Lluis Planagumà acaba satisfet de l’Espanyol B

Onzens en la classificació, a deu punts de la promoció d’ascens i a nou de la promoció de descens. Aquests són els nombres del filial del RCD Espanyol després de la temporada 2014-15. Lluis Planagumà, primer entrenador blanc-i-blau, creu que els objectius s’han complert

Dani Planagumà, tècnic Espanyol B/ FOTO CARLOS MIRA
Dani Planagumà, tècnic Espanyol B/ FOTO CARLOS MIRA

El tècnic del filial es felicita d’haver pogut contribuir a la formació dels seus futbolistes i a mantenir-los en una bona competició en la seva condició de joves jugadors en una categoria sempre complicada. Aquestes són les seves paraules a la pàgina web del RCD Espanyol.

“En l’aspecte formatiu cal destacar que diversos jugadors del filial han debutat a la Lliga amb el primer equip i també a la Copa del Rei i a la Supercopa de Catalunya. A més, molts s’han entrenat amb el primer equip i han tingut la seva oportunitat. El cos tècnic del primer equip ha fet públic el seu reconeixement a la feina dels jugadors. Així mateix, diversos jugadors del Juvenil A han jugat amb nosaltres en moments complicats i han donat un nivell molt alt. Em sembla que cal destacar a Rubén Duarte, que ha debutat com internacional sub-21 aquesta campanya i ara ha estat convocat per uns entrenaments, i Marc Roca, que també s’ha estrenat amb la Sub-19. També jugadors molt joves del Juvenil B i del Cadet s’han entrenat amb nosaltres”, va remarcar Lluis Planagumà.

Respecte a l’apartat de la competició,  pensa que “ens hem mostrat més competitius del que acostuma ser un filial i això ha fet que fos molt difícil mantenir el nivell. Durant 17 jornades hem ocupat llocs de play off i vam ser líders quatre jornades. Som l’únic filial que no hem ocupat llocs de descens en tota la temporada i hem estat el millor filial empatat amb el Villarreal B que ha quedat per davant pel goal average”.

Planagumà reconeix en línies generals que està “molt content per la dinàmica del filial. En les últimes temporades ha costat que els entrenadors tinguessin continuïtat i hem aconseguit completar la temporada i, a més, durant una gran part de la campanya, hem generat una il•lusió a nivell del club que feia temps que no passava amb el filial”. Com passa en qualsevol equip, també hi ha hagut algun moment complicat. “No hem pogut comptar amb alguns jugadors importants com Duarte i Mamadou i va haver-hi una part de la temporada en què no vam estar massa bé. Durant una part del curs no vam ser capaços de sumar de tres en tres i hagués estat bo trencar abans la mala ratxa, però l’equip va saber donar-li la volta i crec que cal donar-li molt de mèrit. Aquest és un aspecte molt important, perquè molts jugadors tenen un futur incert i no s’han deixat portar; han demostrat professionalitat i esperit guanyador”