Marc Muñoz, un europeista més que preparat

Té només 21 anys i vol fer el salt, quan es pugui, des del filial del CE Europa. Per a aquest polivalent futbolista, que combina futbol i estudis, el present és el futur. Parla Marc Muñoz, lateral esquerra del CE Europa B

Marc Muñoz té per davant un futur esplèndid. Ara està en el filial del CE Europa // FOTO: A.Garreta
Marc Muñoz té per davant un futur esplèndid. Ara està en el filial del CE Europa // FOTO: A.Garreta

EDUARDO BERZOSA

Poques vegades es té l’oportunitat de poder escoltar un futbolista amb 21 anys i amb el cap ‘ben col·locat’ com és el cas d’en Marc Muñoz Puchol. Lateral esquerra de l‘Europa B, combina estudis, amb futbol i més futbol perquè, al costat del seu pare Miguel (gran entrenador) també treballen amb un equip benjamí i un altre cadet a La Verneda.

“ÉS DUR NO SABER QUAN ENS PERMETRAN TORNAR”

Diuen que, si es vol es pot, i en Marc vol arribar el més lluny possible amb la humilitat per davant. Ara només pot entrenar, i ja és molt, i espera, com tots, que s’acabi com més aviat millor aquesta maleïda pandèmia.

Als seus 21 anys i amb un passat que ens detalla – Alzamora (Benjamí), Sant Andreu (Benjamí-Cadet), Júpiter (Cadet-Juvenil) i Europa (Juvenil i filial)- vol ‘menjar-se’ el món. Com ha de ser.

Com porta la preparació mental i la física en aquesta dura etapa sense jugar?

Hem tingut la sort de poder entrenar sempre que el Govern ho ha permès. En el cas de les setmanes que no s’ha pogut entrenar, la preparació mental ha estat més dura perquè vols i no pots; per això és dur no saber quan ens permetran tornar. A nivell de preparació física podíem seguir unes pautes de treball que ens manava l’equip tècnic a casa o al carrer.

“EN AQUEST CLUB DONEN OPORTUNITATS A JUGADORS DEL FILIAL”

Vostè està en un filial. Igual pot treballar amb el primer equip?

La principal motivació de tots els jugadors del filial és poder treballar amb el primer equip, però per a això cal entrenar dur i estar preparat per a quan et necessitin. En aquest club donen oportunitats a jugadors del filial.

Coneix gent que hagi dit que deixaria el futbol, si això segueix així?

Bé, en el meu entorn proper, no, però és comprensible. Repeteixo que és una situació mental difícil, hi ha gent que viu d’això encara que, en el nostre cas del filial seguim en procés d’aprenentatge i entrenar també ens motiva encara que no hi hagi competició.

Ningú millor que el seu pare Miguel Muñoz per a orientar-li pel camí del futbol // FOTO: Eduardo Berzosa

Ningú millor que el seu pare Miguel Muñoz per a orientar-li pel camí del futbol // FOTO: Eduardo Berzosa

“A NOSALTRES NOMÉS ENS QUEDA QUE ACCEPTAR LES NORMES”

Què li semblaria que comencés Primera Catalana, Preferent Juvenil i Femenina, però no vostès?

Segons la meva opinió seria complicat d’entendre perquè a tots ens agrada competir. Clar que al final els experts són els que saben com està la situació i quines mesures cal prendre, per això a nosaltres només ens queda que acceptar les normes.

Si pogués dirigir-se a la FCF, què els diria?

Que pensin en tothom. Moltes famílies, a nivell federatiu, van pagar les mutualitats i les afiliacions i espero que en un futur tinguin un pla per a retornar, o almenys, no tornar a cobrar-lo la pròxima temporada. La situació econòmica és complicada per a tots i crec que es deuria de pensar en el bé comú i no en el seu bé particular. És la meva opinió, al final és complicada la situació.

“ES DEURIA DE PENSAR EN EL BÉ COMÚ”

Vostè estudia i juga, treballa i juga? Com ho combina?

Per sort, l’horari d’entrenament del filial és al migdia i pels matins faig les classes de la universitat, al migdia els entrenaments i a les tardes treball portant dos equips de nens i faig classes particulars.

Quin sistema de competició suggeriria a la FCF?

Marc és un dels fixos per al seu tècnic Josep Mª Gené al filial // FOTO: A. Garreta

Marc és un dels fixos per al seu tècnic Josep Mª Gené al filial // FOTO: A. Garreta

És molt complicat avui pensar en un sistema de competició, ja que crec que queda molt poc temps per a jugar tants partits. Potser proposaria un format similar a l’actual Copa del Rei amb els equips de cada subgrup, i els campions que ascendissin encara que no sé si seria un sistema just. El que veig és que, a dia d’avui, veient la situació de la pandèmia, el millor seria posposar la competició a la següent temporada i reestructurar les categories.

“JOSEP MARIA GENÉ ÉS UN GRAN ENTRENADOR”

Per cert. El seu entrenador és Josep María Gené. Com el definiria?

Josep Maria és un gran entrenador i la veritat que estem aprenent molt d’ell, té molta experiència com a entrenador i formador i això fa que, dins de les possibilitats que hi ha ara, continuem creixent com a futbolistes i no sigui una temporada en blanc.

Se li nota a gust a l’Europa?

Estic encantat des que vaig arribar, és un club molt familiar, tothom es coneix, es respira molt bon ambient i això fa que entrenar i jugar aquí sigui un luxe. Estic molt agraït.