L’Europa venç el Barça B i estreny la part alta de la classificació

Els escapulats van provocar la cinquena derrota dels blaugranes, que veuen com l’Espanyol és a només un punt. El Nàstic B trenca la ratxa espectacular de la Damm B.

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
En un duel trepidant, l’Europa va guanyar per la mínima el líder // Foto: Fran Capell

En el gran duel de la jornada 26 de la Lliga Nacional Juvenil, l’Europa li va guanyar la partida al Barça B al Nou Sardenya. S’enfrontava el millor atac de la categoria, el blaugrana, amb la millor defensa i l’equip menys golejat, l’escapulat.

Tot i les ocasions del Barça B, va ser l’Europa, a través d’Iñaki Villalba qui va fer l’únic gol del partit al minut 64’. El Barça B va poder empatar i els locals, sentenciar el partit al contracop, però l’electrònic ja no es va moure i l’Europa es va endur una victòria vital que l’apropa cada cop més a la Divisió d’Honor Juvenil. El segon juvenil blaugrana continua líder, però l’Espanyol B és només a un punt de diferència.

L’Espanyol B va resoldre sense problemes la seva sortida a terres lleidatanes i va vèncer l’Atlètic Segre per 0-3. Ben aviat, al minut 8, Jordi García va avançar els periquitos. Jofre Carreras, al 20’, va encarrilar encara més el partit pels de Xavi Morón, que van sentenciar el matx al 67’, gràcies a una diana de Sergi Benítez. Amb aquest triomf, els blanc-i-blaus recuperen la segona posició. L’Atlètic Segre baixa fins a l’onzena plaça amb 31 punts.

Vuit han estat les victòries que havia aconseguit la Damm B abans d’encetar aquesta jornada. La ratxa, però, es va tallar aquest cap de setmana, ja que els cervesers van empatar al camp del Nàstic de Tarragona B (2-2). Xavi Sandioca va avançar els locals abans del quart d’hora de joc, però, a la vora del descans, Marc Suárez va empatar el partit. Iker Cid va colpejar novament pel Nàstic al tram final i Uri Bordas, al temps de descompte, va establir l’empat definitiu de forma agònica. La Damm B perd la segona plaça, que ara ocupa l’Espanyol B, i és tercera amb 52 punts. Els granes són dotzens amb 29.

Els jugadors del Gené, lamentant-se per les ocasions perdudes // Foto: @AEJMGené

El Josep Maria Gené va sumar una nova derrota, la segona consecutiva, enfront del Reus, que acumula tres triomfs seguits i, com l’Europa, acaricia l’ascens a Divisió d’Honor. Jordi Estivill, al 37’, va fer l’únic gol del matx al Baix Camp. Els barcelonins van disposar de grans ocasions de gol, però no van poder materialitzar-les i ho van acabar pagant. Així, el Josep Maria Gené cau a la penúltima plaça amb 22 punts, a cinc de la salvació. El Reus és cinquè amb 48.

Tres mesos ha trigat el Manresa a retrobar-se amb la victòria. I el rival escollit ha estat un dels de més entitat de la categoria, el Cornellà B. Tot i això, el triomf per la mínima al Congost no fa que els del Bages fugin de la zona de descens. El solitari gol de Roger Alsina abans d’arribar al descans significa aire fresc pel Manresa, que encara té esperances de mantenir la categoria. Els verds, en canvi, es mantenen sisens amb 42 punts.

El Llagostera li va guanyar la partida al Girona B en el duel gironí de la jornada (2-1). Els gols, però, van haver d’esperar fins a la segona meitat. Adri Parra va obrir la llauna pel Llagostera, però Alejandro Muñoz, a l’últim minut, va establir el momentani empat. El Llagostera, però, no es va conformar i, en el temps de descompte, una diana d’Abel Fàbregas va establir el definitiu 2-1. Els llagosterencs es retroben amb la victòria després de patir dues derrotes seguides, però encara ocupen zona de descens. El Girona B, per la seva banda, és setè amb 36 punts.

L’alegria del Llagostera en vèncer el Girona al derbi // Foto: Jordi Juvanteny

El Jàbac es va endur una victòria vital davant un Sabadell que cada cop té més complicada la salvació. Els arlequinats són a 9 punts de la permanència a falta de 8 jornades per acabar la lliga. Els gols de Mika Mármol, de penal, i Diawara, a les acaballes del partit, van ser suficients perquè els egarencs sumessin tres punts més al caseller i es col·loquin novens amb 33 punts. I és que el Jàbac Terrassa ha guanyat en 6 de les últimes 10 jornades.

En un duel plegat de gols i d’alternatives, Palamós i Badalona van empatar a l’Estadi Municipal de Palamós-Costa Brava. Abans de la mitja hora de joc, els locals ja guanyaven 2-0, gràcies a les dianes d’Arnau Alòs i Raúl Álvarez. Però Carlos Polo, tercer màxim golejador del grup 7 de la Nacional Juvenil, va fer un doblet i va retornar la igualtat al marcador. Després del descans, Enric Genís va fer el tercer pel Palamós, que no va saber aguantar el resultat. Rubén Sánchez, al 86’, va empatar el matx i el Badalona és tretzè amb 27 punts. El Palamós, desè amb 33.