L’Hospitalet acaricia el play-off i vol també jugar la Copa

La Pobla li torna a prendre la quarta posició al Terrassa quan resten només 9 punts mentre que l’Hospitalet fa un pas gairebé definitiu per certificar un lloc al play-off d’ascens. El Palamós guanya i es posa a 2 punts de la salvació

PER FRANCESC FÀBREGAS / EL TRAVESSER (@FFGaya)
Empat entre Figueres i RCD Espanyol B /FOTO: UE FIGUERES

Jornada amb nous canvis. Quan resten només 3 partits per la fi de la lliga regular, la quarta posició torna a canviar de nom. El Terrassa perdia a casa davant del Vilafranca i la Pobla guanyava -in extremis- a Sant Boi de Llobregat per canviar l’ordre de quarta i cinquena posició.

Un gol de Ferrer a la sortida d’un córner, mal defensat pels locals, a dos minuts pel final del partit, aconseguia tres punts d’or pel filial grana que torna a la quarta plaça. Combinat amb la derrota del Terrassa a l’Olímpic davant d’un Vilafranca que quan faltaven 12 minuts pel final situava el 0-1 amb el gol de Josep Díez.

L’Espanyol B, que ja és campió i es prepara per a la ronda de campions de Tercera, empatava a 1 gol al camp de la UE Figueres, un equip que baixa a la novena posició i que fa un pas enrere per tenir alguna opció a la quarta posició, ara a cinc punts de distància i amb 4 equips entremig. Lluís López, a la mitja hora de partit obria el marcador pels blanc-i-blaus però Eric Torres, a cinc minuts pel final del primer temps feia el gol de l’empat.

L’Hospitalet està a tir de pedra d’assegurar-se un lloc al play-off d’ascens, i depenent dels resultats podria aconseguir-lo la pròxima setmana. Victòria davant del Granollers que els manté en segona posició, a tres punts del Sant Andreu, que empatava al Sagnier per complicar les opcions dels pratencs pel play-off. Els de Xavi Molist havien de capgirar el gol de Gyabaa al quart d’hora de partit. Manzi, amb un doblet als minuts 31 i 60 de partit, al costat del gol de Ripoll, ja al descompte, deixaven el 3-1 final.

Empat entre Prat i Sant Andreu /FOTO: AE PRAT

L’empat al Sagnier entre Prat i Sant Andreu beneficia més als visitants, que punt a punt estan a prop de certificar la zona de play-off. Alex Poves situava l’1-0 al minut 10 de partit quan una passada en profunditat de Javi Lara cap a Poves provocava el primer gol del partit.

Els andreuencs no tardaven més de vuit minuts per aconseguir el gol de l’empat. Ton Alcover, d’una falta servida a la frontal de l’àrea, superava a Sergio que servia per igualar les taules. Els pratencs veurien com li anul·laven un gol al primer minut de la represa en un gol de xilena a Padilla per fora de joc.

L’Ascó segueix collant fort; l’Europa guanya el derbi contra l’Horta
Pobla i Terrassa no són els únics que lluiten per la quarta plaça. L’Ascó no afluixa i segueix presentant candidatura i més després d’escalar a la sisena plaça de Tercera Divisió. Els del Baix Ebre s’imposaven al derbi provincial al camp del Reus Deportiu B per un ajustat 1-2. Els ebrencs dominarien el partit des del minut 38, moment que Saad feia el 0-1, que feia mal als reusencs, que veurien com marcaven el 0-2 abans del descans. Al segon temps, un gol de Torres en pròpia porteria provocava l’1-2 al marcador, i deixava el partit obert fins al final. Victòria de l’Ascó per superar a la classificació al Prat.

Derbi entre Europa i Horta /FOTO: CE EUROPA

Des del 1999 que el Nou Sardenya no veia un derbi entre Europa i Horta a Tercera Divisió. Aquest diumenge, i amb el debut del nou tècnic Ramon Gatell, els europeistes segueixen amb opcions a la quarta plaça, que es troba a quatre punts. Els gols dels locals arribaven en moments claus. Pérez feia l’1-0 al fil del descans i Raillo, a l’afegit, sentenciava amb el segon gol.

El Palamós, a dos de la salvació

A la zona baixa queda per esclarir la divuitena posició, molt lluitada entre Palamós i Granollers. Amb un Gavà i Vilassar de Mar descendits, el Palamós s’imposava a La Bòbila amb claredat (0-3). Els gols tardarien i no seria fins a la segona part que el marcador es mouria. Caballero era l’encarregat de situar el 0-1 i 20 minuts més tard, Jabbie encarrilava el partit amb el 0-2. Gelmà, tancava el marcador amb el tercer gol al minut 83.

La victòria del Palamós els situa a dos punts del Granollers, que perdia a Hospitalet i quan resten 9 punts en joc, la distància es troba només a dos punts entre ambdós equips.

La UE Castelldefels perdia a casa davant del Santfeliuenc, equip que puja a la dotzena posició. Els dels Canyars, que venia de dos empats consecutius, s’encallava en atac i veia com els d’Andrés González s’avançaven als primers compassos de la segona part amb el gol de Recort, que decantaria el partit.