L’Hospi passarà per la caixa de la Seguretat Social

El CE L’Hospitalet haurà d’abonar una important quantitat a la Tresoreria de la Seguretat Social després de la sentència publicada aquest passat dimecres pel Magistrat Jutge Social, Francisco Leal. A més, els 85 exjugadors i extreballadors implicats ja saben a què atenir-se

El jutge ja ha pres una decisió en el 'cas Hospi'
El jutge ja ha pres una decisió en el ‘cas Hospi’

Després de més de tres anys als jutjats, el CE L’Hospitalet va rebre aquest dimecres passat la sentència del Jutge social, Francisco Leal, en la qual se li confirmava que la relació entre els futbolistes i el club cal considerar-la com a “laboral”, tal com ha avançat aquest vespre FutbolCatalunya, després de la demanda promoguda per la Seguretat Social. És a dir: Tresoreria comunicarà molt ràpidament al club riberenc que haurà de satisfer les corresponents quotes, la xifra final de les quals oscil·larà entre els set-cents mil i el milió d’euros, interessos inclosos.

El club, que ha mantingut el litigi al llarg de tots aquests anys en solitari –encara que hi ha d’altres ‘afectats’ com són Badalona, Sant Andreu, Prat o Santboià sota la inspecció-, va arribar a apel·lar fins al contenciós-administratiu. Finalment el Jutjat social ha decidit ratificar l’únic antecedent que obra en la judicatura i que data del 2013 per part del Tribunal Superior de Catalunya. “Qualsevol relació laboral que comporti un sol euro ha de passar per Tresoreria”. Aquesta decisió posarà encara més en guàrdia a clubs i entitats esportives que segueixen pendents de la ja ‘desgastada’ Llei d’Emprenedors que sembla oblidada pel Govern de Madrid.

A tot això, els 85 exjugadors i extreballadors implicats, que ja van estar en el jutjat fa uns mesos, ja han rebut als seus domicilis la comunicació, per escrit, on se’ls informa de la situació. A més, se’ls recorda que poden posar ‘Recurs de Súplica’ davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya previ dipòsit de 300 euros. La decisió del jutge tranquil·litza a molts dels implicats encara que no a tots ja que en alguns casos hi ha els qui no van declarar cap quantitat a Hisenda i aquest apartat també arribarà.

L’HOSPI HO TÉ CONTROLAT

“L’única cosa que diu el jutge és que hi ha hagut relació laboral. Un pal? Home! L’Hospi és un club sanejat, sense deutes, i és un model de gestió econòmica ja que l’anterior president, Miguel García, va deixar aquest romanent en un compte per si procedia”, va assegurar l’advocat Clemente Borillo a FutbolCatalunya.

Ara li tocarà moure fitxa a la Tresoreria de la Seguretat Social per a “reactivar les actes” i quantificar definitivament la quantitat pendent de pagament. El club espera negociar aquesta elevada xifra en diferents quotes, tal com ha ocorregut amb la resta d’afectats. És més, com també va passar amb la pròpia Federació Catalana de Futbol, qui fa molt poc va tancar la seva corresponent revisió.

D’aquesta manera, apareix “un important antecedent” pel que fa a la relació “laboral” entre clubs i jugadors que, segons el lletrat Borillo, pot amenaçar “el nostre futbol formatiu. Si es posen aquestes quotes també al futbol base pot ser un gran cop”.