Lluís Planagumà no pensa en pujar de categoria a Vila-Real

El tècnic català comanda el filial del submarí groc i ha protagonitzat una arrencada de somni, amb 13 punts de 18 possibles. El Vila-Real B és quart classificat i ha estat capaç de guanyar l’Huracán i el Lleida Esportiu, però Planagumà afirma que l’ascens no és l’objectiu

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com

planaguma villarreal
Lluís Planagumà afronta la segona temporada al Vila-Real B // FOTO: villarrealcf.es

El Vila-Real B és, per molts, un dels favorits del grup tres de la Segona Divisió B i un dels equips, si no el que més, amb més talent a les botes dels seus futbolistes. L’equip groguet fa anys que fa una bona feina al seu futbol base i el filial està format íntegrament per jugadors formats a la pedrera. L’inconvenient, com tot equip d’aquestes característiques, és la joventut i inexperiència dels seus futbolistes. De moment, amb una mitjana de 20 anys, el Vila-Real és el màxim golejador de la lliga amb 12 gols. L’espectacle a terres castellonenques està assegurat.

Lluís Planagumà confirma a Futbolcatalunya.com  que “a nivell de resultats estem molt contents, però també sabem quin tipus d’equip tenim i que mantenir aquest ritme de competició és molt complicat”. Complicat perquè els futbolistes més veterans del filial tenen 21 i 22 anys i en una categoria com la Segona Divisió B l’experiència és un grau.

El nostre entrevistat ho sap i per aquest motiu diu que no eren favorits ni l’any passat ni aquest: “l’única realitat de ser favorits l’any passat era que havíem baixat de Segona A i el nostre plantejament no era pujar de categoria”. La 2012-13 va ser la primera temporada de Planagumà al filial i va tenir de tot pel que fa a resultats. ““Vam fer una temporada normal de qualsevol equip filial de Segona B i aquesta temporada seguim en la mateixa línia” declara el nostre protagonista.

I és que la plantilla actual del Vila-Real B “és similar a la de l’any passat. Vam renovar a 14 jugadors i els nous venen de Tercera Divisió i del Juvenil de Divisió d’Honor. Mantenir el bloc és “una cosa positiva”, però “la negativa és la inexperiència”. No obstant, les ganes, la il·lusió i, sobretot, la qualitat d’aquests xavals és inqüestionable.

Només així es poden explicar les victòries contra l’Huracán a casa (2-0) i el Lleida Esportiu a fora (1-2).“Guanyar el partit d’Huracán ens va donar el plus de confiança que tenim ara i un cop de moral” afirma Planagumà, que explica que l’equip “va anar a Lleida a jugar sense cap tipus de pressió.  Fins que no passin 10-15 jornades els equips no es situaran on realment mereixen”.

“El Lleida i l’Huracán són els dos favorits”

En Lluís ho sap. Un any d’experiència ha servit a cos tècnic i a gran part de la plantilla per a no repetir errors com les dues derrotes en les dues primeres jornades o l’inefectivitat fora de casa de la temporada passada: “fora de casa l’any passat vam guanyar només dos partits i ara ja hem guanyat a Lleida. Ara sabem que si els detalls no es tenen en compte surts perjudicat”

Parla com si portés una vida entrenant i només té 32 anys. L’experiència a l’Espanyol i la Gramenet li va servir a l’entrevistat per a que el Vila-Real li obrís les portes: “Jo sempre he entrenat a Catalunya i em va sorgir aquesta oportunitat i la vaig aprofitar. Estic aprenent moltíssim en una categoria molt complicada”.

Planagumà entrenarà a un primer equip?

Complicada i farcida de primers equips. Fins a quinze dels vint que formen el grup tres ho són, mentre que els cinc restants són filials. “Si no he entrenat a cap primer equip és perquè no m’han donat la oportunitat” comenta el tècnic, que no té cap pressa per a fer-ho i quan es doni l’ocasió ja ho pensarà.

De moment, Lluís Planagumà ja té una vida feta a Vila-Real on hi resideix amb la seva dona i els seus dos nens. El jove entrenador català dedica el dia sencer a la seva feina. Concretament, de les vuit del matí a les dues del migdia i un parell d’hores més a la tarda. Un malalt del futbol, en definitiva, que està veient recompensat el seu esforç durant aquest inici de temporada. El proper dissabte a les set de la tarda el Prat haurà de posar els cinc sentits per a tombar a un Vila-Real B que, com hem explicat, va llençat.