Manolo Márquez: “El dubte que em queda és si als meus jugadors els hi sap greu”

El tècnic de l’Espanyol B va acabar molt tocat després de la golejada de l’Alcoyano i va dir que l’equip “no té gens de caràcter” i que “hi havia jugadors més pendents d’acabar el partit i marxar de vacances”. Márquez entendrà qualsevol decisió per part del club, tant pel que fa als jugadors com al cos tècnic

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com

Manolo Márquez, en roda de premsa // FOTO: BTV
Manolo Márquez, en roda de premsa // FOTO: BTV

L’Alcoyano va passar per sobre de l’Espanyol B a la Ciutat Esportiva. L’equip de David Porras va endossar un zero a quatre inapel·lable pel filial blanc-i-blau, que no va tenir opció. Era la quarta derrota en els últims cinc partits del 2013 (el restant va ser un empat). En conseqüència, Manolo Márquez va parlar clar en roda de premsa i no va deixar a ningú indiferent. No seria estrany que durant les vacances hi haguessin canvis al filial.

“Als 43 segons 0-1, al minut 11 0-2. Ha jugat un equip d’homes contra un de nens”. Així de contundent es mostrava Manolo Márquez, tècnic de l’Espanyol en roda de premsa. L’entrenador va reconèixer la seva part de responsabilitat, però no va exculpar a ningú: “M’he equivocat amb l’alineació. M’he equivocat amb la convocatòria. Hem fallat tots, des de l’entrenador fins a l’últim jugador”.

“Es pot guanyar i perdre”, deia Márquez, però el que no acceptava el tècnic era la humiliació que havia patit el seu equip: “Des d’un partit de preferent amb la Penya Barcelonista Anguera al camp del Polvoritense no recordo haver passat tanta vergonya en un partit. Ens han fet una repassada en tota regla”

“El dubte que em queda és si als meus jugadors els hi sap greu”, afegia el tècnic que feia un diagnòstic del gran mal, segons el seu punt de vista, dels seus homes: ““Aquest equip no té gens de caràcter i avui s’ha de felicitar l’Alcoyano”. Incidint en aquest sentit, Manolo Márquez no es va mossegar la llengua i va explicar que “hi havia uns quants jugadors nostres que estaven més pendents d’acabar el partit i marxar de vacances”.

“A partir d’aquí el club que prengui les mesures que cregui oportunes. Si l’entrenador ha de sortir, que surti, i si han de sortir jugadors que surtin”. Així doncs, es possible que durant el Nadal hi hagi canvis. Tot i això, Manolo Márquez insistia en que més enllà d’entrenador, cos tècnic o jugadors, “en aquest equip hi ha una cosa que no s’entrena i és el caràcter. Sense caràcter no es va enlloc”

“Hi ha jugadors que tant se’ls en fot”

No va ser fàcil parlar després del que es va veure en el terreny de joc per al preparador blanc-i-blau i ell mateix ho va reconèixer: “Jo ho estic passant molt malament en aquesta roda de premsa i allà dins hi ha jugadors que tant se’ls en fot”. Encara en calent, Manolo Márquez ja va voler deixar clar que entendrà “el que sigui”, ja que admetia que “el que no es pot entendre és la imatge que hem donat avui”.

“Només podem comentar que ha vingut un equip a jugar a futbol i s’ha rigut futbolísticament de nosaltres”, afegia l’ex de Prat o Badalona. Manolo Márquez va acabar dient que “els jugadors tenen una setmana per a reflexionar i saber si algú s’ha equivocat d’esport”. Nadal de reflexió, doncs, a l’Espanyol B després del ridícul d’ahir.