L’europeista Alex Cano es posa a 200

El gran capità del CE Europa, Alex Cano, complirà 200 partits aquest proper diumenge en el conjunt escapolat, tota una heroïcitat donats els temps que corren. Si Pedro Dólera així ho decideix, Cano arrodonirà una xifra espectacular.

Capitá de l'Europa 2014-15 / FOTO: JORDI MESTRES
Capitá de l’Europa 2014-15 / FOTO: JORDI MESTRES

Álex Cano és dels pocs futbolistes que pot treure pit, ja que les seves sis temporades en el CE Europa és un detall gairebé exclusiu. A més, el central escapolat complirà 200 partits amb aquesta històrica samarreta, si el seu tècnic, Pedro Dólera, li col·loca en una titularitat que mai se li ha discutit en tot aquest temps. Amb el desig permanent d’un ascens que ja s’ha escapat en dues ocasions, el gran capità, que també recorda els seus 31 gols, afirma que el millor està encara per arribar. Veure FITXA exhaustiva de la web del club (www.ceeuropa.cat).

“El meu primer partit va ser a Amposta i vam guanyar 1-2, crec”, comenta Cano, una jornada inoblidable per a un futbolista que mira amb respecte als Ventura, Capella, Pep Rovira, Amorós i a l’etern Alex Delmàs. Conscient que la temporada és molt llarga i que el nivell d’exigència és absolut per a un equip amb la seva història, respon amb precaució quan se li parla d’aquesta promoció d’ascens. “A la tercera ha de ser la vençuda. Ho intentarem”, declara amb respecte encara que, si se li estreny, s’atreveix a afirmar que “aquesta ocasió l’aconseguirem”.

Les dues primeres actuacions en els play off van deixar aquest resum. “En la primera pequem de inexperiència, ens va enxampar de novençans un equip veterà com és l’Arandina” mentre que en la segona “va ser més il·lusionant. Només vam encaixar gols en Socuéllamos, però nosaltres solament vam poder marcar un”. El primer consell que transmetrà als seus companys és que “NO cal fer és posar-se nerviós sinó jugar al màxim nivell, tal com vam fer en la Copa Catalunya. Hem demostrat la nostra capacitat i així que tenim molt a dir en el playoff”.

Aquests triomfs inoblidables enfront del Barcelona B i Girona en la Copa Catalunya mostren el camí a seguir per part d’un Europa que “ha de ser fort a casa. Amb la nostra afició segur que ho aconseguim”. Ara per ara: el primer serà aconseguir posar-se a 200 i això també cal destacar-ho