L’Olot, el Badalona i el Lleida no reaccionen

Els tres equips catalans es troben immersos en la lluita pel descens des de fa jornades i no troben la dinàmica positiva per sortir-ne. D’altra banda, l’Espanyol B va guanyar el líder a casa per posar-s’hi a un sol punt

Josep Cerdà, cedit pel FC Barcelona, està adquirint protagonisme // FOTO: UE Olot

@JordiGrifol

Tres dels set equips catalans al grup 3 de la Segona RFEF ho estan passant malament. L’Olot i el Badalona seran una setmana més en zona de descens, mentre que el Lleida ho farà tretzè, en posició de playout. Els tres, però, van perdre aquesta setmana i els hi està costant molt marcar i puntuar.

El balanç de la desena jornada és de 2 victòries locals, 4 empats i 3 victòries visitants. L’Espanyol B va guanyar al líder, el Prat va empatar a casa i el Terrassa i el Manresa van empatar a domicili.

L’ESPANYOL B TOMBA EL LÍDER

El filial blanc-i-blau va guanyar el Teruel, que estava imbatut, per escalar fins la segona posició, a un punt dels aragonesos. Els de Luis Blanco van portar l’iniciativa des de l’inici, però les ocasions no arribaven. Només començar la segona meitat, un cop de cap de Nabil significava l’1-0. Els pericos van haver de patir per evitar l’empat, i Venteo va ser providencial en més d’una ocasió.

El patiment va valdre la pena. Després de dues jornades sense guanyar a domicili, l’Espanyol B va tornar a casa i va tombar al líder de la categoria.

Eufòria blanc-i-blava amb el gol de Nabil // FOTO: RCD Espanyol

EL LLEIDA NO PUNTUA

El Lleida Esportiu va perdre a domicili davant el Deportivo Aragón. Ja són cinc jornades consecutives sense guanyar, i dues derrotes consecutives. Els de Pere Martí van mostrar-se propositius i van gaudir d’ocasions, però els problemes de cara a porteria segueixent sent alarmants.

Els aragonesos van aprofitar una pena màxima per posar-se per davant i dos gols anul·lats al Lleida van deixar els catalans impotents i en zona de descens.

EL BADALONA NO REACCIONA

El Badalona Futur va perdre al Municipal davant el València Mestalla. Els d’Oriol Alsina van començar molt bé, amb un matiner gol de Merchan i un penal favorable. Emilio Bernad, però, va aturar el xut d’Édgar. Del possible 2-0 es va passar a l’1-2 abans del descans. La fragilitat defensiva, novament, va passar factura.

A la represa els escapulats ho van intentar, però es van topar amb la defensa valencianista. El Badalona acumula set partits sense guanyar i, amb 9 punts, es mantenen en descens.

El Badalona Futur ha anotat 8 gols, però n'ha encaixat 12 // FOTO: CF Badalona
El Badalona Futur ha anotat 8 gols, però n’ha encaixat 12 // FOTO: CF Badalona

L’OLOT NO TÉ GOL

Una setmana després de la victòria a Lleida, l’Olot va tornar a perdre a casa davant el Saguntino. Els de Manix Mandiola no van ser capaços de fer mal a l’equip rival més enllà d’alguna ocasió que no van saber concretar. Els valencians tampoc van generar massa, però abans del descans Héctor Rodas va saber rematar una bona centrada lateral.

Així doncs, els garrotxins continuen en zona de descens amb 8 punts i 4 gols a favor, xifra pobra que no hi ha manera d’augmentar.

EL RICO PÉREZ NO IMPOSA TANT

El Manresa va aconseguir un meritori empat a un al Rico Pérez davant l’Hércules. El domini inicial dels locals es va traduir ràpidament en gol d’Alvarito. Poc a poc, els de Ferran Costa van anar equilibrant les forces fins a les acaballes de la primera meitat, quan va arribar la jugada clau. Maxi Ribero va comtre penal sobre Noah i va veure la tarjeta vermella. Marc Martínez no va perdonar per empatar.

Els manresans van arribar a jugar amb dos homes més l’últim quart d’hora per l’expulsió de Joan Truyols. El domini i les ocasions, però, no es van poder transformar en una victòria que els hi hagués donat el liderat.

EL PRAT SEGUEIX SUMANT

L’AE Prat va empatar a casa contra l’Ebro, el cuer del grup. Els visitants van començar de la millor manera, fent el 0-1 només escoltar el xiulet de l’àrbitre. No va ser fàcil pels de Pedro Dólera sobreposar-se a aquest imprevist. Després d’insistir, Marimón va aconseguir fer el gol de l’empat.

Tenint en compte que l’Ebro és l’últim, és possible que l’empat no acabi de satisfer als potablava. Tot i així, amb 14 punts poden respirar amb certa tranquil·litat.

SENSE GOLS A ALZIRA

El Terrassa va empatar a zero contra l’Alzira. Els de Jordi López van ser lleugerament superiors i van gaudir d’ocasions per decantar la balança, però el pal va negar el gol a Jordi Cano, un dels jugadors més actius del conjunt egarenc.

Tercera porteria a zero consecutiva del Terrassa, que acumula cinc partits sense perdre i se situa amb 13 punts, a cinc del cinquè classificat, que en té 18.

DERROTA CONTUNDENT DEL CERDANYOLA

Óliver Ballabriga va perdre el seu primer partit al capdavant del Cerdanyola per 3-0 davant el Montijo. En un inici igualat, els locals van ser els que van colpejar primer i, l’efectivitat dels extremenys, va complicar molt el partit. En atac, els verds van estar espessos i, en defensa, es van veure superats.

El Cerdanyola torna a perdre després de tres jornades i, amb 10 punts, queda relegat a posicions de descens.