Marcar és sinònim de victòria al Rubí de Martí Cifuentes

Set partits de pretemporada, cap derrota i zero gols encaixats. El Rubí n’ha marcat en cinc que, lògicament, s’han traduït en victòria. L’eficiència defensiva està fora de tot dubte a Can Rosés, però el tècnic, Martí Cifuentes, treu ferro al registre

Text Alt
Cifuentes té ara un nou repte // FOTO: Twitter Martí Cifuentes

El Rubí està sent una de les sorpreses de la pretemporada que està a punt d’acabar. Badalona (0-0), Juvenil A del Cornellà (0-4), Sant Andreu (0-1), Terrassa (0-0), Marianao (0-4) Cervera (0-1) i Vilafranca (0-1) no han pogut fer cap gol a l’equip blanc-i-vermell, que manté una trajectòria immaculada. Gran mèrit, tenint en compte que l’equip té 19 cares noves i un entrenador diferent al de la temporada passada com Martí Cifuentes. Aquest últim, als seus 30 anys, es mostra encantat però té clar que el que realment importa és la lliga.

“Estic content perquè amb 19 jugadors nous no és fàcil conjuntar l’equip. Encara és aviat per a treure conclusions, però l’equip ha respost molt bé” explica el tècnic rubinenc a Futbolcatalunya.com. Tot i les bones sensacions, “no hi ha dubte que l’important és començar bé la lliga”, ja que si el Rubí no ho fa “no servirà de res la pretemporada que hem fet”. La primera oportunitat de fer realitat la voluntat del tècnic serà el proper diumenge a les 19 hores a Can Rosés contra la Gramenet.

I és que sumar tres punts contra els colomencs seria el primer pas per a sumar 45, que “és l’objectiu i després ja veurem fins a on arribem”. Passi el que passi res treu la il·lusió a un Martí Cifuentes que no dubta en qualificar la seva plantilla com a “molt bona”. Si no ho fos, no hagués mantingut la porteria a zero durant la pretemporada, tot i que “hem tingut un xic de sort per no encaixar, però la dada és bona. No cal donar-li voltes perquè al final ens faran un gol, això segur”.

Martí Cifuentes té clar que per a treure bons resultats no encaixar és un gran pas: “Volem ser un equip sòlid i la Tercera és una categoria on penalitzen més els errors defensius que no pas els encerts ofensius”. El nou Rubí, doncs, és diferent del d’Alberto Fernández, que va ser tercer màxim golejador de Tercera durant els darrers dos anys però alhora dels més golejats. “M’agrada ser ofensiu, tenir la pilota i dominar els partits. Ara bé, ens hem adaptat al que ens ha ofert el mercat i el nou Rubí serà un equip diferent al de l’any passat” recorda Martí Cifuentes.

Un entrenador espanyol, holandès i anglès

Durant la trucada de Futbolcatalunya.com, Cifuentes va insistir en l’entusiasme que genera aquest repte: “Estic molt il·lusionat per l’oportunitat que m’han donat. Fa 9 anys que entreno i només he estat dos com a segon entrenador, compaginant amb primer en un altre equip”. Tècnic jove, però ben preparat. I més tenint en compte el seu historial. Quatre anys a Sabadell (un de segon entrenador del primer equip), un a Terrassa amb Sergio Lobera i experiència a l’Institut Johan Cruyff d’Holanda i al Milwall d’Anglaterra avalen l’entrevistat.

Deixats enrere els informes del primer any, i el lloc de segon entrenador la temporada passada a Martí Cifuentes li arriba l’oportunitat que fa tres anys que espera a Rubí. Durant el proper curs, el nostre protagonista es combinarà aquest càrrec amb la seva feina a una empresa de màrqueting esportiu. Ell, per això, no dubta en afirmar que “m’agrada més el futbol”.

JORDI MESTRES
jmestres @futbolcatalunya.com