LNJ: Tots contra el Barça de Garcia Pimienta i molt més!

Aquest cap de setmana donarà inici la temporada 2014-15 en la Lliga Nacional Juvenil. Nou curs  en el qual els 18 clubs participants partiran amb diferents objectius encara que amb idèntiques intencions. Acabar amb el ‘regnat’ del FC Barcelona sembla tasca gairebé impossible, però l’Espanyol treballa amb aquesta intenció. I, per descomptat, tots els altres

Els homes de Garcia Pimienta, CAMPIONS /FOTO: MIGUEL RUIZ/FCB
Els homes de Garcia Pimienta, CAMPIONS 2013-4 /FOTO: MIGUEL RUIZ/FCB

La Lliga Nacional Juvenil estrena aquest cap de setmana la temporada 2014-15. La segona categoria dels juvenils catalans dóna inici a un nou curs en el qual, com sempre, el repte passa per complicar la vida, el màxim possible, a un FC Barcelona que segueix lluitant al marge i per sobre de tot. Aquest serà, per quarta temporada consecutiva, el gran repte de Francisco Javier Garcia Pimienta, un tècnic que ja ha demostrat estar capacitat per tasques molt més importants. Sigui com sigui, aquest estiu arrenca una altra gran prova per la qual l’etern rival comença amb majors intencions.
Això es desprèn de la pretemporada que ha realitzat el RCD Espanyol de Roberto Cuesta, un dels grans directors de la categoria com ha acreditat fins avui. El canvi ha estat radical i la ‘vergonya’ dels 32 punts de diferència que els van treure els blaugrana l’any passat no desitgen que es repeteixi. Això guanyarà la competició. El fitxatge de l’ex escapolat és una de les tres úniques  cares noves en els 18 equips ja que les entitats prefereixen seguir apostant per aquelles persones que han complert amb escreix els seus objectius. Els altres dos ‘nous’ són José A. Mercado i Oscar Sanchís.

Als tres equips descendits, amb ganes de tornar a la Divisió d’Honor (Europa, Sant Andreu i Girona), cal afegir els quatre segons equips (Barcelona B, Espanyol B, Cornellà B i Damm B) i els que es mantenen de la campanya passada (L’Hospitalet, Gavà, Prat, Mollet, Unificació Bellvitge, Manlleu i EF Mataró). I, evidentment, les quatre noves places que van tocar l’èxit en la 2013-2014. Reus, Escola F. Gironés-Sabat, Blanca Subur i Vila Olímpica arriben a la LNJ amb la millor arma que qualsevol pot presentar: la il·lusió. De la mà dels qui els van portar a l’èxit, els quatre ‘nous’ arriben amb ganes de donar que parlar. És el cas dels roig-i-negres de Josep María Salvadó, campió de Catalunya, o els xavals de Mario Fernández, que van sobrepassar el centenar de gols (110) en Preferent, la històrica Blanca Subur de David Porras i els mariners de la Vila Olímpica amb Dani Gandia.

ENTRENADORS AMB GANES I HISTORIAL

Un repàs al quadre general de tècnics que estaran en les banquetes de la LNJ dóna perfecte compte de la categoria d’uns equips que no tenen molt que envejar als seus companys a la Divisió d’Honor. Garcia Pimienta i Samuel Rierola porten més temps en les banquetes encara que no li van a la saga els Miguel Angel Samprón (Damm), Mario Fernández (EF Gironès-Sabat), Albert Encinas (EF Mataró), José Manuel Serrano (Gavà), Robert Vila (Girona), Angel Berastain (L’Hospitalet), Pablo Salvador (Mollet), Oliver Lima (Prat), Rubén Garcia (Sant Andreu) o el mateix Raúl Paje (Unificació Belllvitge) qui ha obrat el ‘miracle’, any rere any, des de la Feixa Llarga.

Arriba l’oportunitat per a José A. Mercado des del cadet del Cornellà i per a Oscar Sanchís a un Europa sempre complicat encara que ningú ha dit mai que vagi a ser fàcil. Les dates marcades en totes les agendes són el 26 d’octubre i el 22 de març del 2015 ja que la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí i la ‘Dani Jarque’ s’ompliran per veure el clàssic derbi encara que aquestes 34 jornades donaran per a moltíssimes coses, moltes inesperades perquè hi ha grans equips, grans tècnics i grans futbolistes.

Pugen dos i baixen quatre. Això marca el reglament encara que ja se sap que sempre cal resar perquè la nòmina de descensos de la DHJ no faci mal als catalans. Sort a tots! I atents a Futbolcatalunya ja que aquesta temporada 2014-2015 anirem, jornada a jornada, informant de tot el que passa i afinant amb la nostra ‘Travessa’.