El conjunt garrotxí d’Albert Carbó acaba com a líder en solitari l’última jornada del 2021 després de vèncer a Vilassar i tancar així l’any amb enorme il·lusió i al capdavant d’un grup que manté una persistent igualtat. Per baix, el Castelldefels es complica

L'Olot d'Albert Carbó tanca com a líder de la Lliga aquest 2021 // FOTO: UEO
L’Olot d’Albert Carbó tanca com a líder de la Lliga aquest 2021 // FOTO: UEO

@ManuelSeguraM

El 2021 s’acaba per a la 3RFEF5 i ho fa amb la UE Olot, líder en solitari (16a jornada), després de sumar el seu quart triomf a domicili encara que amb només un punt més que el Girona B i amb 4 sobre Peralada (obligat descans) i Vilafranca. El 2022 obrirà foc amb dos partits impressionants: Manresa-L’Hospitalet i Girona B-Peralada mentre els garrotxins descansaran.

Aquest últim cap de setmana de competició ha estat molt ben aprofitat per part de la UEO, ja que no sols el gol de Zaka (26′) dóna tres punts sinó que tradueix el seu tercer triomf consecutiu. D’aquesta manera afrontarà com a líder la segona part de la competició.

LA UE OLOT, LÍDER SOLITARI

El partit ajornat entre Peralada i Manresa, unit a l’única victòria local, únic empat i cinc triomfs visitants deixa al ‘trio’ gironí entre els escollits. En aquest selecte grup es manté el Vilafranca i se suma, per primera vegada, l’Hospi.

La visita de l’Olot al Xevi Ramon (primer KO) va resultar tan complicada com s’esperava encara que la jugada que va fabricar Ferran López i va finalitzar, de cap, Zaka val oro. 31 gols han aconseguit els volcànics en aquesta primera part d’una Lliga per a la qual el Vilassar de Peque continuarà comptant.

Canari ja ha llançat 7 penes màximes per a ela quipo de Cristian García // FOTO: José Raul González-CELH

L’HOSPI ES FICA

A destacar el nou triomf del CE L’Hospitalet (quatre dels últims cinc) i amb nou gol de penal (van 7) de Canario (36′) que repetiria sort en el 89′ encara que de jugada. El golàs de la tarda va ser per a Joel Marín (71′) i els de Cristian García dormiran fins al gener vinent a play-off.

QUATRE TRIOMFS VISITANTS MÉS

A part d’aquesta alegria olotina i la riberenca, cal destacar també les de San Cristóbal, Vilafranca, Girona B i Pobla Mafumet. Per la mínima van superar parroquians i vilafranquins a Ascó i Sant Andreu, respectivament.

El ‘SanCris’ ròssec amb una ratxa imponent de 4 empats i 4 triomfs que li deixen prop de l’elit. Poves (21′), Caballé (55′) i Sergi Martínez (65′) van baixar del núvol als tarragonins.

Mentrestant, al Narcís Sala, els de David Pirri mostraven la seva creu amb la seva segona derrota consecutiva davant la seva afició gràcies a un gol olímpic de David Acedo (63′). Els d’Ivan Moreno igualen el seu millor inici com a visitant (4 empats i 4 victòries) que va deixar en el 2004, segons informa Lluis Muntaner.

També va haver-hi ‘rècord’ i espectacle a Granollers amb 2-0 per als de Solivelles (Víctor Díaz 4′ i Escamilla 30′) i remuntada letal a favor del filial gironí. Adrià Gené (58′) Richi (76′) i Suly (82′) acumula 10 punts per als de Vizuete dels últims 15 disputats.

Finalment, Nou Barris: la Pobla de Mafumet no va deixar passar l’oportunitat i va derrotar al cuer Guineueta. El filial, gràcies a Rey (11′), Gómez (15′), Amoedo (55′) i Alavedra (60′), saca el cap i enfonsa al Castelldefels.

GOL DEL SANTS (93′)

Perquè el Castelldefels de Carrillo es col·loca en la 13a plaça igualat a punts amb el filial tarragoní. Kike (42′) va finalitzar una gran jugada dels mariners, però l’equip de Tito Lossio mai abaixa els braços i una pena màxima (el rebutgi d’Adri) li va servir a Guille Torres per a posar l’1-1 final (93′).

Amb l’amenaça present del maleïda COVID, acaba aquesta Tercera RFEF 2021 i deixa totes les possibilitats i les incerteses per al 2022.