L’Hospi és el mur del futbol català

L’equip riberenc és el menys golejat de Tercera Federació fins a Primera Divisió. Els seus 0,33 gols encaixats per partit lideren una estadística que segueix de prop el Nàstic (0,57) i l’Olot (0,58)

Quatre gols en dotze jornades o, el que és el mateix, un gol cada tres partits // FOTO: José Raúl González-CELH
Quatre gols en dotze jornades o, el que és el mateix, un gol cada tres partits // FOTO: José Raúl González-CELH

@JordiMestres_

El millor atac és una bona defensa o els gols guanyen partits, però les defenses campionats. Dos tòpics tan extesos com certs, que solen reflectir com de treballat està un equip de futbol. A Catalunya hi ha més de deu que han encaixat menys d’un gol per partit i en aquest sentit destaca especialment L’Hospitalet. L’equip riberenc només ha rebut quatre gols en dotze jornades o, el que és el mateix, encaixa un gol cada tres partits.

Les estadístiques parlen per si soles de la feina de Joan Sánchez, l’equip en general, la línia defensiva i Adrià Aliaga sota pals. En vuit de les dotze jornades disputades L’Hospi ha mantingut la porteria a zero i només en quatre ha encaixat.

El màxim de gols que ha rebut l’equip riberenc és un per partit. A San Cristóbal i Tona no va penalitzar rebre gols, ja que es va guanyar. Sí que va ser definitiu encaixar contra Olot i Prat, que són les dues derrotes fins ara d’un Hospi que és segon amb 26 punts, només un per sota del líder Olot.

RÀNQUING D'EQUIPS CATALANS MENYS GOLEJATS // ARXIU: FC
RÀNQUING D’EQUIPS CATALANS MENYS GOLEJATS // ARXIU: FC

L’HOSPI, NÀSTIC I CFB FUTUR

L’Hospitalet té un 0,33 de gols encaixats per partit. La xifra és espectacular, però les de Nàstic (0,57) i Olot (0,58) també són espectaculars. Els grana són l’equip de categoria més alta amb millor percentatge de gols rebuts, mentre que els garrotxins també fan gala de solidesa defensiva per liderar el grup 5 de Tercera Federació.

I, DIUMENGE, A L’ESCALA

L’equip dirigit per Joan Sánchez tindrà nou examen de Lliga al Nou Miramar de L’Escala. Els locals, que estrenaran tècnic a casa després de guanyar en Els Canyars de Castelldefels, esperen amb ganes poder començar a aixecar cap de la mà d’Aday Benitez