L’Horta es classifica per a la final de la Copa Catalunya Absoluta

La Unió Atlètica Horta s’imposa en la tanda de penals per 6 a 5 al Llagostera després d’empatar a 1 en els darrers instants del partit i disputarà una final històrica de la Copa Catalunya Absoluta davant la UE Cornellà

PREMSA FCF
L’Horta jugarà  per primera vegada per a la final de la Copa Catalunya Absoluta

L’Horta també ha fet història en classificar-se per primera vegada per a la final de la Copa Catalunya Absoluta davant d’un Llagostera que ha fet poc per endur-se la victòria. L’equip de Barcelona, que s’ha enfrontat a un rival d’una categoria superior, ha passat per sobre de l’equip de Girona que ha estat més eficaç de cara a porteria amb menys ocasions de gol.

Un inici de partit marcat per un domini total de l’Horta davant d’un Llagostera que no es trobava còmode en el camp. La primera ocasió de perill pels locals ha estat un xut llunyà de ‘Jota’ que ha aturat el porter rival sense complicacions. L’Horta ha gaudit de la possessió de la pilota, tot i que ha tingut problemes per acabar les jugades.

El Llagostera no ha començat a entrar en el joc fins al minut quinze, en una bona combinació entre Pol Tarrenchs i Pablo Sánchez, que ha acabat amb xut centrat i a les mans del porter local. Per contra, un Horta insistent, no deixava de generar ocasions. Tant és així, que li han anul·lat un gol després d’una gran jugada per la banda finalitzada per Joan Corominas. Al minut 31, Jordi Maymi ha inaugurat el marcador amb xut potent que ha tocat en un defensa. Amb algunes ocasions més per part de l’equip local s’ha arribat al descans. Una primera meitat amb un Horta que s’ha apoderat de la possessió i ha generat un perill constant. Al Llagostera només li han fet falta dues arribades per trobar el gol.

En la represa, el conjunt grana ha sortit amb ganes de tenir la iniciativa i el control del joc. L’Horta, per la seva part, no ha deixat d’arribar a porteria però amb la mateixa eficàcia que en el primer temps. En el minut 55 han tingut l’ocasió més clara del partit quan Sergi Arranz ha rematat una pilota que el defensa rival a tret sota pals. Els locals han continuat desesperant a la seva afició i el Municipal d’Horta no es podia creure el que estava succeint. La tònica de la temporada també s’estava reflectint en aquesta competició. En aquesta situació, el Llagostera només podia aturar el joc amb faltes i més faltes.

En els darrers minuts de partit, s’ha produït una picabaralla i dos jugadors de cada equip han estat expulsats. Els aficionats locals ja donaven el partit per perdut, mentre que els rivals es veien en una final històrica davant el Cornellà. Però el futbol ha estat just, quan en els minuts d’afegit, el central Javier Morales ha rematat amb el cap una pilota centrada que ha acabat en el fons de la xarxa. L’Horta havia obrat el miracle.

És així com s’ha arribat a una tanda de penals agònica. Els dos conjunts no han fallat cap xut fins que el jugador del Llagostera, Ousmane ha realitzat un xut centrat que ha aturat el porter local per acabar amb el resultat de 6 a 5. Una victòria merescuda per l’Horta que disputarà la final de la Copa Catalunya Absoluta davant el Cornellà.

FITXA TÈCNICA

UNIÓ ATLÈTICA HORTA, 1: Andrés Díez, Sergio Castillo (Isaac Maldonado 85’), Javier Morales, Fernando Galeano, Sergi Arranz, Edgar Tejada, Joan Corominas, Jose Javier Fernández ‘Jota’ (Gerard Nolla 52’), Genís Blasco (Alexandre Torremorell ‘Makaay’ 77’), Salvador Torreño, Adrián Lledó.

UE LLAGOSTERA-COSTA BRAVA, 1 : Juan Flere, Javier Chica (Leonardo del Cristo Ramirez 45’), Joan Maynau, Pol Gómez, Esteban Muñoz (Oriol Ayala 45’), Marc Carbó (Raul Fuster 45’), Pol Tarrenchs, Josep Comadevall ‘Pitu’ (Facundo Guichón 57’), Moha Chabboura, Pablo Sánchez (Toni Gabarré 54’), Jordi Maymi (Ousmane 83’)

GOLS: Jordi Maymi (0-1 31’), Javier Morales (1-1 90’)

ÀRBITRES: Raúl Calle Martínez (àrbitre principal), Xavier Ariño Jiménez (àrbitre assistent) i David Talavera Bielsa (àrbitre assistent). Grogues: Pol Tarrenchs (20’), Pol Gómez (52’), Pablo Sánchez (54’), Pitu(56’), Adrían Lledó (67’), Facundo Guichón (72’), Joan Corominas (75’), Salva (77’), Jordi Maymi (81’). Vermelles: Leonardo del Cristo Ramírez (90’), Sergi Arranz (90’).

ESPECTADORS: 2.500 persones