L’Europa-Sant Andreu es jugarà a Montjuïc i tindrà guanyador

Ambdós clubs pacten canviar l’escenari del derbi de la vigília de Reis per la gran demanda d’entrades. La Federació Catalana ha donat el vist-i-plau a que si hi ha empat el partit es resolgui amb una tanda de penals

Queda una setmana pel derbi de Barcelona. Europa i Sant Andreu es veuran les cares el proper diumenge 5 de Gener de 2020, però no ho faran al Nou Sardenya. La petició d’entrades ha desbordat al club escapulat i ha superat amb escreix la capacitat de 4.000 espectadors que té l’estadi del Carrer de les Camèlies. Graciencs i andreuencs han demanat a l’Ajuntament de Barcelona un nou escenari i el Consistori ha accedit donant una ràpida solució. L’Estadi Olímpic Lluís Companys, de gairebé 56.000 espectadors de capacitat, serà la nova ubicació del gran derbi.

Es posaran autocars llançadora des dels barris de Gràcia i Sant Andreu, on s’ha fet una forta promoció del partit i, com dèiem, hi ha hagut una gran demanda d’entrades. Els seguidors de cada equip tindran una ubicació per separat a cada gol, mentre que els aficionats neutrals podran disposar d’entrades al lateral. No es descarta tampoc la presència d’Ada Colau a la llotja. L’alcaldessa aprofitarà el partit per a promocionar les noves tarifes de transport públic. Per gentilesa de l’Ajuntament de Barcelona qui presenti la nova targeta T-Usual o la T-Casual tindrà un 20% de descompte a les entrades.

Els penals, novetat destacada

Els canvis no acaben aquí. I és que després de 8 empats consecutius des del descens del Sant Andreu a Tercera del 2015 per fi hi haurà guanyador. Si els 90 minuts reglamentaris acaben amb igualada serà una tanda de penals la que decidirà el vencedor. Tan Manuel Camino com Víctor Martínez van reunir-se abans de les festes nadalenques amb la Federació Catalana per a sol·licitar-ho.

Al carrer Sicília tots dos dirigents van expressar la seva frustració per acumular més de quatre anys empatant i per això van demanar que, excepcionalment, hi hagi tanda de penals si hi ha igualada. És més, si després dels 22 llençaments segueix havent empat es demanaran voluntaris als grups d’animació Eskapulats i Desperdicis per a prosseguir amb la tanda fins a determinar un vencedor.