L’Europa segueix en el seu habitual estat de gràcia

Setena jornada de Lliga i setè triomf europeísta després d’imposar-se a Peralada pel que manté la seva renda de 7 punts al seu ‘jardí’ privat

Peralada ha estat la setena estació d'un equip líder intractable // FOTO: CE Europa
Peralada ha estat la setena estació d’un equip líder intractable // FOTO: CE Europa

Té un mèrit terrible perquè, sempre s’ha dit, és més difícil mantenir-se que arribar i, després de set jornades de competició, no hi ha lloc a fallades per parte de l’Europa: 21 punts. I no és només això, que és moltíssim, sinó la capacitat de convicció d’un grup amb l’objectiu clar de guanyar, guanyar i guanyar.

Un gol de Vilamitjana (34′), de cap, va iniciar el camí d’una nova alegria europeista i Adri Gené (51′) va tranquil·litzar el futur en la segona part. No obstant això, l’equip de Miguel Ángel Muñoz va treure les seves armes i va obligar al porter Marc Vito a mostrar tots els seus poders que són molts.

La resposta d’Alan Baró (54′), tres minuts després del 0-2, va animar el partit encara que els graciens segueixen en el seu estat de gràcia.

En resum, 7a Jornada: 3 victòries locals, 2 empats i 3 triomfs visitants, amb 18 gols marcats (9 locals i 9 visitants).

L’EUROPA, CAP ENDAVANT

I ja van 7 jornades invictes davant un pròxim desplaçament clàssic a l’Energia, però, a hores d’ara, intractable amb 21 punts en el seu compte, 17 gols anotats i només 4 rebuts.

La sortida a Peralada no era senzilla i Ignasi Senabre tenia molt respecte als xampanyers. Com a qualsevol rival, però una miqueta més i el partit li va donar la raó i els tres punts.

Carreón no va poder marcar per als de Molist a Badalona // FOTO: UE Sant Andreu

DANI ANDREU, DEBUT POSITIU

Mentrestant, del grup perseguidor als europeistes, cauen Sant Andreu, L’Hospitalet i FE Grama, segueix al capdavant el San Cristóbal de Dani Andreu. Feliç estrena del nou tècnic parroquià enfront d’un Hospi amb 4/12 lluny de casa i que venia amb tres alegries consecutives.

Sanku (38′, penal) i Ion Vázquez (88′) i dos pals (Alex García i Ion) formen part del guió a Ca N’Anglada.

Mentrestant, la Montañesa sumava el seu tercer empat dels seus cinc últims partits (9/15) enfront d’una Rapitenca que no deixarà la seva antepenúltima situació. Ni l’un ni l’altre van saber superar a la seva meta rival.

Tampoc va poder el Sant Andreu en la seva visita a Badalona on els d’Alvarez segueixen sense guanyar. Pas enrere per als de Molist amb 5/12 punts lluny del Narcís Sala. En aquesta ocasió va marcar Walid (45′) i gràcies a Pau Morer (90′) van salvar un punt.

TRIOMFS OPORTUNS

Jornada per a prendre aire fresc per a Vilafranca, Pobla Mafumet i Vilassar enfront de Tona, Girona B i Sants, respectivament. L’estrena de Cristian García davant els de Farrés el va signar David Toro (40′ i 60′); aquests dos gols van superar el local de Nil Salarich (17′) i col·loca a l’equip osonenc en zona de descens.

Dos gols de David Toro donen el primer triomf al Vilafranca de Cristian García // FOTO: FC Vilafranca

D’altra banda, seguirà a 3 punts de l’infern el filial d’Adolfo Baines després d’un triomf (tercer) enfront d’un Girona B de contrastos. Un gol de Torrens (32′) va ser definitiu.

També ho van ser Sergi Cadena (Sants) i Toni Paredes (Vilassar) a L’Energia encara que els locals, que guanyaven 2-1 en el minut 19, van ser remuntats. Tres gols en els 25 minuts finals van donar la primera victòria a domicili als mariners.

CARRILLO REPETEIX

I, com a exemple de reacció, aquí està la UE Castelldefels de Miki Carrillo. Si la setmana passada va guanyar a Badalona (0-1), aquest diumenge va repetir marcador contra la complicada FE Grama. Isaac Padilla (71′) va tancar una importantíssima victòria, amb un menys per expulsió d’Alex Alba (73′). Mala sort per als colomencs amb dos pals.