L’Europa puja a la 2RFEF amb nou president

Ha estat un campió extraordinari i, encara que va passar dificultats al final, ha tancat un merescut ascens a la 2RFEF, el mateix dia de Sant Jordi que arriba un nou president, Héctor Ibar. Sant Andreu-Peralada i Sant Cristóbal-L’Hospitalet lluitaran pel mateix objectiu

Una imatge per a guardar encara que s'hagi aconseguit dues vegades en tres anys // FOTO: CE Europa

Una imatge per a guardar encara que s’hagi aconseguit dues vegades en tres anys // FOTO: CE Europa

Diumenge meravellós de futbol i un Sant Jordi espectacular per al CE Europa, ja que va aconseguir el seu ascens directe a la 2RFEF alhora que es va produir la victòria d’Héctor Ibar a les urnes. D’una banda, l’equip dirigit per Ignasi Senabre va certificar una temporada immaculada mentre que, per un altre, el soci decidia el relleu en la presidència.

Primer va ser l’alegria al camp i això que es va sofrir al principi fins que va arribar el primer gol (18′); va ser gràcies a un servei de cantonada que va executar Nolla i va rematar Cano. Aquest 1-0 va asserenar els ànims dels 3.400 espectadors presents al Nou Sardenya.

UN EUROPA MOLT CAMPIÓ

En la segona meitat, sabedors també del marcador que es donava a Sta. Coloma entre la FE Grama i el Sant Andreu, ningú pensava que es pogués trencar el destí. I, per a culminar el gran triomf, pena màxima (53′) sobre Nolla que el mateix Gerard va anotar.

Els tres minuts d’afegit van ser un suplici per a tots encara que es va acabar l’últim partit d’aquesta temporada 2022-2023 i amb l’ascens directe.

Una candidatura guanyadora: Héctor Ibar, nou president escapulado // FOTO: H.I.
Una candidatura guanyadora: Héctor Ibar, nou president escapulado // FOTO: H.I.

Majestuós curs el d’aquest Europa que suma el seu segon ascens a la 2RFEF en dos anys després de 26 seguits en Tercera. I, curiós, amb tots els seus equips en situacions privilegiades i amb el club sanejat econòmicament, arriba el canvi presidencial.

HÉCTOR IBAR, NOU PRESIDENT

En segon lloc, la jornada es va complementar amb les votacions a la presidència del club escapulat. I es va girar l’actual realitat amb triomf per a l’aspirant Héctor Ibar per 239 vots a 170 de Víctor Martínez, 3 en blanc i 6 nuls. Els pròxims quatre anys ja tenen nou màxim responsable encara que l’últim no els va arribar a complir i va haver de sofrir dues mocions de censura.

SANT ANDREU-PERALADA I SANT CRISTÓBAL-L’HOSPITALET

Aquesta última jornada va decidir també els aparellaments per a un altre candidat a una plaça d’ascens a la 2RFEF. I seran Sant Andreu-Peralada i Sant Cristóbal-L’Hospitalet els qui lluitaran per aquesta possibilitat amb eliminatòries a doble partit. Finalment, quedarà la Fase final amb dos partits més, però no val la pena pensar molt més enllà.

L'Hospi va golejar a un desesperat Vilafranca que perd la categoria // FOTO: JGFD
L’Hospi va golejar a un desesperat Vilafranca que perd la categoria // FOTO: JGFD

VILAFRANCA, CREU

L’altra cara de la moneda la representen Sants, Vilassar de Mar i Vilafranca a l’espera dels descensos no compensats de Segona RFEF. Amb l’esperança que els resultats no siguin més negatius per als equips catalans, atenció als del Penedès que perden la categoria 13 anys després. Ara com ara se salven Badalona, Rapitenca (dos gols de Oribe) i Tona.