L’Hospi completa el ple de Segona B a les semifinals

El CE L’Hospitalet ha estat el darrer equip en assolir plaça a les semifinals del Torneig d’Històrics, on ja hi eren Badalona, Llagostera i Prat

Els quatre semifinalistes de l'Històrics són equips de Segona B // FOTO: Bernat López
Els quatre semifinalistes de l’Històrics són equips de Segona B // FOTO: Bernat López

L’equip de Martín Posse s’enfrontarà al Prat a la segona semifinal del torneig, aquest divendres a les 20.00 hores. Serà justament després de que Badalona i Llagostera decideixin qui serà el primer finalista, en l’encontre que s’iniciarà a les 18.00 hores. Aquest cop sí, els partits fins a la final seran de 90 minuts de durada.

La darrera jornada de classificació, amb uns 500 espectadors a les grades del Guinardó, va acollir a un Júpiter que no va tenir res a fer en els seus dos partits. Els de La Verneda, que han començat a treballar aquesta setmana, jugaven els seus primers partits de pretemporada i van notar la falta de rodatge una mica més que els seus rivals.

L’Hospi va començar amb un triomf sense discusions contra el Júpiter i va acabar complint contra el debutant Ascó, sabent que l’empat li valia per assolir l’objectiu. Aquest divendres, els quatre representants de la Segona B en el torneig lluitaran per entrar a la final de dissabte.

L’HOSPITALET, 2 – JÚPITER, 1. L’HOSPI IMPOSA EL SEU RITME

CE L’HOSPITALET: Alex; Peque, Valentín, Alan, Mousa; Pau, Pol, Oriol, Mario Roqué; Bebo i Iván.

CE JÚPITER: Gabri; Carlos, Poche, Rubén, Javi; Geri, Eric; Makay, Silva, Mechi i Elhadji.

ÀRBITRE: García Peñacoba, auxiliat per Pazo Mora i Vico Moreno. Va mostrar targeta groga a Pol Llonch.

GOLS: 1-0 Bebo (5’); 2-0 Mario Roqué(20’). 2-1  Makay (38’).

L’Hospitalet va sentenciar per la via ràpida el primer minipartit. Les dues categories de diferència entre els riberencs i el Júpiter es van notar de seguida. Els de Martín Posse només van necessitar cinc minuts per a desequilibrar en gols. El jugador del planter Iván Salvador va habilitar una de les novetats de la temporada, Bebo Akinsola, que va batre a plaer Gabri Padrós.

L’assatjament de l’Hospi va ser gairebé total. Un córner executat per Mousa que no va ser gol olímpic per la intervenció de Gabri i un xut de Pau Senent que el mateix porter grisgrana va desviar van ser les mostres de que el partit tenia un dominador clar.

Un xut de falta Elhadji que se’n va anar al pavelló i un altre intent de Mechi amb molta intenció que va posar a prova Álex Sánchez van ser les tímides propostes del Júpiter fins que als 20 minuts una combinació entre Pol Llonch, Bebo i Mario Roqué va acabar en el segon gol de l’Hospi.

Lluny de baixar el ritme, els de Martín Posse el van mantenir. Un nou xut de Pol Llonch va fer estirar Gabri apunt d’arribar al minut 30. Però el Júpiter es va refer i Makay, en un xut creuat, va sorprendre Alex i va retallar distàncies.

El gol va fer creure al Júpiter en un resultat millor, tot i que una combinació entre Mario i Bebo ben resolta per Gabri va estar a punt de posar el 3-1. La pilota no va entrar, com tampoc una ocasió de Silva que es va estavellar al pal de la porteria de l’Hospi. Els de Martín Posse van mantenir la seva victòria i van donar un pas endavant en el torneig.

JÚPITER, 0 – ASCÓ, 1. ERMENGOL SENTENCIA A UN JÚPITER EN RODATGE

CE JÚPITER: Gabri (Dani 20’); Taka (Rubén 32’), Isra, Serrano, Cristian; Sergio, Eric Ruiz; Carlos Vidal, Remo (Elhadji 39’), Gatell i Alex.

FC ASCÓ: Sergi; Edu Vives, Sangrà, Denis Coch, Giribet; Edgar, Gerard Roca; Gabernet, Ermengol, Juanma (Pijuan 28’) i Virgili.

ÀRBITRE: Pazo Mora. Va mostrar targeta groga a Carlos Vidal

GOL:  0-1 Ermengol (4’).

La ‘cara B’ del Júpiter en l’Històrics 2013 tampoc va tenir opcions davant el nou Tercera Ascó. De fet, la història va ser calcada a la del primer partit. Primera ocasió de l’encontre i primer gol del rival grisgrana. Ermengol Graus va treure petroli davant la defensa dels de Juanjo García i va creuar la pilota lluny de Gabri.

L’equip de Miguel Rubio debutava amb bon peu en el torneig i no patia gaire en el minipartit. Els recursos ofensius del Júpiter es limitaven a una oportunitat d’Alex Cañadilla que va provocar l’ai a la grada en sortir la pilota fora.

El domini de l’Ascó no admetia dubtes, però en aquest cas el ritme del partit va anar caient. Juanjo García va moure la banqueta en busca de solucions que no arribaven . El darrer recurs, la sortida al camp d’Elhadji a sis minuts del final, en el lloc de Remo.

Els tarragonins seguien a la seva. Denis Coch va estar a punt d’ampliar la diferència en rematar un servei de lliure directe, però Vico Moreno va aixecar la bandera i Pazo Mora va anul·lar el gol.

Un xut de falta d’Isra va ser la darrera cuetada del Júpiter en l’Històrics 2013. Als de Juanjo García els queda encara molt de rodatge perquè per a ells la pretemporada acaba de començar. L’Ascó presentava la seva candidatura a les semifinals, però només li valia la victòria contra l’Hospi.

L’HOSPITALET, 0 – ASCÓ, 0. ELS RIBERENCS COMPLEIXEN

CE L’HOSPITALET: Craviotto; Hammouch, Viale, Moyano, Mousa (Valentín 22’); Dani Fragoso, Pau (Pol 22’), Manel, Canario; Pedro i Carreño.

FC ASCÓ: Sergi; Edu Vives, José Ramón, Egea, Pere; Edgar (Marc Alís 26’), Gerard Roca (Denís Coch 23’); Juanma (Pau Ripoll 18’), Ermengol (Gabernet 26’), Pijuan i Sergi Moreno.

ÀRBITRE: Vico Moreno.

La tarda s’havia posat molt de cara per l’Hospi, que després de l’obligat descans entre el primer i el tercer minipartit veia com l’empat li valia per a ficar-se a les semifinals. L’Ascó, que només havia marcat un gol contra el Júpiter, sabia -teòricament- que només li valia guanyar per no acomiadar-se.

Els dos equips van sortir amb moltes reserves, per bé que el domini era de l’Hospi. Joc al mig del camp i poques ocasions, la qual cosa somreia els de Martín Posse. Carreño, una de les incorporacions d’aquesta temporada, tenia ganes de gol i el buscava fins i tot desde mig camp, però la ocasió més clara dels riberencs va ser una rematada de cap de Viale al servei d’una falta que va marxar per sobre del travesser.

Els de Rubio no trobaven el camí cap a la porteria d’un Craviotto que només havia intervingut en un xut de Pijuan al principi del partit. A set minuts dels 45 reglamentaris, Edu Vives va tenir la oportunitat més clara en un lliure directe que va sortir desviat.

I el 0-0 no es va moure. L’únic partit sense gols va significar el passaport del Centre d’Esports L’Hospitalet a les semifinals contra els veïns del Prat, per completar el ‘triomf’ de la Segona B en aquesta edició.