Llagostera, cara; Prat i Horta, mitja creu

Tot es decidirà a la tornada, com s’esperava, i la millor notícia és que Llagostera, Prat i Horta ho faran en molt bones condicions; La Florida, Alfonso Murube i Feliu i Codina decidiran

Llagostera
Victòria amarga a Llagostera/FOTO: @Mark_SplashFoto

Sort repartida per als tres aspirants catalans que van jugar aquest dissabte el partit d’anada de la promoció d’ascens a Segona B. Ningú va perdre, aquesta és la millor notícia de cara a una volta que es promet molt interessant. Cara per al Llagostera, amb lesió de Pitu, mínim triomf del Prat davant el Ceuta i, finalment, empat a zero de l’Horta enfront del Moralo.

Han estat els hortencs els qui han tancat aquest dissabte de Copa. Amb un horari increïble que oferia aquesta coincidència inexplicable entre el segon període del xoc de Navalmoral de la Mata i la primera part de la Copa del Rei a Sevilla, els del Feliu i Codina van saltar sense complexos al Municipal extremeny i van tenir les seves ocasions en aquests primers 45 minuts. Un penal fallat (Castillo, 9), amb gran parada del porter local Diego Garcìa, i un pal, ja en el segon període de Nahuel, els de Nacho Castro van viure un duel intens en el qual el porter Miguel Angel Ramos va marcar diferències. Queda una volta apassionant.

Primer marca el Prat

El primer a trobar la porteria rival va ser el Prat. Amb un Sagnier excel·lent, els potablava sempre van obtenir la resposta que van buscar en aquest xoc d’anada i fruit d’aquesta sortida impetuosa va arribar el primer gol obra de Pedro Bravo. Només havien passat 14 quan el davanter local aconseguia sorprendre un Ceuta al qual li va costar ficar-se en el partit. No cal dir que el segon, gràcies a Alex Pla, els va deixar totalment fora del partit encara que van saber refer-se en la segona part.

Atenció a aquest Ceuta que va veure com li expulsaven al seu capità Jaime (70) per doble groga i no només va aguantar sinó que va golejar (Borja 83) i fins i tot va arribar a provocar ocasions molt perilloses davant la porteria d’Andrés. Una nova vermella (David Castro 94) posa la volta en l’Alfonso Murube molt complicada per als de Juan Ramon Martín

Lesión de Pitu Comadevall

A Llagostera es va donar el triomf amarg de la jornada. Aquest 2-0 és molt car per als d’Oriol Alsina enfront d’un Portugalete que promet ‘guerra’ en l’estadi de La Florida en terres biscaïnes. Dos esglais inicials visitants i una gran parada de Marcos van donar pas al primer gol del partit amb assistència meravellosa de Sidibe a David Crespo (29). Els ‘jarrilleros‘ van reaccionar amb un gran tret de Cuberia que el gran porter local va detenir fins que va arribar el minut clau del duel. Minut 44: greu lesió de Pitu Comadevall (pronòstic reservat) i gol dedicat d’Aimar Moratalla després de resoldre diversos rebutjos visitants.

En la segona meitat va sortir a lluitar el Portugalete encara que la defensa, amb els centrals Amantini i Viale, van donar un curset. Va augmentar la possessió del rival però els gironins van saber aguantar en un xoc dur, intens i amb vermella a Pol Gómez, preocupant, que també li impedirà estar en la volta.

Aquest diumenge es tancarà aquest partit d’anada en la primera eliminatòria amb el partit entre l’Algesires i el CE L’Hospitalet en el Nuevo Mirador a partir de les 19 hores