L’Històrics escalfa banquetes i crema entrenadors

La victòria al torneig d’estiu més prestigiós del futbol català no assegura un bon any, almenys últimament. I és que els tres últims entrenadors del campió no han acabat la temporada

JORDI MESTRES
La 'maledicció de l'Històrics' ha afectat a tothom... menys a Manolo Márquez // FOTO: Futbolcatalunya i Rubén Miró
La ‘maledicció de l’Històrics’ ha afectat a tothom… menys a Manolo Márquez // FOTO: Futbolcatalunya i Rubén Miró

És molt curiós, però l’estadística no enganya. Els tres últims tècnics campions del Torneig d’Històrics han acabat la temporada a l’atur. Dada realment sorprenent, tenint en compte la injecció de moral que suposa una victòria en un torneig d’aquestes característiques. Manolo Márquez, el 2011, va ser l’últim entrenador que va mantenir la banqueta. A més, va acabar fent playoff amb el Badalona. Per contra, els últims quatre  subcampions han acabat la temporada… i fent un gran any.

Com per exemple Manolo González amb el Badalona el curs passat. La derrota a la final va deixar pas a una temporada immaculada. No es pot dir el mateix del Sant Andreu. Vigent campió de l’Històrics, va perdre la categoria. Els quadribarrats, ara a Tercera, intentaran aconseguir el títol i l’ascens amb Manolo Márquez.

MANOLO MÁRQUEZ, HISTÒRICS I PROMOCIÓ D’ASCENS

Aquest últim, precisament, va ser l’últim campió de l’Històrics que va acabar la temporada. D’ençà d’aquella victòria del Badalona contra l’Espanyol B (3-0) ha plogut molt. Tant, que el mateix Márquez ha viscut un playoff a Badalona, una bona etapa a l’Espanyol B, després al Prat i ara al Sant Andreu.

L’edició posterior, el 2012, va ser una final plenament de Tercera Divisió. El Santboià, aleshores dirigit per Miguel López, es va imposar al Cornellà. Seria l’única alegria per a l’equip, ja que acabaria la temporada evitant pels pèls un descens que seria un fet l’any següent.

Més immediata va ser la davallada del Prat 2013. De campió de l’Històrics als penals contra el Llagostera, els pota blava van acabar a la Tercera Divisió. Agustín Vacas va perdre la banqueta a l’hivern en favor de Miguel Zurro, primer, i després de Pepe Delgado. Des d’aleshores, el tècnic pratenc no va tornar entrenar fins que va arribar el Martinenc, el seu equip actual.

Com veuen, els tres darrers campions han patit el mateix destí. No és una fórmula matemàtica, però sí una mostra que la pretemporada és una cosa i la lliga, una altra molt diferent. De cara a l’Històrics 2015, els 12 participants voldran trencar aquesta ‘maledicció’. La seva feina en depèn.

THISTORICS