L’Olot torna al liderat després de la derrota del Peralada a Ascó

La jornada 18 de Lliga li somriu a l’Ascó que veu com guanya al Peralada (ara segon) i que Olot i Vilafranca no passen de l’empat en els seus respectius partits

@FFGaya
Tercera derrota a la Lliga del Peralada a Ascó/ FOTO: FC ASCÓ

Els empats han estat la tònica d’una jornada que n’ha deixat un total de cinc, ell que representa el 50% dels partits de la jornada. Frenètica jornada de diumenge al matí on s’han jugat pràcticament tots els partits que torna a deixar un altre cop canvi de líder. L’Olot no podia passar de l’empat al camp del Cerdanyola però li servia per tornar a ser líder gràcies a la derrota del Peralada al camp de l’Ascó.

Guiu obria molt ràpidament el marcador per l’Ascó. El gol al primer minut canviava tots els plans. El Peralada pressionava i abans del quart d’hora ja aconseguia l’empat gràcies a l’encert de Boniquet. El partit tornaria a canviar de signe quan Gòdia (41′), amb un golàs des del mig del camp, tornava a avançar a un Ascó que amarraria el resultat fins al final del partit. Quinzena jornada consecutiva sense perdre i a part de seguir quart classificat, aconsegueix augmentar en cinc punts la distància amb el cinquè classificat, el Terrassa.

Els Canyars oferia una de les sorpreses de la jornada. L’Olot tornava a cedir punts, ara al camp d’un Castelldefels que aconseguia avançar-se en dues ocasions, a la primera i segona part. L’Olot però, quan veia que encaixaven un gol aconseguien empatar ràpidament, deixant el 2-2 final.

I és que el Terrassa no podia passar de l’empat del camp de la Pobla de Mafumet. Els egarencs aconseguien posar-se per davant en el marcador amb el gol de Joel Cañaveras (42′) però Rodri, a 20 minuts pel final del partit, des del punt de penal, signava l’empat final.

El tercer classificat, el Vilafranca, signa el tercer empat consecutiu, fet que ha provocat que no pugui aprofitar les punxades dels dos primers en els darrers partits, i es troba a quatre punts dels dos líders. Empat sense gols davant del Manlleu, un equip que ha puntuat en quatre dels cinc darrers partits.

Si seguim parlant d’empats, en trobem dos més, a Les Grasses i a La Verneda. El Santfeliuenc tornava a puntuar per tercera jornada seguida. Empat a dos gols davant del cuer, el Sabadell B, que es resisteix a desenganxar-se de la classificació. L’altre empat va ser entre Júpiter i La Jonquera. Els visitants es posaven davant en el marcador als primers minuts de la represa, però quan faltaven 10 minuts el Júpiter aconseguia l’empat. La Jonquera es quedava amb 10 homes a l’afegit per l’expulsió de Boran.

Segona victòria consecutiva d’un Europa que tot i no convèncer intenta sortir de la zona baixa de la classificació. Victòria destacable davant del Palamós, un equip que s’està allunyant de la quarta posició. Un gol de Civil en el darrer quart d’hora de partit donava 3 punts vitals per l’Europa per sortir de la zona baixa.

La UE Figueres es resisteix a allunyar-se del play-off i suma una victòria davant d’un rival directe (Sant Andreu) que els situa en novena plaça i a vuit punts de l’Ascó. Un hat-trick de Javi Revert en 29 minuts de diferència (entre els minuts 23 i 52) sentenciava un partit que acabava amb el gol de Torremorell pel Sant Andreu al temps afegit.

Els darrers dos partits de la jornada van tenir el mateix marcador (2-0/0-2). El Granollers, guanyava fora de casa i, ho feia al camp del Vilassar de Mar, penúltim classificat. El Granollers marcava el minut abans d’arribar al descans, i a la segona part, Sánchez, aconseguia al minut 69 sentenciar amb el segon gol. Per altra banda, el Cerdanyola va aconseguir una victòria de prestigi davant de la Montañesa gràcies a un gol al darrer minut de cada part. La derrota allunya a la Montañesa de la quarta posició.