Llavería vs. Llavería: Porters, germans… i rivals

La Unificació Llefià – Catalònia no serà un partit més de Segona Catalana aquest proper diumenge. Sota els dos travessers estaran els germans Llavería Danés; Oriol defensarà la local, Jaume, la visitant. A la graderia, el pare de les dues criatures. Segur que serà qui més pateixi dels tres

Uni.Llefià-Catalònia: germans i rivals. El pare jugará amb els dos / FOTO: J.LL.
Uni.Llefià-Catalònia: germans i rivals. El pare jugará amb els dos / FOTO: J.LL.

El gran Eduardo Berzosa va donar amb la notícia: aquest proper diumenge es produirà un fet insòlit o, com a mínim, no es té constància que s’hagi viscut abans. Dos germans, que juguen en la posició de porter, s’enfrontaran en partit oficial i el joc es disputarà entre els locals del Unificació Llefià enfront del Catalònia. Els primers, recentment descendits de Primera Catalana, porten 1 triomf, 1 derrota i 2 empats per 1 victòria, 2 derrotes i 1 empat dels visitants. Quant a gols a favor i en contra se’ls reparteixen així: 5/7 enfront de 5/9.

“Home! Preguntar-me quin és millor dels dos té una resposta molt difícil. Són diferents i els dos paren molt. El major (Jaume, 27), a qui Albert Benaiges li va dir en el Barça que era baix per jugar allí, mesura 1,71 per 1,78 el petit (Oriol, 24); els dos tenen les seves qualitats i defectes”, afirma orgullós el pare de la família, Jaume Llavería qui aposta “per un triomf dels locals i que a la volta també guanyin els de casa. Es que si dic 0-0 perdran dos punts els dos equips en l’anada i dos més a la volta. El Catalònia és un equip molt modest i els seus propis jugadors es paguen fins les fitxes; la Unificació Llefià sembla que està més obligada. Serà interessant”.

Curiosa imatge la que ofereix la família Llavería qui segueix tenint als seus fills vivint a casa “perquè els hi va molt bé. Vénen amb les núvies quan volen i tornen també quan volen”. És més, els tres comparteixen negoci familiar en un Taller industrial a Cerdanyola del Vallés.

El porter del Catalònia, Jaume, que compleix la seva segona campanya en l’equip, després de quatre anys fabulosos a les ordres de Juanjo Garcia en el Júpiter, creu que “amb un empat estaríem molt contents. Un empat a zero gols encara que ells tenen metes molt altes”. Piropeja al germà ja que “va molt bé en l’un contra un i surt molt bé”. El meta de la Unificació Llefià, Oriol, que va passar per Cerdanyola i Vilassar de Mar, recorda el pas del seu germà per les categories inferiors blaugrana “on va aprendre molt. Té molta agilitat i va molt bé en el joc aeri”. Dit la qual cosa, afegeix, immediatament, que “nosaltres necessitem estar a dalt. Així que signo un 1-0 i si és de penal, en el qual no pot fer res Jaume, benvingut serà”.