L’inici de Lliga a Segona Catalana 1 és un camí de Roses

Fent un cop d’ull a la classificació del grup primer de Segona Catalana, és evident que la vila de Roses està de moda, amb els seus dos equips al capdavant després de les quatre primeres jornades

Els jugadors del Base Roses, celebrant un gol a Besalú // FOTO: Olot TV
Els jugadors del Base Roses, celebrant un gol a Besalú // FOTO: Olot TV

Club de Futbol Base Roses, líder en solitari. Agrupació Esportiva Roses, segona per millor diferència de gols. Aquesta és la imatge després de la quarta jornada al grup primer de la Segona Catalana, en la primera temporada en què els dos clubs rosincs coincideixen en aquesta categoria.

El Base Roses encara no coneix la derrota i només va cedir un empat al seu camp de La Vinyassa contra el Tordera (2-2). Són els dos únics gols que ha encaixat el fitxatge de luxe d’aquesta temporada, el veterà porter aragonès Juan Carlos Caballero, ex del Figueres i Sevilla, entre d’altres clubs. Davant, Jesús Quintos intentarà repetir aquesta temporada el ‘pitxitxi’ que va assolir a la 2013-2014 amb l’equip grisgrana. Llavors va marcar 28 dianes. Ara per ara, ja n’ha celebrat dues, les mateixes que el seu company Blas Hornos.

Els de José Santos són els menys batuts del grup… juntament amb l’AE Roses, que ocupa la segona plaça compartida amb Guíxols i Camprodon, però amb millor diferència de gols. L’equip blau i taronja ha guanyat tres partits com els seus ‘veïns’ però va patir una derrota a la seva visita a Camprodon (1-0). Eduard Ortega és, una campanya més, el responsable tècnic del conjunt de Mas Oliva, després de portar l’equip a un ascens indiscutible, com a campió del grup 15 de Tercera Catalana.

Els dos clubs rosincs són dos clubs antagònics. L’AE Roses, el veterà, fundat al 1921, torna aquesta temporada a Segona Catalana després de dues campanyes d’absència, des del descens del 2012. En canvi, el Base Roses, creat al 1997, va pujar aquell mateix any 2012 i s’ha consolidat a la categoria. Fins i tot, a la darrera temporada va acabar a la quarta posició.

De moment, és un camí de vi i roses per a tots dos, tot esperant que arribi el 9 de novembre, una data històrica per a la localitat de l’Alt Empordà ja que aquell dia, a les 12 del migdia si no hi ha canvi d’horari, AE Roses i Base Roses s’enfrontaran per primer cop a Segona Catalana a Mas Oliva. Serà un enfrontament pel lideratge? La solució, d’aquí a poc més d’un mes.