‘Lo Ferguson’ de la Terra Ferma es diu Edu March

El tècnic del Tàrrega afronta la novena temporada consecutiva dirigint a l’equip de la capital de l’Urgell. La pretemporada va començar ahir i dijous hi ha un interessant amistós contra el Lleida Esportiu. Els dos millors equips de la província es veuran les cares

Bat rècords de longetivitat
Bat rècords de longetivitat

El futbol britànic es caracteritza per la confiança que se li dóna a la figura de l’entrenador. Alex Ferguson va passar-se una vida al Manchester United y Arsène Wenger segueix el mateix camí a l’Arsenal. Aquí, a Catalunya, casos com aquests són menys comuns, però també n’hi ha. A Lleida, concretament, hi trobem un de molt representatiu. Edu March complirà la seva novena temporada a la banqueta del Tàrrega. ‘Lo Ferguson’ de la Terra Ferma allarga la seva llegenda.

Tant de temps dóna per a saber que “la Primera Catalana és una categoria molt difícil de pronosticar. És molt canviant d’equips i la situació econòmica del futbol obre tot”. Pel que fa al Tàrrega, Edu March explica a Futbolcatalunya.com que “nosaltres partim amb tota la il·lusió i les ganes de millorar la classificació de l’any passat. Intentarem estar a dalt i lluitar per l’ascens a Tercera Divisió”.

Quasi ho aconsegueixen el curs passat, en el que el Tàrrega va acabar en una meritòria quarta posició amb 56 punts. A només sis de la promoció. Serà difícil repetir aquella gesta, ja que “equips com el Santboià parteixen com a favorits pel que han estat al futbol català, però també l’Almacelles, el Balaguer, el Viladecans, el Vilanova o el Torreforta”.

26 FUTBOLISTES: 8 DEL FUTBOL BASE I 10 DE TÀRREGA

El que sí té clar March és que s’ha de donar continuïtat al que s’ha fet bé. No només per ell: “Si quedes quart vol dir que ho has fet bé. Nosaltres som un equip molt auster econòmicament, però contem amb el futbol base”. La plantilla ha patit pocs canvis i només s’han fet els fitxatges de Pijoan (Ascó) i Edu Cortada. Dels 26 futbolistes que van començar el dilluns la pretemporada, 8 provenen del futbol base i 10 són de Tàrrega.

“Apostem pel territori i el futur dels equips és aquest”. Només així s’explica que 18 dels 26 en plantilla tinguin vinculació amb Tàrrega i el Tàrrega. Respecte a la seva efemèride, March opina que “potser és una qüestió de sort. No deixa de ser una gesta important. Si perdo tres partits estaré qüestionat i l’equip no ha patit mai això”.

“No hem assolit mai cap èxit, però sempre hem tingut pressupostos molt austers. És un gran registre. Difícil d’assolir”, explica el tècnic que “abans no ho valorava tant i ara sí que li dono importància perquè és complicat. Sempre hem complert les expectatives”. Ara bé, com sol passar, “arribarà un moment que no serà beneficiós que Edu March estigui al Tàrrega ni pel club ni per l’entrenador”.

TÀRREGA-LLEIDA E., MILLOR PARTIT D’UNA PROVÍNCIA EN CRISI

“Ara hem de gaudir dels amistosos, que tenen menys tensió”. I el primer amistós és d’alçada. El Lleida Esportiu, millor equip de la província, serà el primer rival. Quan es va presentar l’opció de rebre els d’Idiakez no es va dubtar ni un segon: “Nosaltres no anàvem a jugar tant aviat, però quan ens va sortir la possibilitat de rebre al Lleida vam pensar que valia la pena”.

“És una motivació pels nanos, la junta i l’afició”, segons l’entrevistat que afirma que “l’important és que no hi hagi lesionats i que es vegi un bon partit”. Sens dubte, “serà una festa dels dos millors equips del futbol lleidatà”, tot i que “la província té una profunda crisi. Amb diferència som els pitjors de les quatre províncies de Catalunya”. Un ascens del Tàrrega ajudaria a remuntar la situació. “Si el Tàrrega puja a Tercera estaria de collons”. Paraula de ‘Lo Ferguson’ de la Terra Ferma.