limitat a preguntar i escoltar. A continuació els hi mostrem el resultat. Les dues versions d’un mateix partit.

Martí Cifuentes: “S’ha de saber perdre”

El tècnic del Rubí, Martí Cifuentes, valora el que va passar ahir de la següent manera: “Molt malament, la veritat. L’alegria del partit va acabar amb una sensació dolenta”.“Forma part del futbol que t’insulti el públic”, explica Cifuentes, que ja no entén el que va passar quan va xiular l’àrbitre: “Quan acaba el partit vaig anar a donar la mà al Manolo i no va voler donar-me-la”.

Segons l’entrevistat, Manolo González “em va dir una sèrie de coses que vull que es quedin al camp”. Pel que fa al públic, l’entrenador del Rubí ens va explicar que l’afició local va arribar a escupir a la seva banqueta i que Padilla, fins i tot, “va donar una pilotada a la nostra banqueta de forma intencionada i això no ho vaig dir”

“Llamas va dir que teníem el que ens mereixíem”

“No diré certs comportaments dins del camp perquè es queden dins del camp. Ells sí ho van fer”, afirma un Cifuentes decebut amb les declaracions post-partit per part del seu col·lega. Passades 24 hores, el preparador rubinenc desvela que “el president de la Montañesa va estar parlant amb el nostre president sobre el tema. El president de la Monta va dir que teníem el que ens mereixíem i que la culpa del que passava era nostra. Concretament meva perquè, segons ells, vaig fer una peineta”.

Envers aquesta acció, l’entrevistat diu taxativament que no és veritat i afirma que  “si BTV té les imatges del partit que mostri el que diuen que vaig fer. Vaig aguantar de tot i em saben greu les declaracions del Manolo”. “Aquestes situacions no afavoreixen al futbol” diu un Cifuentes que es mossega la llengua per no dir “certs comportaments dins del camp perquè es queden dins del camp”, però matisa que “ells sí ho van fer”.

En acabar el partit, segons Cifuentes, 80 persones van anar al vestidor rubinenc i aquest fet va provocar que vinguessin els Mossos d’Esquadra: “Vam haver de sortir escoltats i és una mica lamentable tot plegat. A més tenint en compte que el Twitter oficial de la Montañesa va dir mentides”. “Vam guanyar, no vam fer sang i crec que s’ha de saber perdre”, clou el tècnic, que es negava a “entrar en guerres dialèctiques”

Cal destacar que el Rubí està meditant fer un comunicat sobre els fets d’ahir a Nou Barris i que en les properes hores decidirà si dur a terme aquesta opció o no.

Sascha dóna el punt de vista de la Montañesa // FOTO: Totgramenet.cat
Sascha dóna el punt de vista de la Montañesa // FOTO: Totgramenet.cat

Sascha: “L’actitud del Rubí va ser de poc fair play”

L’altre protagonista dels fets d’ahir va ser la Montañesa i Sascha Andreu, un dels seus davanters, ens explica la seva versió del que va ocórrer a Nou Barris: “A nivell de futbol l’actitud del Rubí va ser de poc fair play. Molts jugadors tirant-se al terra i el porter Segovia, ex del nostre equip, em va dir que era l’únic que podien fer”.

“Em sap greu perquè el Rubí sap jugar i ho ha demostrat”, lamenta el jugador, que destaca que “cap equip ha vingut a jugar així al camp de la Montañesa”. En referència al partit, Sascha admet que “no va ser especialment dur” i incideix en que “ells van dur a terme contínues pèrdues de temps i per això la gent es va anar escalfant”.

“La gent de la Montañesa és pacífica. Canta, no intimida”

Per aquest motiu, “pel que fa als jugadors no hi va haver cap problema, però fora del terreny de joc la graderia estava molt encesa”. Martí Cifuentes va explicar que el culpaven de fer una peineta, però Sascha no va veure aquesta acció: “Els aficionats diuen que l’entrenador va fer un gest a la graderia. Jo no ho vaig veure”.

El que sí va veure el nostre protagonista va ser una acció que ens va voler destacar: “Quan marca Raventós fa uns gestos cap a la banqueta de la Montañesa. Buscava brega i no ho vaig entendre. No calia”. Sobre el que va passar amb el partit acabat, Sascha destaca que “jo sé que la gent de la Montañesa són gent pacífica cantant i no intimidant. Si no fos així, els Mossos d’Esquadra haguessin desallotjat la zona”.

Per últim, el davanter resta importància als fets post-partit dient que “crec que els jugadors del Rubí van preferir per seguretat sortir amb els Mossos, no per sentir-se assetjats”.