Marcel Meseguer, l’home-gol d’un rellançat Reus B Cambrils

D’acabat d’ascendir a equip revelació en menys de 6 mesos. Aquesta ha estat l’evolució del filial del Reus, qui porta 13 jornades sense conèixer la derrota. Allà hi juga un futbolista casat amb el gol

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Marcel Meseguer ha començat amb bon peu la temporada // FOTO: Twitter @Maarcel8
Marcel Meseguer ha començat amb bon peu la temporada // FOTO: Twitter @Maarcel8

Marcel Meseguer, una de les joies del Reus Cambrils i màxim golejador de l’equip, assaboreix per fi les mels de l’èxit. Amb tan sols 22 anys, ja ha tastat la part més dura del món del futbol, quan una greu lesió el va tenir apartat durant un any i mig dels terrenys de joc. Les seves ganes, la seva il·lusió i el treball constant el van fer tornar més fort que mai, com així ho demostren les seves estadístiques.

Us heu convertit en l’equip revelació de la primera volta i en un dels conjunts que millor futbol esteu realitzant. Us esperàveu aquest rendiment?

La veritat és que no ens vam marcar cap fita ni cap objectiu, simplement volíem gaudir de la Primera Catalana i anar partit a partit. Després d’un inici complicat ara estem molt contents de com estan anant les coses i del treball fet.

Un inici difícil, com tu dius, on només vau aconseguir 3 punts dels 15 possibles. Aquest començament tan irregular us va fer dubtar, en algun moment, del projecte?

No, dubtar-ne no. Sabíem de la qualitat tant dels jugadors com de l’estructura que teníem i sabíem que anàvem pel bon camí. No obstant això, sí que ens va crear un cert nerviosisme perquè els resultats no arribaven.

“Només pensem en el pròxim partit. Quan faltin 10 jornades pel final, ja veurem per què podem lluitar”

Llavors, podríem dir que l’adaptació a la nova categoria va ser complicada…

Sí, sobretot ens van costar molt els primers 5 partits. És una categoria molt igualada on tot es decideix per petits detalls, tanmateix ara ja li hem agafat el gust a la Primera Catalana i els resultats així ho demostren.

Marcel no pensa en ser pitxitxi sinó en ajudar al seu equip a assolir cotes més altes // FOTO: C.U.
Marcel no pensa en ser pitxitxi sinó en ajudar al seu equip a assolir cotes més altes // FOTO: C.U.

Uns grans resultats que us han portat fins a la cinquena posició. Per a tu, quin és el secret d’aquest èxit?

La competència que existeix entre els jugadors que fa treure el millor de cadascú de nosaltres.

Convertir-vos en filial del Reus Deportiu, també ha ajudat en la bona temporada que esteu completant?

Sí, sense cap mena de dubte.

I quines són les principals diferències que has trobat entre el Cambrils de la campanya passada i el Reus B Cambrils d’aquesta?

Principalment, el tema dels jugadors. L’any passat al Cambrils teníem una plantilla més amateur i ara hem passat a ser 25 jugadors, molts dels quals provenen del Morell i ja pertanyien a la disciplina del Reus. També, hi ha una estructura molt bona, més professional, els entrenaments, els viatges, les convocatòries… tot és diferent. En definitiva, tenir al Reus a la Liga 1|2|3 és una motivació per a tots nosaltres.

“Entrenar-me amb el primer equip va ser una experiència inoblidable. Natxo González em va dir que segueiexi treballant com fins ara”

Molts canvis però seguiu amb el vostre ‘futbol espectacle’. El futbol ofensiu és el signe d’identitat d’aquest equip?

Sí. Volem sortir amb la pilota jugada des del darrere, amb els centrals i els laterals ben oberts i intentar fer un joc atractiu i ofensiu. A més, sabem que som un conjunt petit físicament i que perdríem en el cos a cos.

Marqueu molts gols però també en rebeu molts i alguns ens els últims minuts. Tens la sensació que no acabeu de tancar els partits?

Sí, és el nostre punt feble. Se’ns han escapat molts punts al final i espero no trobar-los a faltar més endavant.

El jugador, en acció en un dels partits d'aquesta temporada // FOTO: Twitter @ReusBCambrils
El jugador, en acció en un dels partits d’aquesta temporada // FOTO: Twitter @ReusBCambrils

És una qüestió més psicològica que de joc?

No ho sé. Per a mi es tracta d’una cosa que fem inconscientment; ens posem per davant, tirem cap enrere i ens acaben marcant.

Si mirem la classificació i els vostres números, on és el sostre d’aquest grup?

Només pensem en el pròxim partit. Quan faltin 10 jornades pel final, veurem on ens trobem, les possibilitats que tenim i per què podem lluitar.

Personalment, portes dues temporades molt bones on l’any passat, ja vas ser màxim golejador del Cambrils amb 22 gols. La teva fita aquesta campanya és superar aquesta xifra?

No em marco cap registre golejador al principi de temporada i l’únic que vull és ajudar a l’equip, sigui de la manera que sigui.

Ara mateix, portes 9 gols, el tema del pitxixi passa pel teu cap?

Està clar que porto bastants gols. No obstant això, tenint en compte que acostumo a jugar més endarrerit i que sóc conscient de la qualitat dels davanters que hi ha a la categoria, no penso en el pitxitxi.

“Els millors consells són els que em dóna el meu pare abans de començar cada partit”

Unes xifres golejadores que et van permetre fer la pretemporada amb el primer equip. Explica’ns com va ser l’experiència.

Poder entrenar amb el Reus Deportiu va ser un somni, una experiència inoblidable al costat d’uns grans professionals i grans persones.

Què et va dir en Natxo González?

Que segueixi treballant com fins ara.

Darrere els passos del seu ídol

Celebrar els gols comença a ser per ell un fet habitual // FOTO: Twitter @ReusBCambrils
Celebrar els gols comença a ser per ell un fet habitual // FOTO: Twitter @ReusBCambrils

Què significa el futbol per a tu?

Ho és tot per a mi. És la meva vida.

Els teus punts forts.

La definició i l’arribada des de la segona línia.

I els punts febles?

Saber llegir millor els temps del partit i el cos a cos.

Qui ha estat el teu ídol?

Rivaldo.

El millor consell que t’han donat en el món del futbol?

Els consells que em dóna el meu pare cada jornada abans del matx.