Marc Sellarès, dues espines clavades amb el Nàstic

El davanter del Reus s’ha perdut els últims duels directes amb els grana. Una lesió, amb el seu actual equip, i una sanció quan era llagosterenc ho van impedir. Al Nou Estadi encara recorden la seva darrera visita. Ell, també…

Marc Sellarès vol marcar-li al Nàstic // FOTO: cfreusdeportiu.com

Marc Sellarès De Pedro és un futbolista que ha viscut moltes, moltíssimes experiències al futbol català. Als seus 34 anys, però, encara no pot dir que ho ha fet tot. El proper diumenge serà la primera vegada que s’enfronti al Nàstic vestint la samarreta del Reus. Tot un esdeveniment, sense cap mena de dubte. El play-off passat, no va ser menys. Sellarès, amb un gol i una expulsió, va ser el protagonista de l’anada de la decisiva eliminatòria Nàstic-Llagostera. Vol repetir el gol – que no l’errada de la vermella – el proper diumenge.

La motivació és màxima i “aquests partits es juguen amb molta intensitat. Hi ha una disputa històrica entre les dues ciutats de la zona”. Aquesta rivalitat, segons explica Sellarès a Futbolcatalunya, “és bona, jo crec. Fins i tot divertida”. L’experiència és un grau i cal saber dominar les emocions.

Ho sap el nostre protagonista, que el passat mes de juny de 2014 va veure una vermella al Nou Estadi. L’expulsió, li va costar perdre’s la tornada de la eliminatòria contra el Nàstic. A la primera volta, tampoc hi va haver sort: “Són els partits que agrada jugar a tothom. No vaig voler forçar una lesió a la primera volta i em va saber greu”.

Encara més llàstima li va fer l’expulsió: “A vegades amb la tensió passen coses. Vaig avançar el meu equip en el marcador, però també vaig entrar a la provocació. Havia de tenir el cap fred i no anar tant fort”. Per tot això, el gust va ser “agredolç” tot i pujar a Segona A. De fet, “no jugar els últims dos partits m’emprenya molt, perquè sempre m’agrada jugar. No perquè sigui el Nàstic”.

“PODEM GUANYAR EL NÀSTIC”

Sellarès no pot amagar, això sí, que serà un duel diferent de la resta perquè “jugar contra el Nàstic sempre és un partit gran i m’agradaria jugar el proper diumenge”. I també guanyar, perquè no dir-ho. Només el Sant Andreu a la primera jornada va poder guanyar al Nou Estadi, però “al futbol guanya el que faci millor les coses. Tenim possibilitats de sumar tres punts a Tarragona”.

Paraula de capità. Una funció que omple d’honor a Marc Sellarès. “Estic molt content de que els companys hagin confiat en mi des del primer dia i m’hagin concedit la capitania” i “ser capità és una responsabilitat per a mi. Cada dia m’exigeixo per a fer bé aquesta funció”. El discurs s’allarga a l’hora de parlar d’aquest tema, com poden veure.

Consultat sobre si el pes de la inversió a Reus es fa notar, Sellarès explica que “és una pressió que tots els equips amb opcions de play-off la tenen. Existeix. Per part del club han estat francs i ens han transmès la seva ambició”. Tots, sense excepció, són “conscients que s’esperen coses grans, però també que el projecte és a llarg termini”.

Un home de vestidor. Així es defineix Marc Sellarès // FOTO: Twitter Marc Sellarès

“REUS I LLAGOSTERA NO TENEN RES A VEURE”

Per causes com aquestes, “Reus i Llagostera no tenen res a veure. Tot és diferent, però tan de bo tinguin el mateix final”. Qui sap, què passarà. Tant a l’equip com al jugador. Sellarès, amb 4 gols marcats, està luny de les seves millors xifres i no defuig parlar-ne: “No vull enganyar a ningú. Penso en els gols, com tot davanter. Espero assolir les meves xifres a final de temporada”.

Les seves xifres sempre acaben sent uns 8-10 gols per curs. Encara queden 10 partits i en l’últim contra l’Ilicitano va mullar. Ara ho vol fer a Tarragona perquè “seria molt bo poder marcar al gol estadi i que els meus gols poguessin significar punts”. Ja va perforar la xarxa del feu grana aquell llunyà 15 de juny del 2014.