L’Europa s’abona a l’empat i perd pistonada

El Barça B torna a guanyar i es manté líder. L’Espanyol guanya i impedeix que els blaugranes s’allunyin més. La Damm venç i continua en pla estelar

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
Europa i Nàstic B van empatar a zero al Nou Sardenya // Foto: Fran Capell

Després de la jornada de descans, en què només es va jugar el partit ajornat que tenien pendent el Mollet i l’Espanyol B, que va acabar amb victòria perica per 1-2, el grup 7 de la Nacional Juvenil ha tornat amb la vint-i-dosena jornada de lliga, amb el Barça B com a líder incontestable.

I és que el conjunt de Denis Silva va resoldre el complicat duel a Reus amb tres punts més al sac per seguir al capdavant de la taula amb vuit punts de marge sobre el segon classificat, l’Espanyol B. Nils Mortimer, en la setmana del dia dels enamorats, va acudir a la seva cita amb el gol. El Reus, però, ni molt menys va abaixar els braços i Iker Goujon, amb un bon xut amb l’esquerra, va establir l’empat. A la segona part, Fati, després d’una extraordinària acció individual, va desfer l’empat. I al 71’, Joan Rojas, de cap, va anotar el definitiu 1-3. Tot i això, el Reus es manté en zona d’ascens a Divisió d’Honor.

L’Espanyol B va sumar una nova victòria. I de molt mèrit, a domicili a Llagostera (2-3), amb remuntada inclosa a les acaballes del partit. D’aquelles que fan mal. El primer acte va ser completament blaugrana. El Llagostera va aconseguir avançar-se al marcador gràcies a les dianes de Gerard Mercader i Mahamadou Kebbeh. Enric Baquero, però, va retallar distàncies pels homes de Xavi Morón justa abans del descans. A la represa, l’Espanyol B va anar a pel partit i va aconseguir els gols de la remuntada quan el duel ja agonitzava. Jofre Carreras (88’) i Juan Mahicas (89’) van donar els tres punts als blanc-i-blaus, que ja són segons amb 44 punts. Els de la Costa Brava són catorzens, fora del descens, amb 21.

La Damm B ja és tercera

El segon juvenil de la Damm va sumar la cinquena victòria consecutiva i s’enfila fins a la tercera plaça, després de la tercera ensopegada consecutiva de l’Europa. El Palamós va ser la víctima d’aquesta setmana pels cervesers, que maduren els seus rivals i se’ls cruspeixen a la segona meitat. Nil Garrido (69’) i Marc Padilla (75’) van ser els autors dels gols de la Damm B, que només ha perdut un dels últims dotze partits. El Palamós continua a la zona tranquil·la i és novè amb 28 punts.

Victòria molt important del Jàbac davant el Badalona // Foto: Noé Becerril

Europa i Nàstic de Tarragona B es van neutralitzar al Nou Sardenya i van acabar empatant (0-0). Tot i no haver-hi gols, sí que hi va haver ocasions, monopolitzades pel conjunt gracienc, que no va estar encertat de cara a porteria. De fet ja encadena dos partits sense marcar l’Europa, que ha empatat en les tres darreres jornades. Tot i així, els escapulats són quarts, i ocupen una d eles dues places d’ascens a Divisió d’Honor. D’altra banda, el Nàstic B baixa a l’onzena posició amb 27 punts.

El Sabadell va esgarrapar un punt de Torres de Palau després d’empatar 2-2 amb el Girona B. En una primera meitat dominada pels roig-i-vermells, Aaron Reinon i Zakaria El Idrissi es van encarregar de convertir les ocasions en gols gironins. A la represa, però, el Sabadell, últim classificat del grup 7 de la Nacional Juvenil, va tirar d’ofici per acabar empatant el duel, gràcies a les dianes de Joel Fedda i Carlos Medina. El Girona continua sisè amb 35 punts i el Sabadell tanca la classificació amb 15.

El Sants va aconseguir tres punts vitals en la seva lluita per allunyar-se de les posicions de descens, després de guanyar el Cornellà a casa (2-1). Sergi Hernández i Cristian Becerra van ser els golejadors del Sants, mentre que Oriol Valls va anotar la diana del Cornellà. Els santsencs, amb aquesta victòria, es col·loquen dotzens amb 27 punts. Els del Baix Llobregat continuen setens amb 33.

Josep Maria Gené i Mollet van empatar al Municipal de l’Àliga (1-1). Els dos gols del partit van arribar al tram final, quan les necessitats d’ambdós equips es van fer més patents. Sergi Gómez, de penal, va obrir la llauna pel Mollet al 83’ i Joel Freire va establir un empat agònic al 93’. Amb aquest empat, el Gené allarga a nou els partits sense guanyar i continua en zona de descens. El Mollet, que fa sis jornades que no coneix la victòria, és a nou punts del Reus, que marca la zona d’ascens.

L’Atlètic Segre va guanyar a casa davant el Manresa (2-0) i allarga la mala ratxa dels del Bages, que ja acumulen sis partits sense conèixer la victòria. El màxim golejador dels lleidatans, Jonathan Dubasin, va obrir la llauna al 40’ i Joel Casals, a falta de cinc minuts pel final, va sentenciar el duel. L’Atlètic Segre, desè, ja se situa vuit punts per sobre del descens. Per la seva banda, el Manresa, que només ha guanyat quatre partits, es manté en zona de descens.

El Jàbac Terrassa va trencar una dinàmica de dues derrotes consecutives i va aconseguir una victòria balsàmica (4-2). Els egarencs van vèncer el Badalona, que manté l’esperança intacta en la seva lluita per la salvació. Pau Retuerto i Mika Mármol van colpejar pel Jàbac en els primers 25 minuts de joc. Carlos Polo va escurçar diferències però, encara a la primera part, Marc Muñoz va tornar a col·locar dos gols de diferència. Jan Calvillo, mancant 20 minuts, va posar emoció al tram final del matx, però Pau Hernández va certificar els tres punts pel Jàbac, que és dotzè amb 26 punts. El Badalona es queda quinzè amb 20.